Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: slabo spavanje 9-mj.dijete,molim pomoć

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno slabo spavanje 9-mj.dijete,molim pomoć

Drage rode,
    Zanima me da li vama bebe od 9 mjeseci slabo spavaju ili cijelu noć spavaju u komadu. Naime ja sam trudna 5 mjeseci i imam slabo mlijeka,na dohrani smo ali svaki puta prije spavanja dademo mu jesti barem par žličica i brzo zaspi,ali brzo se i probudi. Kako da ostvarim da mi dijete spava u komadu,barem 5 sati u komadu???

2.problem jest što kada uspijem ga staviti na spavanje a da prije toga nije već satima spavao,recimo 7,8 sati niti popodne nije uspio,zato navečer zaspi ali probudi se brzo za pola sata,uvalim sisu,ali svejedno on počne nakon dojenja vrištati i moram ga razbuditi jer ne ode dalje spavati. Neke mame mi govore da ima djece koja spavaju cijelu noć-to je meni misterija.
    Čak i mm ga uspije uspvati npr. 3 ujutro i on zaspi,ali nakon 5 min se probudi i vrišti. Nisu zubi,jer ih još nema,niti mu rastu. Niti popodne ne uspijeva zaspati barem 2 sata. Umorna sam i ne stignem se odmoriti jer se on BRZO probudi. Neka da sam i sa njime spavala i opet nije uspijevalo.
    POMOZITE SAVJETIMA

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Držim ti palčeve da je to smao neka faza koja će brzo proći.
    Moj je preko dana spavao super do nekih 6mj, a onda 4puta po pola sata.
    Sad je sam od sebe počeo 2 puta po sat i pol.
    Preko noći nemamo problema, jer spava s nama, a ako se i probudi slijedi sika i pravimo se da spavamo i dalje.
    A da ga ne pati tih par žlica dohrane prije spavanja?
    Možda mu teško "sjedne" na želudčić?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nadam se da je faza. naša prva beba je od 6 mjeseci nadalje spavala sve gore i gore, dok nismo došli da 20tak noćnih buđenja s dvije godine. možda da ga pratiš i ne dopustiš mu da se probudi do kraja. to ja znam raditi sa svojom elom, kad se počne buditi odmah cicu u usta ili odmah tata nosi, jer ako se razbudi do kraja nastaju problemi (znam da je besmislaeno ležati kraj bebe koja spava, ali probaj)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Sve cure kaj ste navele mi to radimo,ako ne pojede nešto prije spavanja onda se još brže probudi. Cicu u usta stavljam odmah ali nakon 5 min.dojenja počne vrištati tada uskače mm i nosa ga,uspije ga uspavati,ali nakon 5 do 10 min on se probudi i počne plakati tada niti sisa ne pomaže. vjerujte mi evo danas sam uspijela pokraj njega spavati popodne i uspijelo je spavanje od sat i pol,ja sretna,barem malo sam se odmorila. Mene najviše muči što on kada je jako umoran po meni bi trebao puno spavati,ali naprotiv,brzo se budi. Za poludjeti. Nemam baš mlijeka,onliko koliko ima ima. Možda da mu uvedem kozje mlijeko?? bočicu neće,duda ne,jedino sisa i nosanje. Nadam se da je faza

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Tigrice znam da ti je teško ali uspijet ćeš. Moja L. je cicala do 3,5mj.(nisam imala dosta mlijeka). Onda sam počela dohranjivati sa adaptiranim
    s tim da nije odmah htjela prihvatiti flašicu(mučili smo se dva dana) ali je na kraju uspijelo tako da sam joj izmiksala kekse skupa sa
    adaptranim i tako je pojela oko 200ml. I od tad je spavala oko 8-10h po noći. Sada ima skoro 11mj. i navečer je obavezno flašica i još uvijek
    spava po 10h. Sretna ja.
    Možda je tvoja bebica gladna pa joj probaj jaču dohranu davati. Jer ako buš stalno nosala po noći, dijete će ti se naviknuti na to pa ćeš si još
    gore napraviti.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Smijalice, ti si djetetu od 3.5 mj davala kekse i to bočicom? To je ne samo totalno pogrešno, nego, ako se radi o pšeničnim keksima, i opasno.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Smijalice, ti si djetetu od 3.5 mj davala kekse i to bočicom? To je ne samo totalno pogrešno, nego, ako se radi o pšeničnim keksima, i opasno.

Naravno da nisam na svoju ruku dala nego uz savjet patronažne i pedijatrice.
    I nisam davala pol kg keksa nego čisto malo jer joj nije pasao okus adapt. a sve smo ih probali!!!!!!!!!!!!!!
    I fala dragome Bogu dijete mi je zdravo!! Čak i puno bolje napreduje od ostale djece njezine dobi!!! Tako da ne kužim u čemu je problem. Pa i kad su djeca starija, dođu u kontakt s nekom hranom kojoj ne znamo TOČNO podrijetlo. Zar ne??

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

keksi s pšenicom sadrže gluten, koji se u dohranu uvodi s više od 8 mjeseci
    u bočici se jede samo mlijeko, budući se bočicom preskače dio probave u ustima

drago mi je da ti je dijete zdravo i dobro napreduje, naravno.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    keksi s pšenicom sadrže gluten, koji se u dohranu uvodi s više od 8 mjeseci
    u bočici se jede samo mlijeko, budući se bočicom preskače dio probave u ustima

drago mi je da ti je dijete zdravo i dobro napreduje, naravno.
    A gle, naravno da sam gledala da kupujem keksiće bez glutena jer joj i dan danas ne dajem ništa što ima u sebi gluten.
    Jer nakon svakakvih pokušaja bez keksa ništa nije pomoglo. A bolje da se dijete najede nego da plaće dva dana!!
    Kakvo god da sam adapt. kupila ništa nije htjela pojest bez keksa!! Šta ču kad je bila već tad izbirljiva.
    Sto ljudi,sto ćudi!!!

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

a ti to radi tek od nedavno tako ili?
    mi takodjer imamo sve neke faze: do 3. mj bi sama znala zaspati, pa je onda pocela samo uz ljuljanje u wiperici, onda je jedno vrijeme bilo aktualno spavanje na cici, kad je napunila 6 mj. je odjedanput prihvatila dudu za uspavljivanje za koju prije nije htjela ni cuti. Prije je spavala vise puta po malo, pa je onda imala jedan period kada nije mogla zaspati a i kada bi zaspala bi se probudila vec nakon pola sata, i evo sada mi spava dva puta dnevno po sat i pol - dva u komadu. I ti prijelazi su se uglavnom dogadjali sami od sebe i odjednom.
    Mozda stvarno jesu zubici, pa ga to malo muci, to bi moglo biti objasnjenje za to vristanje odmah po budjenju. AKo je to, onda izdrzi jos malo, proci ce..

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo i našeg iskustva sa (ne)spavanjem. Moje mače je divno spavala sve do 8 meseci. Celu noć u komadu. Onda su se stvari same od sebe raspale. Budila bi se po na pola sata. Posledica je bila da se gospođica prebacila u naš krevet, jer kad bi spavala pored mene manje bi se budila. Taj period 8., 9. mesec mi je bio strašno naporan. Čini mi se da je tada njen separacioni strah dostigao vrhunac i prosto nije dozvoljavala da se mrdnem od nje dok spava. Stvari su polako počele da se poprvljaju, same od sebe, tokom 10. meseca. Sada je napunila 11, od 9 do 3 noću spava u svom krevecu. Onda se probudi i ja je onako u polu snu prebacim u naš krevet. Tu spavamo do 8. Preko dana mi je najbolje kad odspava još dve ture i to od 11 do 12 i od 15 do 16 časova. Ako popodne kasnije odspava onda ju je muka uveče uspavati. Nadam se da će se i kod tebe stvari popraviti vrlo brzo.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

IvanaR potpisujem ti na ovom ne spavanju.Nova sam ovdje oprostite na mogućim greškama
    . Pratim forum al nikako da se registriram. Tako smo i mi i muke mučimo.prebacujemo se krevetić i nas krevet veliki po par puta - andjeo mali sad ima 10mj.nekada se zna po noći probudit izmedju nas i traži društvo za igru jer njoj se ne spava.
    Molim Boga da su to sve prolazne faze

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Stanje se nije popravilo,evo nahranila sam ga dohranom dosta do sita. Otišao je spavati i probudio se za sat vremena,dala sisu i dalje je otišao spavati i opet se probudio za sat vremena i tako sve do pola 1,a zaspao je u pola 9. Više nije htio spavati i opet sam mu morala davati dohranu jer inače nebi mogao zaspati. Poludjela sam, sat vremena do pola 2 u noći smo bili budni,kakao i tek onda je zaspao nošen na rukama. Možda bi ga doista trebala prebaciti u kinderbet i da više ne spava sa nama. Nemogu shvatiti kako neke bebe koje nemaju dohranu posisaju i spavaju cijelu noć,a ja dohrana i opet buđenje. Znam da nema pravila i da je svaka beba drugačija,ali ja sam umorna,jer sam i trudna. Nikako da se odmorim. Jedva da i išta napišem nešto na forumu.
    Sanzara,potpisujem tako i moj sin.proudi se i traži da se igramo. Zubičima ne vidim traga.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Tigrica, po postovima se vidi da ti je teško, ali bebe su tako individualne, dali postoji mogućnost da ti netko dođe pomoći, baka servis, pa da bar malo odspavaš, odmoriš se, dok ga netko vodi u šetnju, ili da po noći netko koji put prespava kod Vas, žicaj, traži pomoć unutar familiy.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Tigrice da li možeš da namestiš krevetac pored tvog kreveta i da mu skineš ogradicu sa te strane? Tako biste bili blizu, a ne bi se gurali.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •