OK. Koliko je to onda dnevno? Čak ne mislim, koliko mu nudiš, nego koliko popije (ukupno, na dan)?
Ako ne znaš točno, možeš si probati par dana zapisivati, pa da onda sistematski smanjujemo količinu adaptiranog.
Nakon podoja ne želi,ali za pola sata prihvati i obavezno ostane 40ml u bočici. Za 2 sata opet mu ponudim dojku i sisa.Zapravo,na dojci se i uspavljuje,ona mu dođe i kao dudica,koju smo eliminirali.
Nije jedini.Možeš mi molim te odgovoriti: mora li beba aktivno sisati kako bi se mlijeko stvaralo ili je dovoljno i ovo dudanje dok se uspavljuje.On meni vuče 10tak minuta i onda se uspavljuje i cucla kao dudu.U pravilu,nikada ju sam ne izbaci,on bi tako spavao po cijeli dan sa dojkom u ustima...
Što se tiče stvaranja mlijeka: stvara se sigurno toliko koliko maleni izvuče (dakle, dok aktivno vuče) + 20 % rezerve. A ovo, kad cucla, mislim da baš nije imalo učinka uz šeširiće, ali sada, bez šeširića, ipak je to stimulacija bradavice, dakle stvara se više hormona oksitocina, pa je bolje otpuštanje mlijeka, i tak. Ne može štetiti.
Iz vlastitog iskustva: Pupica ni ne da da izvučem dojku dok aktivno siše, pa ni dok "cucla". Osjeti, pa opet uhvati.E, kad zaspi, onda se mogu izvući.
Kad maleni zaspi, ipak ti izvuci dojku. Naime, bradavice se moraju malo posušiti i zračiti do idućeg podoja, radi prevencije gljivica.