Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: njega ruku

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno njega ruku

ima li tko nekakav domaci recept za njegu strasno suhe i ispucane koze na rukama, treba mi neka kupka za namakanja, maska ili slicno.
    nesto sto je stvarno djelotvorno, koza je strasno suha, stalno su mi ruke u vodi, kremom mazem maximalno. navecer obilato namazem ruke i pamucne rukavice nosim po noci, al nista.
    cak mi je pocela i pucati koza na nekim dijelovima.

mislim da sam davno procitala da ima nekakva kupka s kuhanom rizom, ali nemam recept.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Draga, nemam nikakav domaći recept, ali mogu ti reći što je meni pomoglo. Moje ruke su bile strahovito suhe i ispucane, ali doslovno do krvi! Moja mala je imala sličan problem (preosjetljive smo na zimu, svaku zimu muku mučimo s pucanjem ruku) i na preporuku pedijatrice kupila sam A-derma Exomega kremu (iako sam ja oduvijek bila orijentirana na prirodnu kozmetiku) - i gle čuda, nakon dva-tri mazanja situacija se jako popravila, da bi nakon tjedan dana problem bio riješen u potpunosti. Ne znam jesi li isprobala ovu kremu, kupuje se u apotekama (nešto je skuplja - oko 100 kuna) - ali mene i moju kćer je doslovce spasila.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Potpisujem n.grace! Krema je savršena, koristili je i maloj za atopijski dermatitis. A mom svekru je jedina krema koja mu pomaže za suhu kožu na nogama - imam je gadnu nesreću na radu i teške opekline.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

namakanje ruku u mlako maslinovo ulje

i promjena sapuna

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

možeš probati prije tog tvog večernjeg tretmana kremom namazati ruke limunovim sokom. može bit da će te peckati, ako ne budeš mogla izdržati isperi vodom pa onda maži kremom i ostalo što i inače radiš, ili ako ne bude baš pretjerano boljelo, pokušaj ponovo sa limunom.

možda bi i malo jekoderma pomoglo, ali limun je odličan!

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa Vidi poruku
    možeš probati prije tog tvog večernjeg tretmana kremom namazati ruke limunovim sokom. može bit da će te peckati, ako ne budeš mogla izdržati isperi vodom pa onda maži kremom i ostalo što i inače radiš, ili ako ne bude baš pretjerano boljelo, pokušaj ponovo sa limunom.

možda bi i malo jekoderma pomoglo, ali limun je odličan!
    limun ne mogu smisliti, a kamoli ga natrljati na ruke. ma stvorila bi si zive rane. uf
    zar nitko nema neki domaci recept?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa Vidi poruku
    limun ne mogu smisliti, a kamoli ga natrljati na ruke. ma stvorila bi si zive rane. uf
    zar nitko nema neki domaci recept?
    ja sam ti rekla domaći recept

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maslinovo ulje s par kapi jabučnog octa (možda bi moglo i limun ili vinski ocat, ne znam, poanta je da u ulju mora biti nešto kiselo jer su kao čestice maslinovog ulja krupne pa same teže prodiru u kožu, a kiselina ih 'razbije').
    Od 'nedomaćih' krema mogu preporučiti Linola fett losion, mojoj maloj su ruke toliko suhe da su krastave i pucaju do krvi, a ovo joj djeluje najbolje od svih 'nedomaćih' pripravaka koje smo do sad probali (Melem, Bepanthen, Aderma,...).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •