Ne mislim, nego znam.Ako sam ja u bolnici počela od 5 ml, pa 10, bila sretna kad sam došla do 20 ml. Doma, za 45 min. 45 ml, povećavala do 90. Onda smo kupili dvostruku elektr. izdajalicu (za dvije dojke). Za potpunu relaktaciju mi je doduše trebalo 3 mjeseca. To je bilo oko 7 x 120 ml na dan.
Relaktacija će ići još brže ako maleni u međuvremenu prihvati dojku. Ako ne, opet dobro, dobivat će tvoje mlijeko, a kako kaže naša patronažna, svaka kap mu je dragocjena.
Hm, daj pokušaj kod sljedećeg izdajanja ne izdajati prvo ručno, nego pokušaj na izdajalicu izvući tu količinu mlijeka, da vidiš tehniku. Ja sam ti napisala tehniku kod moje, a imala sam (kršitelj koda)ovu. Koju ti imaš?
U uputama mora pisati kako treba raditi s izdajalicom. U principu, kod svake treba staviti dojku tako da nastane vakuum, i onda polugicu pritiskati tako da mlijeko izlazi.
Pokušaj. Ima li tvoja izdajalica onaj dodatak od mekane plastike, za masažu dojki?(Stavlja se na lijevak.)
Ako izvučeš prvu količinu, dalje samo nastavi na isti način, pa bi trebalo biti toga više. Ja sam obično vizualizirala kako mlijeko jako teče.
Pozdrav!