Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Na sva pitanja odgovor je: ne
Ja znam da mi je imuni sustav u krizi već nekoliko godina, i to uvijek krajem zime. Ali nikad nije ovako dugo trajalo.
Iako, da pokucam o drvo, danas mi je općenito bolje. Ili su virusi ustuknuli, ili ipak djeluje MM-ov Claritine koji sam popila "za probu"
Ja sam znala djeci davati nativni propolis kapsule (pola doze koja se daje odraslima) ali nisam imala potrebu sve do ove zime da i sama probam. U roku od 10 dana oporavilo me kao tura antibiotika, a bez i jedne negativne nuspojave. Nije badava, nije za osobe koje su alergične na pčelinje proizvode, ali meni je očistilo sinuse i sredilo simptome bronhitisa neočekivano brzo.

Uzrok znam, osim imuniteta koji je "osrednji" (dodati treba i klimakterične poteškoće) na poslu je konstantno suh zrak, prašina od papira itd., doma također centralno, puno se sjedi itd. Kraj zime je i meni tipično vrijeme za takva stanja, ali sad sam bolje. Kašalj se smirio. Za kongestije nosa mi pomažu i ležeće kupke (tj. puna kada tople vode) s nekoliko kapi japanske metvice ili sinusana. Lijena sam se inhalirati, a to je dobar i ugodan nadomjestak. Eto, ako sam kome dala ideju...