Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Stimulacija (Menopur) koja počinje sredinom ciklusa?????

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Stimulacija (Menopur) koja počinje sredinom ciklusa?????

Već sam malo otvorila temu na "Potpomognuta u Češkoj" ali da proširim krug onih koji možda imaju neki odgovor
    Znači prosto rečeno sluđena sam! Stavljam vam copy pase od dr. Mardešića
    I ja bih predložio stimulaciju "dugim" protokolom, i to:
    7 dana prije očekivane menstruacije početi sa sprejom Suprefact
    posle 16 dana uzimanja spreja mora se uraditi kontrola ultrazvukom, da-li je već došlo do downregulacije
    ako da, onda se mora nastaviti sa Suprefactom i početi stimulirati se Menopurom i to: prva tri dana 4 amp.s.c. a onda dalje 3 amp.s.c. svaki dan
    kontrolu ultrazvukom uraditi 8. dan stimulacije
    Puno pozdrava iz Praga
    Doc.Dr.T.Mardešić PhD., medical director (www.pronatal.cz)
    Krenula sa Suprefactom 22/2 dobila 26/2, dva dana ranije od očekivanog (mislim trebala sam dobiti 28/2 i sad više nemam pojma... ok dobro kužim da 16 dan od 22/2 trebam otići na UVZ i da li onda ako je sve ok i ako je došlo do downregulacije (što to znači uopće?... do nekog smirenja jajnika tako nešto?) da li onda krećem s Menopurom tog 16-og dana????
    Valjda sam ja ispala iz svakog IVF đira s ovom pauzom od dvije godine

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

downregulacija je supresija tvoje prirodne ovulacije.

Kod long protokola se često na supresiju (down regulation) od 21. dana cikusa i počinje se sa stimulacijom odmah početkom menstruacije (kod nas u HR najčešće slučaj), no neki centri (kao i čini se tvoj) čekaju do 14-16 dana da vide kako je i što odradila supresija. to se dobro vidi na uzv ali i vađenjem hormona.Ne brini se...

Ideš k njima na uzv taj 16 dan ako sam dobro shvatila ili ćeš 16 dan negdje tu odraditi uzv? Ako uzv pokaze ok supresiju onda ides sa stimulacijom i to 16. dan od 22. veljače dakle po mojoj računici 9. ožujka.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bravo,kadauna!
    talia,samo se ti drzi toga sto ti je kadauna napisala i procitaj na potpomognuta u ceskoj sta sam ti ja napisala ,i nemas frke!

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

uuuuuuuuuuuuu stvarno sam izišla iz đira!!! ja sam mislila da sam sve pogrešno shvatila!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

talia, evo mene i ovdje-po meni bi trebala uračunati ta 2 dana ranije menge, vjerujem da će ti danica znati bolje reći

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imala sam sličan protokol na VV kod dr. J (2004.g.) - od 21. dc suprefact i još 14 dana od prvog dana m. 15. dc počela sa pola gonala i dalje sve normalno, kao da je taj 15. dan bio u stvari 2. ili 3. dc kada bi počela normalna stimulacija, a sve u pokušaju da se izbjegne hiperstimulacija.
    Usprkos tome - izvađene su mi 22 js, od kojih se 13 oplodilo i smrzlo. Dakle, nisu mi ništa vratili, ali sam imala najgoru hiperstimulaciju do tada i završila u bolnici na tjedan dana.
    Dva mj. nakon toga išla sam na FET, koji je rezultirao trudnoćom - i sve se vidi iz potpisa i slike.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Iskreno, nakon stranica i stranica isčitanih po forumima, knjigama, časopisima i webu već sam sluđena od informacija. Valjda nisam obraćala pažnju, ali meni je na pameti da te stimulacije uvijek idu od nekog prvog, drugog.... možda trećeg dana ciklusa, a ovo da mi stimulacija počinje neki osmi dan ciklusa mi je posve novo; ali dobro možda je baš ovo dobitna kombinacija, možda se moj Ante odlučio roditi baš s ovakvom stimulacijom

CERES avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

talia7,evo ovdje je lijepo objašnjeno kada se može početi sa stimulacijom gonadotropinima, u većini slučajeva to je 10-tak dana nakon prve injekcije ( ili ušmrkavanja, ako je sprej) agonista koji zaustavlja odnosno supresira rad jajnika, ali kada je u pitanju POCS, može biti i dosta kasnije:

Stimulation process
    Stimulation with gonadotropins usually starts when down-regulation is achieved. In most cases this occurs approximately 10 days from the first injection of GnRH-a. In patients with polycystic ovarian disease (PCOD) it may take longer (approximately 14 days). Pituitary down-regulation can be verified by measuring the endometrial lining which should be 5 mm or lower. Serum E2 (estradiol), if measured, is usually <200 pmol/l. Vaginal ultrasound examination is also needed to confirm the absence of an ovarian cyst. Should functional ovarian cysts, that secrete estrogen, be detected, three options are available:
    • To continue GnRH-a and wait for down-regulation (this may take another 1-2 weeks)
    • To aspirate the cysts through the vagina using an ultrasound vaginal probe (which does not require any sedation); down-regulation is usually achieved after 2-3 days
    • Cancel the cycle and start again the following month.

Dose of gonadotropin varies among centers, age of patients, body weight, and previous treatment experience if such exists.

Izvor: http://www.ivf-worldwide.com/Educati...protocols.html

Sretno!

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Budući da me je doktorica danas onako otkantala i posvetila mi tri minute, nema mi druge nego da na forumu s dragim curama pratim postupak Znači meni danas 12 dan šmrkanja Suprafacta, endometrij 7mm, jedan jajnik posve miran, a na drugom folikul 9 mm (kaže doktorica ovo se ne računa ??????) Sutra ću prema ovom paragrafu koji je stavila CERES izvaditi krv i vidjeti kakav mi je estradiol, pa da vidim da li je došlo do downregulacije.
    Valjda je sve to ok? Napisat ću mail s razinom estradiola sutra Mardešiću pa onda za koji dan valjda početi s Menopurom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •