Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 204

Tema: Uspjeh MPO kod PCOS

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Uspjeh MPO kod PCOS

Drage moje Rode sve koje ste na nekoj od metoda mpo a borite se sa pcos javite se!
    Pcos je veoma specifična situacija koja može veoma zakomplicirati postupak mpo pa bi željela da sve koje imamo pcos a idemo na mpo budemo na okupu.
    Kko podnosite stimulaciju, iskustva sa hiperstimulacijom, da li ste uspjele zatrudnjeti i kojom metodom i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

evo ja sam jedna od njih...na žalost..ili ako trebam birati dijagnozu kao što mi je doktor rekao on bi uvijek odabrao pcos.
    iza mene su dva AIH- neuspješna...i sad na odmoru odnosnu čekanju..
    mene zanima dal je netko poslje stimulacije klomifenima u drugom ciklusu ostao prirodno trudan. Ja bez dabrostona nemam menstruaciju pa po tome nemam nikad niti ovulaciju.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo i mene, trebala sam ovaj mj u postupak i opet mi je cista sve odgodila. Umorna sam od njih više Imam 4 postupka iza sebi i nikad nisam ostala trudna. Svi su bili klomifenski, osim jednog prirodnjaka. Ok podnosim klomifene, dobijem 2-3 folikula. Bila na laparo prije skoro godinu dana i imala sam ovulacije ali eto i toj priči je došao kraj jer je cista opet velika pa me možda opet laparo čeka. Inače sam svaki mjesec na dabrostonima, dobivala sam i bez njih ali nakon 45 i više dana ili nekad niti nebi dobila.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo drago mi je da je netko došao do ove teme.Ja isto imam pcos s anovulacijom,isto bez dabrostona ne funkcioniram.Kod svoje ginekologice san prošla 4 mj. kure s klomifenom međutim nisam nešto reagirala pa me usmjerila na liječenje neplodnosti.Mislim da je sve to individualno netko reagira na klomifen netko ne (moja frendica s pcos prirodno ostala trudna nakon 1mj.korištenja klomifena-blizanci).Ja sam upravo bila na 1.IVF-u stimuliranom s gonalima-kratki protokol ,prvih 8 dana sam dobivala 2 gonala slabo sam reagirala pa mi je doktor povećao na 3 gonala i onda od jedno bum imala sam toliko folikula da ih gin.nije mogao zbrojit.Na punkciji sam imala u jednom jajniku 12 folikula i 6 js-3 su oplođene vraćene mi 2 četverostanične i sada čekamo betu 12.03.
    Sve je prošlo ok samo šta moji jajnici koji nikad nemaju ovulaciju i prazni su ovo im je bio šok pa su me bolili i bili natečeni sigurno 8 dana nakon punkcije.........ali preživila sam.......sada čekamo pa ćemo vidjet koliko je uspješna ova metoda ali vam mogu reć da sam već sad zadovoljna jer sam se bojala da neće biti ništa od toga s obzirom na dijagnozu...........

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Super tema, nadam se da će se javiti puno cura kojima je uspjelo.
    Iza mene 4 ciljana klomifenska, 2 AIH i 2 stimulirana. U prvom stimuliranom nakon 28 gonala došlo do hiperstimulacije, ET odgođen, FET- 0; 2. stimulirani klomifen + 7 menopura, dobiveno 5 js, transfer 3 embrija, nema trudnoće.
    M uz dabroston ili utrogestan.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nadam se da če se javiti cure koje su uspjele..da nas malo utješe.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo malo ohrabrenja: ja baš nisam tipični PCOS, ali svakako naginjem k tome... Ciklusi anovulatorni, i do 50 dana, lagana FSH/LH inverzija (tipa 1:1.5). Na klomifen ne reagiram (i s klomifenom i bez njega uvijek 1 dominantni folikul), a ni kombinacija klomifena i Menopura nije baš bila osobito uspješna...
    Kod mene su se ciklusi bitno popravili nakon drillinga jajnika, uz terapiju metforminom. Čak su krenule i spontane ovulacije. Ipak, do trudnoće nije došlo u kućnoj radinosti, a nakon 5 neuspješnih AIH postupaka, IVF se pokazao kao bingo.
    Sretno, curke!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo i mene... isto bez Dabrostona ili Utrogestana ne funkcioniram uopće.
    Od 6 klomifenskih ciklusa odradila 5 AIH-ova. Svaki puta samo jedan vodeći folikul (jednom ni jedan).
    U pripremi za 1 IVF...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

i ja sam tu...navodno PCOS...ali meni to još uvijek nije jasno jer su mi ciklusi redovni i imam ovulaciju...pa kak onda

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja imam klasični pcos, bez dabrostona ne bi menstruaciju ni imala a o ovulacijama nećemo ni pričati jer one ne postoje. Na klomifen reagiram tako da imam 1 folikul koji bude savršen pa sam tako i uspjela ostati trudna u drugom pokušaju aih-a (sve je u potpisu). Sada se pripremam za prvi ivf i bojim se kako će to izgledati.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam prvi puta sa klomifenima slabo reagirala, jedva jedan folikul..drugi puta je bilo puno bolje jedan veči i dva manja..ali opet ništa..u čekanju sam za ivf..samo kada???
    mene zanima dal je netko uspio ostat trudan nakon stimulacije klomifena ali u drugom ciklusu, za vrijeme pauze. Doktor mi je rekao da bez obzira na pauzu da dođem na folikumetriju i da obavezno imam odnose. Ne znam šta mu to znači, pa zar je moguće da se nešto samo od sebe pokrene..ja mislim da je to ne moguće.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo i mene!
    ja sam nakon udaje,dakle prije 5,5, godina,odmah ,u roku od 3 mjeseca,dobila 10 kg,pa onda svako malo jos,pa jos,p a jos...danas sam na +20 u odnosu na period do udaje.isla gin, rekla odmah da nemam vodeci folikul,davala mi klomifen i dabroston,da bi nakon par mjeseci mm otkrili azoospermiju-.nakon toga ,borba sa tom dijagnozom,i niko se sa mnom nje ni bavio.

kad smo isli u prag na konsultacije,dr mi 8a vec dugo sam sumnjala) odmah rekla da imam PCOS i to je bil zvanicno uspostavljanje dijagnoze.
    medutim,ja imam redovne cikluse 30-33 dana,znam da imam i O,ne svaki mjesec,ali ju imam. kao superman,imam laganu inverziju FSH-LH,nemam akne,niti neku preveliku dlakavost.samo imam viska kg. sad prikupljam nalaze da idem jednoj dr da mi koncano da neku terapiju.
    sto se MPO tice,bili smo na prvom ICSI,nije nam uspjelo sa svjezim.neki dan bili na FET-u,sad cekamo betu tek nekad 22.3.
    ja sam u postupku imala jaku supresiju, ali onda i jacu stimulacjiu.na kraju,9 js,cetvrti dan sve dogurale do morula,2 vracene,7 zaledeno ,sad ,prilikom odmrzavanja,jedan embrij ocito nije prezivio,jer su ostala jos 4.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ivkica28 - meni su uvijek između postupaka savjetovali da imamo odnose kao možda će se nešta prirodno dogoditi ali ja ne vjerujem u to jer već 5.g. radimo na bebi i da se moglo prirodno dogoditi dogodilo bi se. Nije da mislim da čuda ne postoje već mislim da ja nisam te sreće.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

e i da kakva je to ektopična abdominalna trudnoća..oprosti na pitanju.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

da ja isto mislim da nisam te sreće ali u tome svemu uvijek postoji nada da možda ovaj ciklus ostanem prirodno trudna. Mada znam da su realne šanse za to vrlo male..ali ipak postoje...

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Samo pitaj, sve ok!
    To ti je jedan slučaj na milion žena, naime to je izvanmaternična trudnoća koja se nalazi u abdomenu.
    Naime sve izvanmaternične trudnoće se nalaze u jajovodu ili na jajniku a moja je bila u trbuhu, točnije na ligamentu iza maternice.
    Takvi slučajevi se plaćaju životom ali ja sam se uspjela izvući i to za dlaku.
    Toliko sam rijedak slučaj da su me upisali na SD u njihove knjige jer takav slučaju u praksi još nisu imali a pogotovo zato što je to rezultat aih-a koji je rađen upravo kod njih, svi su zaprepašteni. Takvo što su vidjeli samo u knjigama.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Odlična tema, baš mi je drago da je pokrenuta!
    I ja sam PCOS, imam redovne i na dan točne M, ali ciklusi anovulatorni, hormoni lagano zbrčkani - povišeni testosteron i androstendion, mala inverzija FSH i LH.
    I uza sve to, ta vražja dlakavost tako da sam ostavila bogatstvo kod kozmetičarke..
    I da, povremena disfunkcijska krvarenja, tj. ona koja se pojave usred ciklusa za bezeveze i nekad traju po 7 dana. Doktori mi prepisivali Dabrostone, pa kad imam krvarenja, trošim Dabrostone da zaustave to.

I ne znam kako reagiram na bilo što jer još ništa nisam počela uzimati, nismo još došli do te faze, a kakva je sad situacija, ne znam kada ćemo..
    Dr. je jedino za utjehu rekao da možda 1-2 puta godišnje imam ovulaciju. To mu ne vjerujem, jer da imam, potrefili bi barem jednom.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Cure, šta niti jednoj od vas se nepojavljuju ciste? Šta sam ja jedina koja ima težak oblik pcos, barem mi je lijevi jajnik pun cista, kaže dr multicističan I bila sam na drillingu, godinu dana sve ok i evo jučer saznam da se opet javila cista. Pretprošle i prošle sam se borila skoro svaki mjesec s njima

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj kika83 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, šta niti jednoj od vas se nepojavljuju ciste? Šta sam ja jedina koja ima težak oblik pcos, barem mi je lijevi jajnik pun cista, kaže dr multicističan I bila sam na drillingu, godinu dana sve ok i evo jučer saznam da se opet javila cista. Pretprošle i prošle sam se borila skoro svaki mjesec s njima
    Ja imam jajnike prepune cista, nisu velike ali ih ima puno. Nisam bila na drillingu, ima neki strah od toga. Gdje si ga radila?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj missixty prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam jajnike prepune cista, nisu velike ali ih ima puno. Nisam bila na drillingu, ima neki strah od toga. Gdje si ga radila?
    Tako imam i ja, puno sitnih cista, ustvari doktori to ne smatraju cistama kod ne pređe 2cm. Kad u manje su cistični folikuli.
    Radila sam u kbc Rijeka prije 10mj. Imala sam jednu cistu od 9cm i trebalo ju je odstranit jer nije htjela uz dabrostone puknut pa su mi radili i drilling jajnika i kromotubaciju(prohodnost jajovoda).
    Nemoj imati strah, stvarno nije ništa strašno. Ja sam se užasno bojala i sve je prošlo super, oporavak je jako kratak i sve u svemu neboli jako. Evo 10mj je bilo sve ok, imala sam ovulacije, jedino šta sam morala biti na dabrostonu da bi redovito dobivala zbog postupaka. Ali sam se opet vratila na početak. Drilling nije garancija da če se stanje popravit, nekom se vrati nakon mj dana, nekome nakon godinu a nekome nikad(rijetki su takvi slučajevi).

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj kika83 prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj imati strah, stvarno nije ništa strašno. Ja sam se užasno bojala i sve je prošlo super, oporavak je jako kratak i sve u svemu neboli jako. Evo 10mj je bilo sve ok, imala sam ovulacije, jedino šta sam morala biti na dabrostonu da bi redovito dobivala zbog postupaka. Ali sam se opet vratila na početak. Drilling nije garancija da če se stanje popravit, nekom se vrati nakon mj dana, nekome nakon godinu a nekome nikad(rijetki su takvi slučajevi).
    Puno ti hvala na savjetu. Sve bi dala za spontane ovulacije. Meni su rekli da je u mom slučaju bolja varijanta ivf od drillinga, a i napomenuli su da to nije trajno rješenje. I meni stalno spominju štvicarski sir kad mi prikažu jajnike na uzv
    Zašto naša borba toliko dugo traje....
    Posljednje uređivanje od missixty : 09.03.2010. at 18:25

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo da se i ja tu prijavim u nadi da će me vaše priče o uspjehu ohrabriti i dati mi snage za dalje. PCOS imam oduvijek. Prije su to bile neredovite mjesečnice, a sada već 4 godine nemam spontanu M. Reagiram na kontraceptive i ponekad Dabrostone. Ciklusi su anovulatorni. Pojačano sam dlakava, a u posljednje 4 godine udebljala sam se 40 kg (naravno uz konstantne dijete).
    Već 3 godine pokušavamo ostvariti trudnoću, a liječim se poslijednju 1,5 godinu. Na klomifen uopće ne reagiram, a uz klom.+ gonale dobijem cca 5 folikula. Ciljani odnosi i 1. ICSI (gonali+decapeptyli) nisu dali rezultata. Došlo je do oplodnje ali ne i do implantacije. Sada smo sve nade položili u 2.postupak ICSI u 4.mjesecu.
    Ako ne uspije, pokušati ću sa metforminom barem 4-5 mjeseci do slijedećeg postupka pa ćemo vidjeti što će biti.

Želim vam svima od srca da uskoro tu objavite svoju sretnu priču!!!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni stvarno niko nije ciste spominjao...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

kika83 kod mene toliko cisti da mi je svaki doktor do sada na UZV rekao ajoj, a da ne spominjem viceve poput švicarski sir, površina mjeseca...
    od tri doktora dva mi rekla da mi LPSC neće pomoć pa eto nisam išla...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

evo da se i ja prijavim, pcos, inverzija lh/fsh, ostali hormoni ok, anovulatorni ciklusi. Bezbroj prirodnih ciljanih odnosa - na klomifen sam reagirala, ne baš bajno sa najviše 2 folikula, letrozol 0, femara 0,
    u 5 mjesecu prošle godine napravljen drilling jajnika, nakon toga prirodne ovulacije ( na žalost bez uspjeha ) u 11 mjesecu IVF 26 gonala = 9 folikula = trudonća

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Baš čitam ove naše PCOS priče i svaka je drugačija..

Kod mene ciklusi redovi , imam O, nemam problema s debljinom i dlakavošću..
    Jedino po čemu mi se može vidjeti PCOS je UVZ i nalaz hormona.. Ciste su gotovo stalno prisutne, imam trajne postanare a ponekad i povremene..
    Iza 1. AIH-a me dr. naručio u ciklusu pauze da vidimo što se događa. 14dc je folikul bio pred samom O , dr rekao bježte doma u akcju i dođite za tjedan dana. 21 dc na pregledu je ustanovljeno da folikul nije prsnuo nego se pretvori u cistu oko 4cm trebala su dva ciklusa da pukne(bez ikakve terapije).. KOd prvog IVF-a opet nisam normalno regirala na 8dc folikul je bio 21mm, 10 dc je bila punkcija -folikul prazan..

I tako se i moja saga nastavlja red cisti, red praznih folula pa red, vrlo vjerojatno, nezreli js (zog povišenog LH i FSH) i vrtim se u krug..+imam atitijela štitnjače i moguću endometriozu..

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo malo ljepih vjesti. PCOS, ovulacije koje dolaze i odlaze, gojaznost koja me dovodi do ludila, kad pijem Metformin onda se korekcija ishrane mnogo bolje podnosi, ciklusi od 30-35 dana bez terapije, što se tiče hormona to i nisam baš vješta prenjeti u ove redove ali znam da je bila svakakva zbrka. Iza sebe jedna prirodna trudnoca i vanmatericna ( ostranjen desni jajovod ) a druga trudnoca u prvom stimuliranom ciklusu klomifenom i na zalost opet vanmatericna ali ovaj put jajovod je ostao. Zacepljeni jajovodi su razlog za uput na IVF pored PCOS i sad sam cekalica Maribora za maj. Na konsult. sa dr. Vlaisavljevicem rekao mi je da je PCOS jedna od blazih dijagnoza koje prouzrokuju neplodnost i da je rjesiv problem. E sad moje dvije trudnoce me drze da razmisljam pozitivno da ce biti sve ok ali je realnost da PCOS zahtjeva veliko odricanje i disciplinu. Posebno kad je inzulinski PCOS. Zato drage moje idemo dalje i za nas ima nade!

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja se bojim da li će kod mene biti js ili ne iako sam već jednom ostala trudna a imala sam samo jedan folikul ???
    Kad je kod nas sa pcos sve zbrkano, js upitne a hiperstimulacija vrloooo česta !

Maybe baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    258

Početno

Meni je drilling obavljen prošle godine u 6. mj. i nakon toga nisam zatrudnila jer je stanje ubrzo bilo kao i prije. Zanima me da li postoji mogućnost da ću opet morati na drilling pa na potpomognutu ili se ide samo u postupak? Ima koja od vas takvih iskustava?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Maybe baby prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je drilling obavljen prošle godine u 6. mj. i nakon toga nisam zatrudnila jer je stanje ubrzo bilo kao i prije. Zanima me da li postoji mogućnost da ću opet morati na drilling pa na potpomognutu ili se ide samo u postupak? Ima koja od vas takvih iskustava?
    Ja sam bila prošle god u 5mj na drillingu i izgleda da se sve vratilo jer imam cistu od 6cm i ako ne ode sama od sebe moram opet na laparo. Mislim da moraš sa svojim ginićem razgovarat o tome, ja ti nebi baš znala reć. Možda če koja cura bolje znati.

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Maybx baby ja sam isto bila na drillingu prošle godine u 6 mj. i nakon toga mi je doktor rekao da moram ostati trudna u roku od 3 mj. jer će se sve vratiti...od trudnoće ništa a ciste se vratile da je dr bilo krivo što me je uopće slao na operaciju,samo smo izgubili vrijeme...
    prošli mjesec sam bila u postupku klomifenima i dobila 4 folikule od kojih su 2 bile prazne...obe su se oplodila ali se nisu zadržale...sada čekam stanje na VV dali će me u travnju opet uzeti u protokol...po svemu sudeći, mislim da ćemo se dobro načekati...

Maybe baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    258

Početno

Ja sada čekam M koja bi trebala doći 15. pa da onda krenem za VV. Meni je moja gin. davala terapije klomifenima ali kod mene se ne razvija niti jedan folikul

dani39 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo i mene k vama da vas malo ohrabrim, PCOS otkad su počele mens.a u zadnje vrijeme sam ju dobivala dva puta godišnje i to uz Dabroston inače neznam ni kada bi došla da nisam pila.
    Jajnici su bili toliko cistični da je i sami dr.L ostao.Imam viška jedno 40 kg.(nešto prirodno a dosta od hormona) i problema s dlakama, iza sebe 2 neuspješna AIH,u stimuliranom IVF sam uzela 29 gonala i dobila 8 stanica od kojih se oplodilo 5,2 embrija(3 smrzlića) su vračena 6 .dan i oba se primila ali jedan je zametak otišao u 9. tj. a drugi je došao do 24.tj.te je došlo do puknuča vodenjaka jer me nisu izlječili do kraja(imala e.coli koja je rješena 1.terapijom a streptokok nije otišao ni s drugom te još u bolnici se pojavila Candida)a sada čekam još rezultate na HPV jer sumnjaju zbog virusnih bradavica.
    Bez obzira na ovaj tužan kraj htjela sam vam dati malo ohrabrenja jer i pored svega ovog što imam i što sam imala ipak je došlo do trudnoće i uz malo sreče mogla je potrajati do sada.
    Tako da vam svima želim ovako lijepi početak sa još ljepšim završetkom jer drage moje suborke ovo je bilo mojih najljepših 24 tj. u mom životu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj dani39 prvotno napisa Vidi poruku
    evo i mene k vama da vas malo ohrabrim, PCOS otkad su počele mens.a u zadnje vrijeme sam ju dobivala dva puta godišnje i to uz Dabroston inače neznam ni kada bi došla da nisam pila.
    Jajnici su bili toliko cistični da je i sami dr.L ostao.Imam viška jedno 40 kg.(nešto prirodno a dosta od hormona) i problema s dlakama, iza sebe 2 neuspješna AIH,u stimuliranom IVF sam uzela 29 gonala i dobila 8 stanica od kojih se oplodilo 5,2 embrija(3 smrzlića) su vračena 6 .dan i oba se primila ali jedan je zametak otišao u 9. tj. a drugi je došao do 24.tj.te je došlo do puknuča vodenjaka jer me nisu izlječili do kraja(imala e.coli koja je rješena 1.terapijom a streptokok nije otišao ni s drugom te još u bolnici se pojavila Candida)a sada čekam još rezultate na HPV jer sumnjaju zbog virusnih bradavica.
    Bez obzira na ovaj tužan kraj htjela sam vam dati malo ohrabrenja jer i pored svega ovog što imam i što sam imala ipak je došlo do trudnoće i uz malo sreče mogla je potrajati do sada.
    Tako da vam svima želim ovako lijepi početak sa još ljepšim završetkom jer drage moje suborke ovo je bilo mojih najljepših 24 tj. u mom životu.
    Draga Dani, suosjecam s tobom u potpunosti. Sve sto si nabrojala i sama imam (40kg viska i dlake).

Maybe baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    258

Početno

Meni se ubrzo vratilo sve na staro . Imam puno cista.Pa me zanima da li se uz veći broj cista mogu uopće dobiti folikuli potpomognutom ili se prvo moraju odstranti ciste.Sada čekam M pa da krenemo u VV jer su mi rekli doći 7,8 ili 9. dan ciklusa. Nemojte mi zamjeriti što sam znatiželjna Nova sam sada u ovome(što se tiče potpomognute)Ovih godina smo isprobavali s Klomifenima i drugim hormonima.

pepy26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Cure,da se i ja pridružim grupi - od kad znam za sebe imam PCOS, oba jajnika puna cisti, ciklusi su mi duži i od 100injak dana, od ovulacije ni O, uglavnom reagiram samo na kontraceptive ili Dabrostone.
    U proljeće 2009. smo Klomifenima dobili 1 dominantan folikul ( i to nakon 2,5 kutije!!? ) i išli smo na ciljani odnos,ali ništa.
    U 11.mj.'09 prvi stimulirani, nakon potrošenih 13 Gonala i hiperstimulacije prebolnom punkcijom izvađeno 9 stanica, vraćeno 2 zametka,ali ništa. Oporavljala sam se 10ak dana, bilo mi je užasno! Prva menstruacija iza postupka bila užasna, bolova se ne želim ni sjećati...
    Sada sam u dogovoru za drilling na koji idem ovaj ili slj mj.
    Eto,nadam se boljemu i ne odustajem!

pepy26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Možeš dobiti folikule uz veći broj cista, ali stimulacija mora biti oprezna i pod kontrolom... Zbog hiperstimulacije

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj pepy26 prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš dobiti folikule uz veći broj cista, ali stimulacija mora biti oprezna i pod kontrolom... Zbog hiperstimulacije
    Da, to je istina. Ja idem normalno u postupke kad nema neke velike ciste, kao ova od 6cm. Samo šta mene neželi na jaku stimulaciju stavit zbog HS, pa sam dosad bila samo na klomifenima. Ovaj put smo trebali klomifen+ par gonala ili menopura ali cista opet sve upropastila

Maybe baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    258

Početno

Hvala cure . Ja sam bila na klomifenima i niti jedan folikul nijednom .

kiara avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

evo i mene. ja imam PCOS valjda duže vrijeme,ali dijagnosticiran mi je 2007.g.ciklusi od 20- 60 dana,pa i više,anovulatorni.hormoni tipični po školski za PCOS,puno cista na svakom jajniku,a k tome i MM ima dg oligoastenotheratozoospermia.reagirala sam na Klomifen i dobili jedan folikul,ali ćorak.na postupku smo bili u Petrovoj i konstantno sam bila na Dianama(zbog visokog LH),a prije samog postupka i na Glucophagu. prvi pokušaj IVF bio je u 4/2008ali je završio prerano zbog jaaaaaake hiperstimulacije,i to samo nakon 11gonala 8 DC. drugi IVF/ICSI bio je u 2/2009,i rezultat stoji u potpisu.isto hiperstimulacija i jako rizična trudnoća-većinu sam provela u bolnici. a na postupku smo dobili 12js,od toga 8 ok,6 se oplodilo,2su dogurale do kraja i obje bile vraćene 5dan nakon aspiracije.nakon 12 dana beta je bila 357. u trudnoći sam imala prvo hiperstimulaciju,zatim dijabetes,zatim prolaps vodenjaka u 23tj i zamalo izgubila bebu,ali hvala Bogu,sve je završilo ok i rodila sam par dana prije termina,ali o tom negdje drugdje...
    želim vam reći da ne odustajete,jer čuda postoje-moje je u potpisu i avataru.
    pusa i sretno svima!!!

p.s. sad mm i ja radimo na drugoj bebici,i nadamo se da nam neće trebati IVF

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Imam puno cista.Pa me zanima da li se uz veći broj cista mogu uopće dobiti folikuli potpomognutom ili se prvo moraju odstranti ciste.
    Nemoj se ispričavati, tu smo da jedna drugoj pomognemo koliko možemo
    Ja sam imala puno cista, pa sam svejedno stimulacijom uspjela dobiti 7 jajnih stanica i od toga 3 lijepa zametka. Radili su mi blažu stimulaciju da se nerazvije u hiper. Kod mene je problematično ugnježđivanje, odnosno implantacija zametka. Bez straha, ima milijun različitih stimulacija i situacija, a ne reagiramo niti mi svi jednako. Želim ti svu sreću da što prije uspiješ i objaviš ovdje svoju pričicu.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Curke ima li koja da se priprema za ivf u travnju ????

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Jim prvotno napisa Vidi poruku
    Ja trebala biti u postupku od ponedjeljka ali mi dr.L. odgodio jer VV nema sredstava za klomifenske postupke, rade samo stimulirane, tako da ako bude sve ok ja bih mogla biti u travnju. Bar se nadam

Što se tiče Maribora, cure na forumu (potpomog.na VV) kažu da košta oko 18 000 kn bez lijekova. Sa lijekovima oko 25000kn.
    Strašno. Nažalost uz svu moju i mm želju ja te novce nemam a mislim da nisam jedina.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo ja se nadam da ću možda uspijeti iza uskrsa krenuti u stimulirani IVF..
    Kažem, nadam se!!! Ak ne bude lijekova, neće ništ biti od toga..

A pripremam se tako da pijem Twinlabov Choline-Inositol i folnu kiselinu.. Odmoć ne može..

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da li se može kako u pripremi za ivf poboljšati stanje vezano uz pcos...npr.dijeta, izbjegavanje slatkog i sl.?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da li se može kako u pripremi za ivf poboljšati stanje vezano uz pcos...npr.dijeta, izbjegavanje slatkog i sl.?
    Ja sam i to pokušavala, ali meni nije upalilo. Inače nisam prije bila debela, neka normalna ali odkad sam na dabrostonima dobila sam sigurno 15kg viška i nema šanse nikako to skinut uz dijetu.
    Ja sam vam cure pila i bronholeks(za ciste) i nikako nepreporučujem, meni je u tom periodu dolazila cista za cistom, nikako ih se riješit, jajnici i endometriji maternice su mi bili hiper I završila na laparo uz cistu od 9cm.

Ja sam na listi za 4mj za postupak ako pukne cista.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam u vrijeme pripreme pila inositol i choline od twinlaba,negdje sam citala da to pomaze kod stabiliziranja stanja PCOS ,i nakon stimulacije od 1100 IU Puregona+ 1500IU menopura,nije bilo ni h od HS-a! pila sma i vrkutu,nesto kratko,te pila prenatal...neko kaze i dexametazon da je dobar.
    uglavnom,imala sam 9 js od kojih su sve dogurale do morula,po defaultu tako rade u Pragu.2 vratili-beta 1.
    bili neki dan na FET-u,jedan njie prezivio,vratili mi 2,jos 4 ostala zaledena.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

jel koja od vas razmišljala o Maribori i koliko bi od prilike ovisno o našoj dijagnozi postupak koštao. Možda neka od vas zna.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ivkica28 prvotno napisa Vidi poruku
    jel koja od vas razmišljala o Maribori i koliko bi od prilike ovisno o našoj dijagnozi postupak koštao. Možda neka od vas zna.
    Pridružujem se pitanju...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ivkica28 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sam postupak je kod svih ista cijena a ostalo ovisi o stimulaciji.
    Ja razmišljam o Mariboru ali trenutno si to nemožemo priuštiti, možda jednog dana. Ipak se nadam da neće niti trebati.

Ja pijem folnu i matičnu mliječ(kažu da je dobra za neplodnost i ciste) pa...

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •