Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 204 od 204

Tema: Uspjeh MPO kod PCOS

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najprije cure, nemojte nazivati IVF umjetnom oplodnjom. I meni to ponekad izleti ali barem mi koje smo u tome moramo davati primjer drugima. Slažem s Klarom31 jer sve cure koje sam ja poznavala s PCOS-om (a stvarno ih ima dosta) ostale su trudne stvarno jako brzo. PCOS sam po sebi i nije neki problem kod IVF-a, dapače žene s takvom dijagnozom nemaju problem dobiti više JS, mene čak moj doktor smatra idiopatom.
    Abys, ti si tek počela, ne reagiraš na klomifen, ali hoćeš na nešto drugo. Nemoj se obeshrabriti, reagirat ćeš na Femaru, a ako ne i to onda ćeš ići u stimulaciju. Najbitnije je da ne lutaš okolo po sporednim putevima i gubiš energiju na nevažne stvari. To ti govorim iz vlastitog iskustva.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

tako je

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Kažeš 2 ciklusa sa klomifenom i ništa,pa će ti se povečati doza,ili ćeš bolje reagirat na femaru. Ja sam 10 ciklusa pila komifen i evo sad opet stimulacija sa klomifenom + par injekcija. Ne znaš šta te čeka i nemoj paničariti odmah na početku. Naći će oni način da ti potaknu rast folikula i ispuštanje JS,kako sildad kaže najvažnije je da ne lutaš okolo po doktorima. Kao što se nama često događa kojima stalno govore sve je u redu,sve je u redu,a ništa se ne događa godinama.
    Više vjerujem da će tebi uspjet nego meni kojoj ne znaju uzrok neplodnosti.
    A o posljedicama IVF ne razmišljam,kad bi još razbijala glavu o posljedicama pustih stimulacija tabletama i injekcijama,mogućim tumorima...ne bi mogla davati sve od sebe da dođem do jednog jedinog cilja na kojeg stalno gledam da će bit uskoro a to je dijete,ili dvojke ili trojke sve prihvaćam

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

evo i ja imam pcos pa da vam se pridruzim u razmjeni iskustava.
    Abys kod nas je situacija ista, muz ok sve ja pcos, isto nisam reagirala 2 puta na klomifen nikako, folikuli bi narasli do 12 mm a jos sam imala probleme sa vidom kao nuspojavu tako da ih vise nebi ni pila
    gonal f sam drugi put u kombinacija sa klomifenom koristila i nisu mi popucali folikuli, bila je hiperstimulacija ja mislim. a drugi put sam samo gonal f od 2 dana ciklusa, i to ukupno njih 12, po jedan dnevno i ciljani odnosi i bingo, blizanci moji najdrazi koji su nazalost preminuli par dana nakon rodjenja jer su rodjeni u 27 tjednu.
    prije poroda od Ovulacije ni O, a poslije poroda prvih pola godine ovulacije tocne svaki mjesec oko 15 dc, sad je proslo vec 10 mjeseci od svega, pokusavamo bez stimulacije ali skuzila sam da se ciklusi vec lagano produzuju tako da O dolazi oko 25 dc, nadam se na jesen opet nekoj stimulaciji.

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •