Ja sada čekam M koja bi trebala doći 15. pa da onda krenem za VV. Meni je moja gin. davala terapije klomifenima ali kod mene se ne razvija niti jedan folikul![]()
Ja sada čekam M koja bi trebala doći 15. pa da onda krenem za VV. Meni je moja gin. davala terapije klomifenima ali kod mene se ne razvija niti jedan folikul![]()
evo i mene k vama da vas malo ohrabrim, PCOS otkad su počele mens.a u zadnje vrijeme sam ju dobivala dva puta godišnje i to uz Dabroston inače neznam ni kada bi došla da nisam pila.
Jajnici su bili toliko cistični da je i sami dr.L ostao.Imam viška jedno 40 kg.(nešto prirodno a dosta od hormona) i problema s dlakama, iza sebe 2 neuspješna AIH,u stimuliranom IVF sam uzela 29 gonala i dobila 8 stanica od kojih se oplodilo 5,2 embrija(3 smrzlića) su vračena 6 .dan i oba se primila ali jedan je zametak otišao u 9. tj. a drugi je došao do 24.tj.te je došlo do puknuča vodenjaka jer me nisu izlječili do kraja(imala e.coli koja je rješena 1.terapijom a streptokok nije otišao ni s drugom te još u bolnici se pojavila Candida)a sada čekam još rezultate na HPV jer sumnjaju zbog virusnih bradavica.
Bez obzira na ovaj tužan kraj htjela sam vam dati malo ohrabrenja jer i pored svega ovog što imam i što sam imala ipak je došlo do trudnoće i uz malo sreče mogla je potrajati do sada.
Tako da vam svima želim ovako lijepi početak sa još ljepšim završetkom jer drage moje suborke ovo je bilo mojih najljepših 24 tj. u mom životu.
Drage moje, ja imam sve karakteristike pcos osim debljine. Visoka sam 170cm a imam 58kg. To je jedino pozitivno![]()
Dani39 žao mi je
Jim pa blago tebi, ja se borim i s kilama i dlakavošćuDobro, ja nekad nisam bila toliko debela dok nisam počela svaki mjesec s dabrostonima i eto kile neće dole i gotovo. Pila sam i Metformin ali ništa to meni nije pomoglo.
kika83 - ja sam na dabrostonima od kad znam za sebe, da njih nema mislim da nikad ne bi ni dobila menstruaciju.
Evo savjeta svima sa pcos...pijte andol 100, koliko god mislile da od njega nema koristi vjerujte da ima. Razlika između mog prvog aih i drugog je ta što sam duž cijelog ciklusa u drugom aih do samog postupka pila andol 100. Imala sam kvalitetniji folikul,deblji endometrij (bez andola 6mm a sa andolom 8mm) i ostvarila trudnoću.
Posljednje uređivanje od Jim : 17.03.2010. at 14:51
al ocito da je kod mene blazi oblik PCOS-a. Osim sto sam stvaaarno debela i dlakava uzasno. Ja imam cikluse svaki mjesec. Kako sam malo smrsala, moji ciklusi su vec godinu dana 26-28 dana
a bili su 30-40 dana. Primjetila sam ponekad onu ovulacijsku sluz i ziganje jajnika u vrijeme ovulacije. Dok nisam smrsala to nikada nisam primjetila. Sada sam cekalica bete 22.03. trebam da je radim
To za Andol ne sumnjam, on poboljsava cirkulaciju, a samim tim i endo je deblji
Ja sam jedno vrijeme bila bez dabrostona i onda su kile uz dijetu same išle dole ali nije to bila neka posebna dijeta već sam samo izbacila slatko, kruh i prženo i kile su se topile ali sad sam mjesecima na dabrostonu i nema šanse smršavit, niti uz dijetu.
Dali se smije piti andol bez preporuke ginića? Stalno ili samo kad smo u postupku?
ja uopče nisam debela..mada da ne pazim sigurno bi bila..malo sam dlakava, masna koža, kosa. svijetla sam pa me ta dlakavost toliko ne brine
Cure dali i vi imate problema s prištićima? Meni su objasnili da zbog policističnih jajnika(pobrkanih hormona) žene imaju akne. Eto jedna sam od njih.Od puberteta se borim s njima, do zadnjih 2g kad sam napokon dobila terapiju koja mi odgovara od strane dermatologa nemam problema s njima više, ono dođe mi pokoji i prije menge obavezno mi bukne nekoliko njih ali imam ožiljke od kopanja
Dosta dugo sam pila Diane35 i to najviše zbog prištića. Inače sam znala imati totalno upaljeno lice zbog akni. Užas. Napokon je to iza mene.
Kako vi stojite s time?
Prištiće imam pred mengu, ali mi je koža izrazito suha i perutava... Lice mogu mazat jedino sa Becutan kremom za bebe jer inače sva poprištavim... Srećom nemam problema s kilama, variram -3+ ovisno o terapiji. Utrogestan i Folacin mi tak otvore apetit da u dva tjedna ne stanem ni u jedne hlače...
Ono najgore su dlake definitivno. Neki dan je moj brat pred svojom curom, inače kozmetičarkom, pokazao ponosno kako on ima manje dlaka od mene...
Ovo za debljinu definitivno ovisi o tipu PCOS... Tako žene kojima je dijagnosticirana inzulinska rezistencija imaju problema s kilama, dok druge koje nemaju tu dijagnozu najčešće nemaju problema s kilama... ja sam u ovoj drugoj grupi...
Drage moje, ja s kilogramima stvarno nemam problema a čistim svu hranu po kući kao usisavač. S aknama se borim stalno a o dlakama da ne pričam, ni škare za živicu ih ne mogu ukrotiti
.
Ja nema problema s inzulinskom rezistencijom več se samo debljam kad sam na dabrićima, grrrrr kako ih mrzim.
Ostalo imam sve, prištići(manje nego nekad davno), dlakavost, ciste, kile...
Izgleda da ja i dalje ovulirambezobzira šta imam ovu cistu koja je došla jer su bila u prošlom ciklusu 3 prirodna folikula pa jedan nije puknuo. Mislila sam da mi se sve vratilo ali izgleda da nije, osim ciste
![]()
Pozdrav svima,i ja sam slucaj pcos,bez dabrostona se ne desava nista,dlakavost nije toliko izrazena,koza i kosa masna do ludila.Preporucen nam je ivf,pa sada radimo sve moguce pretrage.Nadam se da cemo uspjeti,to zelim i svima vama od srca.....
Ja imam prištiće od početka puberteta, i evo borim se s njima i u 29-oj!!
Grozno! Zbilja frustrirajuće...
Naravno i s viškom kilograma... Ali su mi se dlake smanjile nakon stimuliranog ( 11.mj '09. )... zanimljivo...![]()
imam jedno pitanje..radi se o tome da bi u 5 mj. trebala ići na ivf..ali sve ovisi o stanju budžeta budući da na vv ne rade ne stimulirane, pa me zanima dal mi sa pcos idemo na stimulirane ili ne stimulirane postupke. meni je logično da idemo na stimulirane ali mi je doktor stavio bubu u uho da bi mogla previše buknuti od stimulacije..ne znam šta mu to sad znači. Na ivf sa klomifenima..??
Evo ja se spremam na prvi IVF (ne VV) Klomifeni + nekoliko Gonala... Ima puno cura s VV, sigurno će ti se javiti za detalje...
Ovo "buknuti" ti doktor priča o mogućnosti hiperstimulacije jajnika koja je kod pacijentica s PCOS vrlo velika...
Evo link na rad dr.Baumana u kojem ti je super objašnjeno što se događa, naravno ne svima...
hrcak.srce.hr/file/23685
a znači tako..klomifeni+ gonali..tako sam si i mislila..pa se zbog toga bojim da če me odj....fakat mi je svega dosta.
hvala..na odgovoru.
Ivkice ja sam u prvom stimuliranom IVF-u imala hiperstimulaciju, dosta cura sa PCOS tako reagira ali opet ne sve, to je individualno. Drugi IVF je bio s klomifenima + menopuri i uspjeli smo izbjeći HS, pošto je ova druga shema puno blaža stimulacija vjerojatno ćeš izbjeći HS i nadam se da će rezultat biti.
Jesi li kod dr.A ili dr. L?
kod A. bojim se da tom kombinacijom neču imat js.
Iako je sve individualno, ja sam imala 5 js, a cure koje su bile sa mnom u postupku s istom dijagnozom i sličnim protokolom imale su js. Ako si na klomifenu za AIH dobivala 1 ili 2 ili više folikula, vjerojatno ćeš uspjeti dobiti i js u ovom polustimuliranom.
Sretno.
za aih sam dobila 1 veći folikul i 2 manja...a to ne znaći da je bilo i js. Ma najbolje da se time ne opterečujem bit če onako kako mora biti. Jel tako?
Cure, vratila sam se sa laparoskopske op. drillinga jajnika... Sve je prošlo okusput mi je nađena i uklonjena endometrioza na crijevima! Sve u svemu doktor mi je sada dao 6.mj. za bacanje na pravljenje bebača
![]()
a onda u 9.mj. ako ne uspije javiti se nazad dr.L. za eventualnu insemenaciju pa onda ivf. Eto,nadam se da će biti kakvog uspjeha!
Hej curke, evo i mene klasicni PCOS...bez utrica ne funkcioniram...klomifen 6 ciklus za redom...u iscekivanju!!!!jao koliko nas je...
Jutro cure,evo sedmi dan od kako sam prestala piti dabroston ,ali menge jos nema.Inace mi je dolazila 3 ili 4 dan,pa ne znam sta je sad.Je li imao neko slicno iskustvo?
Cure ja inače redovito pijem andol 100, da li ga smijem piti i za vrijeme stimulacije gonalom ?
Molim one koje su išle na ivf da mi kažu da li su uz folikulometriju vadile i krv kako bi se utvrdilo da li je došlo do hiper? Meni je dr.B na SD rekao da ponesem i uputnicu za vađenje krvi kad budem dolazila na folik.?
evo da vam se i ja priključim.
imam PCOS već godinama, nakon što sam prestala sa kontracepcijom (koja, očito, nije bila potrebna ali tko bi to znao sa dvadeset...)
stimulacija menopurima prošla je fantastično jer imamo dvije mrve ali za jajnike katastrofalno. hiperstimulacija, trenutno su jajnici veliki oko 7 cm na jednom ciste od 3 do 5 cm...
ali simptoma nemam. ni sada dok traje hiperstimulacija, osim napuhnutosti, apsolutno ništa.
ali ni prije nisam imala simptoma osim te gadne pojačane dlakavosti...
andol 100? svakako, pila sam ga oba puta nakon transfera...
s time da je klomifenski apsolutno bio promašaj, oba puta...
Ja sam za svoj prvi aih pila andol 100 nakon samog aih-a (baš kako dr.preporučuje) ali za drugi aih sam pila andol 100 od 1dc (na svoju ruku) i pokazalo se uspješnim, sve je bilo bolje nego prvi put, veći folikul i deblji endometrij.
Ako se koja priprema za aih neka pokuša piti andol 100 od 1dc...možda bude dobitna kombinacija!
Dijagnoza pcos,bez Dijana35 nisam funkcionirala,menga 3-4 puta godišnje.Nakon 3 g.braka 1 IVF -hiperstimulacija-biokemijska trudnoća(završena nakon 3 tj.)
Nakon toga 7 inseminacija,zatim još jedan neuspješni IVF.Nakon toga odmor u iščekivanju 3.IVF ,odlazim u Fitosan po terapiju,pijem čajeke i kapljice i nakon 2 mj.ostajem prirodno trudna( detaljan opis sam već pisala na nekom drugom starom topiću )To je bilo 2004,2005 rađam sina, nakon toga ciklusi uredniji,ali ih malo popravljam s 2-3 ture fitoterapije .2007 druga prirodna trudnoća,a 2008 porod moje curice.
Zato cure, uz sve postupke preporučam fitoterapiju,malo je dosadno stalno kuhati i pijuckati čajeke,ali eto jas sam živi dokaz da djeluju.
I ja vam se pridružuje. Klasični PCOS sa gotovo svim naprijed navedenim simptomima, samo bez kila i dlakavosti, ali sa iznimno velikim ispadanjem kose.
U 6 mjesecu krećem na naš prvi IVF (Petrova), do sada bila na jednom AIH, ali doktor je rekao da je to kod mene gubljenje vremena, jer ni MM nema baš idealan spermiogram.
Na Klomifen nisam nikada reagirala, AIH je bio rađen nakon stimulacije Gonalima (i to reagirao samo jedan jajnik). Rezultat blighted ovum.
Anica, možeš malo pojasniti tu fitoterapiju, o kakvim je čajevima riječ?
evo i mene prvi AIH odradjen....M kasni 8 dana!!!!!
kasni nakon AIH? pa jesi radila test ili betu 14 dana nakon AIH?
Amela, držim fige ovaj put!
Uspjeh svake od nas pomalo smatram i svojim uspjehom!
pozdrav svima!
moje pitanje je vezano za nuspojave korištenja klomifena... možda nije pravo mjesto ali budući i ja imam PCOS možda je sve povezano s tim...
dakle...
pila sam 4-7 dan ciklusa 150 mg klomifena i dobila 2 folikula, primila štopericu prošlu subotu, ustvari su nam oplodili odmrznute stanice a moje folikule su pustili da odu, transfera nije bilo jer se embriji nisu razvijali, ali cijeli tjedan me rasturaju jajnici, ne znam jel može biti da klomifen još djeluje ili je od štoperice pa moji PCOS jajnici divljaju...
ustvari se nadam da je možda "kućna radinost" dala uspjeha kad već nije mpo!
jel ima šanse za to?
Bok Igolina!
Nisam baš stručnjak za klomifene, jer iako samo ih pila tri ciklusa, kod mene nisu nikada djelovali.
Nuspojave koje opisuješ nikada nisam imala, ali nekako razmišljam, ako nisi imala transfer (pa ako to dobro razumijem nije bilo nikakve intervencije od strane dr.), a imala si folikule...sve je moguće! držim fige!
ps. ono što bih ja ipak provjerila sa dr. je mogućnost hiperstimulacije, iako mislim da bi dr. to vidio na uzv prije davanja štoperice.
pa i ja sam pomislila na hs, a kod prošlog postupka s menopurima sam imala hs, i to pravu, tjedan dana ležala jer nisam mogla ni disati normalno a kamoli se uspraviti i dići iz kreveta, ali pošto sam i prije već koristila klomifen i nikad nisam imala ovakve nuspojave, zapravo nikakve, nadam se da to možda znači nešto drugo...
idem u srijedu na dogovor za dalje pa ću spomenuti docentici da me probadaju jajnici i ću vidjeti s njom.
u međuvremenu se mogu nadati, zar ne?!!
![]()
Igolina, bilo je i uspjeha i kod nevjerovatnijih priča od ove, tako da je sve moguće!
evo da se prijavim...dobila sam M i u srijedu sam se gore naručila...nadam se da je sada bolja situacija i da upadam postupak...
i još me zanima, dali vama primarni doktori daju 100% bolovanje...zato što sam imala dr koja mi je sama dala cijelo bolovanje, ( nažalost otišla je u mirovinu)...danas kad sam išla po uputnicu dr mi je dala obično bolovanje...
Igolina, naravno da je moguć uspjeh iz kućne radinsti, iako Klomifen zna izazivati takva probadanja u jajnicima u drugom dijelu ciklusa...sretno!
snow.ml - ja sam prošla 2 aih i sada sam u postupku ivf ali nisam uzimala niti dan bolovanja a još radim kod privatnika što još više komplicira situaciju. Ako možeš na bolovanje super ali ja si uzmem koji slobodan dan (od godišnjeg) i to je to.
Nakon prvog aih sam ostala doma mirovati i po cijele dane sam razmišljala da li je uspjelo ili ne-nije uspjelo, a kada sam išla na drugi aih sutradan odmah išla na posao i pravila se da u Zg.nisam uopće ni išla-taj put je uspjelo.
Meni je bolje ići raditi jer kad sam doma stalno sam u svojim mislima i još me gore pogodi neuspjeh.![]()
[QUOTE=suzzie2;1597766]Amela, držim fige ovaj put!
Uspjeh svake od nas pomalo smatram i svojim uspjehom![/QUOTE
BETA......128.80....HEHE, MALA ALI JE TU!!!!!!
Amela čestitam!!!!!Odlične vijesti!
Očito dobro držim fige!