Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: dovoljno sna za majku i bebu

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno dovoljno sna za majku i bebu

Prva mi je beba, ali sam preko frendica koje su se malo pre mene porodile (a i to me je privuklo da ja rodim) napravila sam formulu za dovoljno sna za mene i bebca:
    1. 19:00 kupanje proizvodom koji sadrži lavandu
    2. Masiranje uljem koje sadrži lavandu
    3. Menjanje atmosvere, npr: preko dana je normalan ton na tv-u, normalno zvono na telefonu, usisivač radi, dnevna svetlost dok je ima, onda vestačka sa normalnim osvetljenjem... posle 20:00 je tišina i svetlost je prigušena
    4. Hranjenje
    5. Ovlazite malo vazduh (pogotovu zimi) tako sto ćete u šerpici prokuvati vodu i dodati prstohvat lavande - čaja

Moj bebac zaspe u 20h i probudi se da jede oko 1h, 5h i 9h
    Naravno nikako ne presvlačiti bebu osim ako nije u pitanju velika nužda. deca se tako istreniraju i vise noću nemaju stolicu. Ja moju bebu presvlačim tek oko 5h i to zato sto je mokrenjem prenapunio pelenu, dok mi preko dana ima normalnu zlatno-žutu stolicu. Super mi i jede i napreduje...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Odličan recept, kaže ti iskusna mama. Samo budi dosljedna u primjeni i čestitam na sinu!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maka137 prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno nikako ne presvlačiti bebu osim ako nije u pitanju velika nužda. deca se tako istreniraju i vise noću nemaju stolicu. Ja moju bebu presvlačim tek oko 5h i to zato sto je mokrenjem prenapunio pelenu, dok mi preko dana ima normalnu zlatno-žutu stolicu. Super mi i jede i napreduje...
    viš moji veliki su kakali 2-+3 put na danu, a ovaj mali jedno 4-6 puta, stime da je do 3-4 mjeseca kenjal i po noći, baš se on nikak ne mre istrenirati! i da to se može s prvim detetom, a kad ih moraš više njih istovremeno sređivati i hvatati po kupaoni i sobi, ne hoda recept. Sjećčam se da mi je prvi zaspal točno u 21 sat, drugi više manje u isto vreme, ali se mora jako-jako potruditi.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.12.2010. at 08:02

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Odličan recept, kaže ti iskusna mama. Samo budi dosljedna u primjeni i čestitam na sinu!
    Hvala puno, trudim se sto vise mogu, mnogih sam se stvari odrekla, ali mora se...

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    viš moji veliki su kakali 2-+3 put na danu, a ovaj mali jedno 4-6 puta, stime da je do 3-4 mjeseca kenjal i po noći, baš se on nikak ne mre istrenirati! i da to se može s prvim detetom, a kad ih moraš više njih istovremeno sređivati i hvatati po kupaoni i sobi, ne hoda recept. Sjećčam se da mi je prvi zaspal točno u 21 sat, drugi više manje u isto vreme, ali se mora jako-jako potruditi.
    Sigurno da je sa vise dece teze, to jos nisam iskusila i ne nameravam jos koju godinu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •