Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: treca trudnoca

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno treca trudnoca

evo kako naslov i sam kaže cekam trecu bebicu! no sa tom srecom pojavilo se u meni hrpa novih pitanja!Naime,dvoje djece imam sa bivšim suprugom!starije dijete živi sa njime ,mlađe samnom(vlastitom odlukom)!Oboje skrbimo za djecu u jednakoj mjeri,sto ce reci da si uzajamno dajemo alimentaciju!E ,sad mene muci dali ja imam pravo biti sa ovom bebom na trogodisnjem porodiljnom dopustu posto jedno od moje djece zivi na drugoj adresi i sa bivsim supruznikom?Nadalje,zasad zivim sa partnerom u izvanbracnoj zajednici.Naravno,brak nije problem ali ako bi odlucili da nam zajednica ostane kao takva ja bih inda rodila bebicu sa prezimenom bivseg supruga.Koja je procedura i gdje se to obavlja da beba dobije prezime svog oca(drugacije od mog)?sad sam utusila al nadam se da ce netko znati odgovoriti...unaprijed hvala svima....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lina2008 prvotno napisa Vidi poruku
    evo kako naslov i sam kaže cekam trecu bebicu! no sa tom srecom pojavilo se u meni hrpa novih pitanja!Naime,dvoje djece imam sa bivšim suprugom!starije dijete živi sa njime ,mlađe samnom(vlastitom odlukom)!Oboje skrbimo za djecu u jednakoj mjeri,sto ce reci da si uzajamno dajemo alimentaciju!E ,sad mene muci dali ja imam pravo biti sa ovom bebom na trogodisnjem porodiljnom dopustu posto jedno od moje djece zivi na drugoj adresi i sa bivsim supruznikom?Nadalje,zasad zivim sa partnerom u izvanbracnoj zajednici.Naravno,brak nije problem ali ako bi odlucili da nam zajednica ostane kao takva ja bih inda rodila bebicu sa prezimenom bivseg supruga.Koja je procedura i gdje se to obavlja da beba dobije prezime svog oca(drugacije od mog)?sad sam utusila al nadam se da ce netko znati odgovoriti...unaprijed hvala svima....
    Sa prezimenom u izvanbračnoj zajednici nema problema. Odete zajedno (ti i otac djeteta) u matični ured i prijavite dijete na ime i prezime koje želite.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

istina samo na papirima u bolnici će pisati tvoje prezime, a to se sve promjeni na matičnom.
    Bilo je nešto po zakonu, da su djeca majke koja su rođena od jedne majke, po tome bi imala pravo na trogodišnji porodiljski.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja isto mislim da imaš pravo na trogodišnji porodiljni, jer si svo troje ti rodila. Jedino ona pomoć od grada Zagreba za treće dijete (ne znam iz kojeg si grada) se temelji na broju djece u kućanstvu.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala!Ma nisam u zg tak da me to ne okupira.....no svejedno hvala na informaciji!No ,sad da nebi bilo kak sve super znam imam još pitanjce....pošto je u državi stanje kakvo je a ja zaradim puno više nego partner htjela bih se nakon prvih 6.mj vratiti raditi! citala sam da se molba za to predaje kad dijete ima pet mjeseci?E,sad opet bitna stavka koja me muci ,dali za odlazak oca na porodiljni dopust treba biti u braku?Ja stalno nesto s tim brakom kuburim,no shvatit cete....kad iz jednog izađeš u drugi ti se ne ulazi.....he,he

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •