Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pokop u urni

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Pokop u urni

Da li postoji neki krajnji rok do kad se može pokopati u urni, i da li može se to napraviti u zemljani grob.

zanimali bi me i propisi u svezi toga.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod nas se kremacija nemože napraviti ukoliko nemaš potvrdu o grobnom mjestu dakle bilo kazetu za polaganje urne bilo groba, grobnice. Postoji opcija (postoji nešto kao "deponij-zajednička grobnica" gdje se čuvaju urne dok se ne kupi grobno mjesto, kod nas nije moguče dobiti urnu s pokojnikom i čuvati ju doma. Da urna se može položiti u zemljani grob. Za sve informacije najbolje da se obratiš Gradskim grobljima, oni će ti sve u detalje objasniti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala na odgovoru!

Gle postoji zemljani grob , koji nije u gradu trenutnog prebivališta, ali je starog ( od prije 45 godina), i tamo postoji grob. Zanima me najviše da li se mora nešto sad hitno preurađivati grob, ili to može čekati koji mjesec ( ako baš bude hitno).

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Koliko ja znam grob se nemora ništa posebno preuređivati, jedino ako vi hoćete izbetonirati malu kazetu ( to recimo izgleda karikirano kao betonska posuda najčešće uz nadgrobnu ploču, recimo podsječa kao duguljasti sanduk za cvijeće samo naravno nešto dublji-za neke preporučene dimenzije najbolje opet pitati na gradskim grobljima ili nekoga tko radi spomenike), napravi se i poklopac (najčešće mramorna ploća), ali može i direktno u zemlju, to sam 100% sigurna. Gdje je grob nije bitno (pokojnik se kremira u ZG i nakon toga se urna prebaci na groblje gdje će biti ukopan. Naravno morate imati dokaz o vlasništvu groba ili ugovor s nekim tko će vam dozvoliti da pokojnika ukopate u njegov grob (i to se može) privremeno ili trajno. Urnu možete nakon toga, ako želite kad kupite prebaciti u svoj grob.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala,

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas se kremacija nemože napraviti ukoliko nemaš potvrdu o grobnom mjestu dakle bilo kazetu za polaganje urne bilo groba, grobnice. Postoji opcija (postoji nešto kao "deponij-zajednička grobnica" gdje se čuvaju urne dok se ne kupi grobno mjesto, kod nas nije moguče dobiti urnu s pokojnikom i čuvati ju doma. Da urna se može položiti u zemljani grob. Za sve informacije najbolje da se obratiš Gradskim grobljima, oni će ti sve u detalje objasniti.
    mislim da nije tako... urnu se može i doma držati.
    moja kolegica urnu drži doma i dobila ju je bez potvrde o grobnom mjestu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo sve ću već negdje provjeriti, valjda neće biti baš hitno.

Hvala cure!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U hrvatskoj legalno to definitivno nemožeš. Provjereno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo pitala sam možeš dići urnu na jedno tjedan dana, i prenesti je . Inače za one koji ne znaju kud s njom ( trenutno) mogu je ostaviti u zajedničkoj grobnici do godine dana nakon kremiranja i platiti po 2 kn/ danu.

patry09

Početno

dali netko zna gdje zavrsavaju mrtvorodena djeca iz Petrove bolnice,ja vec 7 godina pokusavam saznati gdje je zavrsilo tijelo mog mrtvorodenog sina?hvala

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj patry09 prvotno napisa Vidi poruku
    dali netko zna gdje zavrsavaju mrtvorodena djeca iz Petrove bolnice,ja vec 7 godina pokusavam saznati gdje je zavrsilo tijelo mog mrtvorodenog sina?hvala
    koliko ja znam, ako se tijelo ne preuzme nakon obdukcije mislim da se to rješava zajedno sa ostalim "medicinskim biološkim otpadom" spaljivanjem...mene su odmah po smrti djeteta (star 36 sati) pitali hoću li ga preuzeti ili ćemo ga ostaviti na patologiji...
    to je bilo u 12/2009 na SD
    Posljednje uređivanje od Boxica : 09.04.2010. at 14:09

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •