-
Nalaz spermiograma
Lijepi pozdrav svima, e ja sam nova na ovom forumu, pa ako slučajnu griješ u nečemu, molim vas da me ispričate i naravno pojasnite. Dakle problem je bebica... koja ne dolazi ni nakon godinu dana, pa samo krenuli s pretragama. Moji nalazi do sada su ok, dok je suprugov spermiogram loš, mada ima oprečnih mišljenja doktora, androloški pregled je prošao, koji ne ukazuju na problem. Molim vas da mi vi iz svojih iskustava pojasnite ovaj nalaz:
Likvefakcija: produžena
Boja: Svijet. žuta
Bistrina: zamučena
Konzisencija: rijeđa
Količina : 3
ph: 8
Broj spermija 21 mil. u ml
Broj spermija u ejakulatu 63 mil.
% vitalnih 49
%pokretnih 49
% progresivno pokretnih 0
Patološki oblici %
glave 24
vrata 23
repa 1
Stanje sprematogeneze
1-2
Leukociti 0-1
Eritociti 0-1
Bakterije -
Ostalo -
Bila bi vam zahvalna na vašem mišeljnu, jer vjerujem da je iskustvo najvrijednije! Hvala Inače dok jedni kažu da do trudnoće može doći, drugi upučuju na Vuk Vrhovec, jer kažu da će do spontane trunoće jako teško doći, odnosno nemoguće s ovakvim nalazom, također bi naglasila da je to drugi nalaz, prvi je bio nešto bolji, pa samo se "bacili" na čajeve i zdraviju prehranu, međutim nalaz je došao lošiji, molim vas za vaša iskustva.
-
Zizi17, koliko ja vidim problem je u postotku progresivno pokretnih spermija koji je 0. Jedan ili dva nalaza ne potvrđuju dijagnozu,stoga je dobro ponoviti spermiogram. MM isto ima loš nalaz ( oligospermia) i to potvrđenu u nekoliko navrata, a imali smo jednu prirodnu trudnoću ( spontani u šestom tjednu) prije nego što smo saznali za dijagnozu. Ja nekako ne vjerujem da je spermiogram MM tada bio daleko bolji,a ipak je došlo do trudnoće. Mi idemo na dogovor za naš prvi postupak,a možda u međuvremenu upali kućna radinost. Savjetujte se s nekom MPO stručnjakom, i ti obavi sve pretrage. Kod mene je 4 doktora tvrdilo da je jedini uzrok naše neplodnosti MM,sve dok nisam došla u ruke pravom doktoru kioi je utvrdio sactosalpinx na oba jajovoda i poslao me na laparoskopiju ( obavljena prije dva tjedna). Dakle, neka TM ponovi nalaz a ti inzistiraj na detaljnoj obradi sebe. Želim vam sreću!
-
Prvo da se ispričam na greškama u pisanju, u mom prvom postu, bilo je u brzini. Stupit ćemo u kontak sa Vuk Vrhovcem, pa se prepuštamo u njihove ruke, vjerujem da će dalje odrediti koje preglede treba napraviti, te odlučiti o daljnem postupku. Odgovor od jedne dok. "nema šanse za prirodnu trudnoću, krenite u postupak" šokiralo nas , ali dobro, idemo dalje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma