Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: uspješnost mpo u HR

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno uspješnost mpo u HR

nikako da nađem negdje konkretne rezultate određenih ustanova u HR...uglavnom se doktori ovdje hvale čak i kad mpo nije uspjela...i ja sam zapravo zadovoljna sa mojim doktorom i ne bih ga htjela mijenjati (2 pokušaja) ali pitam se da li sam previše subjektivna jer vrijeme mi curi...(40god.)...s druge strane mi se ne čini pametnim stalno mijenjati doktora kojemu isto treba neko vrijeme da upoznaje mene i moje tijelo/ reakcije mog tijela...???

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

vjeruj mi da bismo i mi ostali MPO pacijenti htjeli vidjeti stopu uspješnosti MPO-a u Hrvata; znači po klinikama, dobi i dijagnozi pacijenata. Ali ti su podaci tajeni kao najveće vojne tajne. Kod nas se to svodi na "časnu ministarsku riječ" da smo najuspješnija nacija što se tiče MPO-a, ne samo u Europi, nego u cijelom svemiru . Bez obzira što postoji Zakon o pravu na pristup informacijama (mislim da se tako zove).

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ma kaki zakon o pravu na pristup informacijama....kod nas je međedova riječ svetinja, i to je to....kaj on veli to mora daj e istina! Ak brundo kaže sve je super, bolje je neg prije to mora da je istina.....šalu na stranu, draga buga, Ljufi ti je sve rekao!!
    Ovdje trenutačno postoji trend odlazaka u inozemstvo na MPO postupak, mislim da to govori mnogo!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ekipa ti je već sve rekla. Pisanog službenog dokumenta nema nigdje, ono što možeš je pitati svog liječnika osobno kakav je uspjeh njegove klinike....

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja mislim da je oko 49 posto!

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj buga prvotno napisa Vidi poruku
    nikako da nađem negdje konkretne rezultate određenih ustanova u HR...uglavnom se doktori ovdje hvale čak i kad mpo nije uspjela...i ja sam zapravo zadovoljna sa mojim doktorom i ne bih ga htjela mijenjati (2 pokušaja) ali pitam se da li sam previše subjektivna jer vrijeme mi curi...(40god.)...s druge strane mi se ne čini pametnim stalno mijenjati doktora kojemu isto treba neko vrijeme da upoznaje mene i moje tijelo/ reakcije mog tijela...???
    Buga, prilično naivno pitanje imajući u vidu cijelu situaciju oko zakona o MPO u protekle 2god. Ako si imalo pratila, sve bi ti trebalo biti jasno.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ksena

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ksena samo ti nasmijavaj čitav forum - danas si u formi...a vidjet ćemo te u petak

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ma u petak naša ksena postaje mamica, čista pozitiva, nema crnjaka, samo ona, beba i mužić, pelene i sve ostalo....KONAČNO!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Znam, znam zato ju i zezam Bit će to susret za pamćenje

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sorry cure, malo me euforija pere

da ispravimo krive drine, uspješnost MPO-a u HR nije 49 posto! osim ponekad kad ministar tako naloži!

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ksena
    a Podobnikova uspješnost? Od 50%(ili je čak i više bila, ne mogu se točno sjetiti..)

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    Buga, prilično naivno pitanje imajući u vidu cijelu situaciju oko zakona o MPO u protekle 2god. Ako si imalo pratila, sve bi ti trebalo biti jasno.
    taca 70, po novom zakonu možeš zamrznuti 3 jajne st.(uspješnost upitna) a zametke ne smiju zamrznuti. S obzirom da mogu biti sretna ako mi uopće izvade 3-4 jajne stanice a upitno je koliko će se oploditi ne vidim prednost odlaska u inozemstvo jer nemam kaj tamo za zamrznuti...nemam viška! Ovdje se koriste isti lijekovi i protokoli i ne sumnjam u stručnost doktora, možda je iskustvo odlučujući faktor, ali bi me ipak zanimala statistika...znam ih koji su probali i ovdje i vani pa ništa...svaki će hvaliti onu ustanovu gdje je uspjelo...zato bi me zanimale objektivne brojke...naravno da ne vjerujem našem najministru...

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

buga, Ljufi ti je rekao sve o statistici u Rvata.
    Objektivne brojke ćemo saznati - nikad. Zakon o informiranju? So what..zakon-šmakon.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

eto ti taco lekcija iz novog zakona! ko ti je kriv kad si neupućena...

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    eto ti taco lekcija iz novog zakona! ko ti je kriv kad si neupućena...
    Sorry, nova sam na forumu...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ok, znaći vi ste sve išle u slo ili češku i tamo uspjele

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ok, znaći vi ste sve išle u slo ili češku i tamo uspjele
    Oprosti?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

onda ovako, koji je postotak uspješnosti u slo i češkoj kod žena koje stimulacijom ne dobiju više od 4-5 j.st.?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

onda ovako, koji je postotak uspješnosti u slo i češkoj kod žena koje stimulacijom ne dobiju više od 4-5 j.st.?
    ovo je odlično pitanje i sumnjam da je lako doći do odgovora, ali baš je ova skupina sa samo 4-5 j.s. po postupku jako oštećena zakonom jer je za očekivati da će samo 50% jajnih stanici se i oploditi i dijeliti kako treba. To znači od 4-5 j.s. recimo 2 ili 3 pa možeš poći od toga da će ti sigurno što moći i vratiti, a od 3 j.s. koliko maksimalno u HR mogu oploditi 50% bi značilo samo 1, možda 2, a velika je vjerojatnost da možda i ne dođeš do transfera s takvim tretmanom, nažalost!!

Pokušat ću naći nešto, znam da Maribor s 1 j.s. daje šansu od samo7% ako se ne varam.............. javim se

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je odlično pitanje i sumnjam da je lako doći do odgovora, ali baš je ova skupina sa samo 4-5 j.s. po postupku jako oštećena zakonom jer je za očekivati da će samo 50% jajnih stanici se i oploditi i dijeliti kako treba. To znači od 4-5 j.s. recimo 2 ili 3 pa možeš poći od toga da će ti sigurno što moći i vratiti, a od 3 j.s. koliko maksimalno u HR mogu oploditi 50% bi značilo samo 1, možda 2, a velika je vjerojatnost da možda i ne dođeš do transfera s takvim tretmanom, nažalost!!

Pokušat ću naći nešto, znam da Maribor s 1 j.s. daje šansu od samo7% ako se ne varam.............. javim se
    hvala Kadauna, javi ako nešto nađeš. No ako se dobiju 4-5 j.st. te se 2-3 dalje razviju i daju oploditi i ako i to uspije onda ni ovaj šugavi zakon ne sprečava da se vrate te 2-3 oplođene j.st., kaj ne? Ti si meni tu 2 puta dijelila( 50%) pa mi nije jasna ta računica...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Buga, nisi ti nešto dobro shvatila. Ako hoćeš, pročitaj.
    http://forum.roda.hr/threads/61007-F...+jajne+stanice

Smiju se oploditi SAMO 3 jajne stanice, bez obzira koliko ih ima, a biolog mora odlučiti koje tri. TO je najveći problem. Dobro sam objasnila?

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    Sorry, nova sam na forumu...
    pa dobro nam došla

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

po novom zakonu možeš zamrznuti 3 jajne st.
    Otkud ti ovo?
    Smrznu ti ih 10, ako imaš - samo čemu?
    Posljednje uređivanje od aenea : 27.07.2011. at 19:48

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ovdje http://potpomognutaoplodnja.info/ind...=98&Itemid=115 se mogu naći neke statistike

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

buga sta tebe zapravo zanima?

Cini mi se da si nas sve malo zbunila s naslovom teme. Doktori i klinike u Hrvatskoj su svi manje, vise dobri, to nije upitno. "Jedino" sto ne valja su zakonska ogranicenja. Ako si ti medju onima koje u postupku ne dobiju vise od 3 JS mislim da komotno mozes ostati tu gdje jesi, odnosno kod doktora s kojim si zadovoljna.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Potpisujem Auroru*
    Meni se čini buga da ti tražiš neko opravdanje zašto ne ići u inozemstvo. Ja ne vidim da ti je to itko ovdje savjetovao?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    buga sta tebe zapravo zanima?

Cini mi se da si nas sve malo zbunila s naslovom teme. Doktori i klinike u Hrvatskoj su svi manje, vise dobri, to nije upitno. "Jedino" sto ne valja su zakonska ogranicenja. Ako si ti medju onima koje u postupku ne dobiju vise od 3 JS mislim da komotno mozes ostati tu gdje jesi, odnosno kod doktora s kojim si zadovoljna.
    pa kažem ja da mene ne muči zakon s obzirom na moju anamnezu nego da li postoje razlike u uspješnosti različitih poliklinika ovdje i u usporedbi s onima u inozemstvu...a konkretno koja su iskustva sa p.Vili?

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

...a konkretno koja su iskustva sa p.Vili?
    Buga, za info o poliklinici Vili odi na Potpomognutu u privatnim klinikama. Sto se tice uspjesnosti pojedinih klinika, neki rezultatu su objavljeni na njihovim web stranicama ali, kao sto sam gore napisala, naivno je u to vjerovati. Mislim da bi bilo dobro da napises nesto o vasoj dg, godinama i dosadasnjim postupcima pa cemo ti moci vise pomoci.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kadauna ti je pojasnila da te zakon oštećuje..

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pa kažem ja da mene ne muči zakon s obzirom na moju anamnezu nego da li postoje razlike u uspješnosti različitih poliklinika ovdje i u usporedbi s onima u inozemstvu...a konkretno koja su iskustva sa p.Vili?
    hm, a jesi li ti u ova dva postupka dobila 3-4 ili 5 js (nejasno mi je iz gornjih postova)? po meni razlika je drastična, a iskustva sa p.Vili najsigurnije je potražiti na topicu Potpomognuta u privatnim...
    sretno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja za polikliniku Vili mogu samo reći da imaju dobrog embriologa i liječnika, ali i njih jednostavno koči zakon i uspjesi svu svugdje u Hrvatskoj upitni, nažalost, naravno pod pretpostavkom da se drže zakona.

evo dva grafa iz Slovenije/Maribora, klinike s vrlo dobrim rezultatima:

Ovaj prikazuje uspješnost žena s punom stimulacijom po punkciji:
    po tome je 50,2% žena u dobi od 30 godina zatrudnjelo, no samo je 40,1% iznjelo trudnoću
    no 19,7% u dobi od 39 godina je zatrudnjelo, ali samo 13,8% iznijelo trudnoću
    http://www.ivf-mb.net/images/s_rezultati_3.jpg

ovaj drugi graf pokazuje istu stvar, dakle uspješnost po godinama ali u prirodnom ciklusu (kad najčešće imamo samo 1 j.s.) ali po punkciji:
    po tome je 11,4% u dobi od 30 g zatrudnjelo u takvom postupku, ali samo 9% iznijelo trudnoću
    dok je 8,6% žena u dobi od 39 g. zatrudnjelo u prirodnom postupku, ali samo je 3,5% iznijelo trudnoću.
    http://www.ivf-mb.net/images/s_rezultati_5.jpg

kad malo pogledaš rezultate po godinama, oni po meni još više govore, odi skroz dolje na stranicu, tad ćeš naći linkove za pojedine godine... i oni po meni dobro prikazuju rezultate, a to je živorođene djece po započetom postupku. Naši liječnici i Milinović i Šimunić manipuliraju i uglavnom kad spominju uspješnost govore o postotku trudnoća po transferu (nedavno tek na Vuk Vrhovcu debata o tome gdje liječnik spominje 50%!!!!). I eto ti Aenea ultrasupersoničnosti u Rvata

Uglavnom, da pojednostavim,

Ti ako dobivaš 4-5 j.s. jako si oštećena po meni i rekla bih - ako možeš logistički, financijski, bilo kako drugo - aj ti lijepo nekamo vani u postupke. Ako dobivaš maks 3 j.s. onda te zakon i ne zakida, ali te svakako omalovažava svojim psihološkim i pravnim savjetovanjem. Ako ti to ne smeta, go for it!! Privatno ili u bolnicu? ja bih da mogu uvijek birala privatno zbog većeg komfora, ali to nažalost previše košta.

Jer ako dobiješ 4-5 jajnih stanica

u SLO ili CZ će ti oploditi sve i za očekivati je da će se oploditi i ok razvijati tek 2-3, a do stadija blastice će možda doći jedna, transfer ćeš vjerojatno imati i ok su ti šanse za trudnoću (iako je dokazano da je za optimalan IVF za najvećom stopom uspješnosti potrebno 15 jajnih stanica)

U HR bi ti od gore spomenutih 4-5 jajnih stanica oplodili samo tri koliko zakonski smiju, ostatak bi bacili i rekli ti da nisu neke kvalitete, zamrzavanje nažalost još uvijek daje loše rezultate. Od te tri, vjerojatno bi ti se razvijalo dalje 2 j.s. do drugog ili trećeg dana i u Hrvatskoj ti tad bržem bolje vraćaju te embrije i ne čekaju razvoj blastica jer postoji velika vjerojatnost da se niti jedna ne razvije do stadija blastice i nema transfera. Stoga radije vraćaju. Vidjela si gore koja je vjerojatnost zatrudnjivanja i poroda u prirodnom ciklusu s jednom stanicom, sad ti vidi kakve su ti šanse s dvije!? Možda nešto veće nego gore prikazano, ali imaj na umu da gore spominju samo cure koje su došle do transfera ne one koje su ostale bez transfera.

Nadam se da sam pomogla, a evo i linka na sve rezultate Maribora:
    http://www.ivf-mb.net/rezultati.htm#

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a možda je Buga samo agilna HDZ-ovka bliska Ksaveru?

svašta nas je pitala, ali baš ništa ne znamo o njoj/njemu...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zezam se naravno, samo što dio tvojih postova bez ikakve dvojbe izgleda kao provokacija...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    a možda je Buga samo agilna HDZ-ovka bliska Ksaveru?

svašta nas je pitala, ali baš ništa ne znamo o njoj/njemu...
    ksena28, lepo provociraš...fučka mi se za politiku...imamo 40 i 41 god., zdravi smo ( moj Hashimoto pod kontrolom), svi nalazi ok osim šta je moja ovarijalna rezerva sve manja...2 pokušaja, prvi put 2 nezrele j.st., drugi put je bio obećavajući ali kad sam došla na punkciju ovulacija je već bila jer je očito cetrotide zakazao-propao. Ja sam zadovoljna s mojim dr ali okolina mi sugerira da probam i negdje drugdje a koliko sam uspjela ovdje pročitati sve su to osobna iskustva i zato me zanimaju statistike, pri tome mislim samo na privatne pk...hvala kadauna, moram si uzeti vremena da sve to proučim...

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Buga, vjeruj da ti statistike nista ne znace i da je sve u nasim godinama stvar srece. Obzirom da pripadas klubu 39+ najbolje bi bilo da nam se tamo pridruzis jer ces dobiti najvise korisnih savjeta. Pretpostavljam da nas citas. Gdje si bila u postupcima?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

to je i moje pitanje, gdje su do sada imala ta dva postupka, Buga? Po meni nažalost apsolutno promašena

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

eh da, ja se inače osijćam mlađe nego kaj jesam, jedino dr.mi daje do znanja da sam "stara"...inače ne pijem ( mislim umjereno), ne pušim, nisam debela...bila do sada u Vili...odoh onda u klub 39+

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

buga možeš se ti osjećati mlado i super za tebe što ne piješ i ne pušiš, al rezerva j.s. nema ništa s time ima cura koje su destak godina mlađa pa su im rezerve pri kraju, nažalost. Inače za pol. Vili tj. dr. R. ne mogu reći ništa loše i meni se u prvom i zadnjem postupku tamo desilo da je punkcija bila prekasno (pa smo imali jednu nezrelu i jednu nekvalitetnu j.s.) ali to mi se dešavalo i drugdje i u Mariboru i na VV nekoliko puta tako da ne krivim tu doktora vjerojatno bi drugi put bilo bolje ali nažalost ne mogu si to priuštiti više. Znam mnoge cure s foruma koje su ostale trudne tamo a opet znam i mnoge koje nisu. Rekla bih da je uspješnost u našim poliklinikama tu negdje možda Cito malo odskače po nekom dojmu kojeg sam stekla tu na forumu no to je moj filing.
    Ako tebi tamo paše i ako si zadovoljna ostani, ako nisi onda probaj negdje drugdje...

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja o Viliju mogu reci sve najbolje ali ,kao sto znamo, shit happens.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Statistika ništa ne znači za pojedinca, upravo rekao TV-doktor.

Naročito kad si sam taj pojedinac.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja,dobro je rekla i Taca70, no buga..... što upravo tvoj liječnik kaže na tvoje reakcije, stanje tvojih jajnika, antralnih folikula? Rekla ti je Mali Mimi da ima dovoljan broj mnogo mlađih pacijentica koje su reproduktivno pri kraju i moraju razmišljati o donaciji jajnih stanica.......... Isto tako imaš pacijentica tvojih godina sa zadovoljavajućom situacijom, dovoljnom za prirodno začeće ali i za IVF. Baš me zanima što ti je dr. rekao. A na topicu 39+ vjerujem da ćeš naći dosta informacija, cura u sličnoj situaciji, itd.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    ja,dobro je rekla i Taca70, no buga..... što upravo tvoj liječnik kaže na tvoje reakcije, stanje tvojih jajnika, antralnih folikula? Rekla ti je Mali Mimi da ima dovoljan broj mnogo mlađih pacijentica koje su reproduktivno pri kraju i moraju razmišljati o donaciji jajnih stanica.......... Isto tako imaš pacijentica tvojih godina sa zadovoljavajućom situacijom, dovoljnom za prirodno začeće ali i za IVF. Baš me zanima što ti je dr. rekao. A na topicu 39+ vjerujem da ćeš naći dosta informacija, cura u sličnoj situaciji, itd.
    Kadauna, upravo mi je to rekao...ali zna se i iznenaditi u pozitivnom smislu...ima više antralnih folikula nego šta je on očekivao...ali eto, do et nismo ni došli za sada...prvi put mislim da je fulao vremenom punkcije a drugi put zaista nije nitko kriv da se cetrotide razgradio...ne, zadovoljna sam s Vili i dr.R....samo mi mm nema dovoljno povjerenja u njega pa zato cijela ova diskusija i pitanje da li je treba mijenjati konja za vrijeme utrke...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam uvijek za promjenu klinike ako za tim ima potrebe, no ovdje imaš liječnika koji je stvarno otvoren za razne stimulacije, za svaki put drugačiji pristup, onaj koji on mislli da će dati najbolje rezultate pacijentici, ne ide po šablona protokolu svaki put na isti način.....................

No ako se vi tamo ne osjećate dobro, ako tvoj muž nema povjerenja!? Ne znam, iako stvarno sumnjam da ćeš trenutno igdje u HR dobiti snažniji i više tailor made IVF protokol nego u Vili-u. Rekla je Mali Mimi da Cito u Splitu bilježi vrlo dobre rezultate... No i dalje sam vrlo skeptična prema objavljenim rezultatima.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Buga, znači zbog tebe se dr.R plašio da će i meni folikuli probiti Cetrotide. Srećom nisu ali opet nije ispalo dobro, i ja sam ostala bez transfera. Ipak, kao sto Kadauna kaze, jedini dr s kojim mozes o svemu se dogovoriti i koji ima individualan pristup je dr.R. Naravno da je i mijenjenje klinike dobro doslo u nekim situacijama, ako nista drugo samo zbog promjene.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Za sada ne bi još mijenjala. Osijećam se dobro kod dr.R. Naravno, pošto mi vrijeme curi mislim si koj put da li sam trebala pitati još za neko drugo mišljenje, a da sugestije okoline ne spominjem (Mb i Prag su vrlo hvaljeni). Da taca70, ja sam ta koju se pamti zbog propalog cetrotida...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

buga, a koliko gonala/menopura dobiješ u sitmulaciji? Ima pacijentica koje uopće ne reagiraju na ove domaće "dječje" protokole, a na 30-40 gonala dobiju 16 stanica (39+).

Što se tiče uspješnosti naših klinika, cure i ljufi su sve rekli. I u lutriji je jasno kolika je vjerojatnost da ćeš dobiti glavni zgoditak. Otkad je politički diktirano kolika mora biti uspješnost, nitko normalan brojkama ne vjeruje. A bome ni onima ranije, s obzirom da nitko ozbiljno nije vodio statistiku.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kud ode Jelo sa 16 stanica (čast iznimkama/ci)
    Pustite nam bugu na 39+, čini mi se da je ova tema apsolvirana.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 30.07.2011. at 19:46

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Kud ode Jelo sa 16 stanica (čast iznimkama/ci)
    Pustite nam bugu na 39+, čini mi se da je ova tema apsolvirana.
    dobila 2+2, znaći 36-40, mislim da kod mene nije problem politikom diktirani "dječji" protokol...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •