-
Osip
Cure pomoć!
Moja curica je sad prije skoro tri tjedna imala jednodnevnu temperaturu ( 37,5 C). Nakon toga smo primjetili osip po jednoj strani tijela većinom koji nije prolazio pa smo otišli dermatologu. Ona nam je rekla da napravimo bris ždrijela, pretrage na parazite, koji su u redu te krvnu sliku koja je pokazala ovo:
Sedimentacija eritrocita 7 mm/3,6 ks
Hematologija
Leukociti (pk) 11,2 *10 9/L; Eritrociti 5,33*10 12/L; Hemoglobin 132 g/L; Hematokrit 0,392 L/L; MCV 73,5 fL; MCH 24,8 pg; MCHC 337 g/L; RDW 34,2 fL; Trombociti 517 *10 9/L; MPV 8,5 fL; PDW 8,6 fL; Eozinofili 6,5%; Bazofili 0,4%; Neutrofilni granulociti 45 %; Limfociti 43,7 %; Monociti 4,4%; Eozinofili ( aps) 0,73*10 9/L; Bazofili 0,04*10 9/L; Neutrofilni granulociti 5,03*10 9/L; Limfociti 4,88*10 9/L; Monociti 0,49*10 9/L
Leukogram
Eozinofili 8%; Bazofili 1%; Nesegmentirani neutrof. granulociti 1%; Segmentirani neutrofilni granulociti 39%; Limfociti 47%; Monociti 3%; Atipični limfociti 1%
Toliko sam se izbezumila kad sam vidjela ovo atipični da me je doktorica morala smirivati. Ona kaže da je to kod djece u virozi normalno, da su to neke nedozorene stanice, iskreno nisam baš shvatila.
Zna li možda netko od mama i tata medicinara u čemu je problem, jel moguće da je to od viroze, jer iako me jučer doktorica smirila još sam u nekakvoj panici!
-
1% atipičnih limfocita je čest nalaz kod virusnih bolesti, pa i kod običnih respiratornih "viroza".
-
Trlababalan, hvala na odgovoru. Premrla sam od straha!
-
malo su povišeni eozinofili (paraziti? alergija? ništa posebno?) pa bi zbog toga bilo dobro ponoviti krvnu sliku za dva-tri tjedna.
(malo sam se konzultirao)
-
Radili smo i bris nosa na eozinofile koji je pozitivan i dobili uputnicu za alergotest. Osip je sad, nakon Aerius sirupa i kortikosteroida, izblijedio, ali još uvijek izgleda kao suha koža, ne znam bolje objasniti, onako hrapavo. Trlababalan, hvala ti na trudu!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma