Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 204

Tema: Uspjeh MPO kod PCOS

Igolina1 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

jiiiiihaaa!!!!!!!!!!!!! bravooo amela!!!

čestitke od srca!

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

amela čestitam ti od srca.
    ja imam pcos, znam za to zadnjih 5 godina, i ja sam se bila podebljala- sad sam zadnjih 3 mjeseca smravila 15 kg, probleme sa prištevima nemam, dlake i gdje ih treba i gdje ne treba
    koristila sam klo 5 mjeseci, imala sam folikule, ali nažalost ništ od T, hvala Bogu M mi dolazi sama bez problema, prije svakih 30-35 dana, odkako sam smršavila došla je već drugi mjesec za redom 28 dan!
    ovaj mjesec krečemo u kliniku, pa ću vam moći reći kakve uspjehe budemo imali. inaće, imala sam jednu biokemijsku posve prirodno, bez ikakvih pomagala, čak još nismo ni bebača radili
    želim vam puno uspjeha drage moje, nek sve budemo uskoro trbušaste i debele, ali ne zbog PCOS

Maybe baby avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    258

Početno

Amela čestitam!!!!

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

beilana, a koji je recept za skidanje kila tako uspješno?

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

amela, bravoooooooo!!!!!!!!!!!!

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj zedra prvotno napisa Vidi poruku
    beilana, a koji je recept za skidanje kila tako uspješno?
    ovako, iza 18 sati ništa osim vode, nikakve grickalice ni ništ slatkog, nikakvi sokovi, samo kava i to bez trunke šečera, kruh samo za doručak i to jako malo, a obroci 40% manji. nije problem jer nije nikakva posebna dijeta. jedeš od hrane sve bez obzira bila ona pržena, pohana, kuhana, sve! samo izbaciš te nepotrebne grickalice i slatko
    ja sam uspjela iako sam ovisna o čokoladi i bez nje ludim!!!
    nadam se da sam ti pomogla

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj suzzie2 prvotno napisa Vidi poruku
    Amela čestitam!!!!! Odlične vijesti!

Očito dobro držim fige!
    amela čestitam od srca
    suzzie molim malo figa i za mene

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    ovako, iza 18 sati ništa osim vode, nikakve grickalice ni ništ slatkog, nikakvi sokovi, samo kava i to bez trunke šečera, kruh samo za doručak i to jako malo, a obroci 40% manji. nije problem jer nije nikakva posebna dijeta. jedeš od hrane sve bez obzira bila ona pržena, pohana, kuhana, sve! samo izbaciš te nepotrebne grickalice i slatko
    ja sam uspjela iako sam ovisna o čokoladi i bez nje ludim!!!
    nadam se da sam ti pomogla
    otprilike i ja ovako samo ja sam jela i večeru do nekih 18,30, izbacila slatko, tjesteninu, grickalice, sokove, smanjila prženo i pohano, doduše ja sam na light proizvodima dosta (meni pašu, nekima ne) i jedem tone povrća, a od mesa piletinu i puretinu, ostalo meso tu i tamo!!!!! sretno cure!!! e i da i ja sam ovisna o slatkom i nije mi u tom pogledu bilo lako

suzzie2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Blekonja, za tebe se posebno koncentriram 27.04.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvala draga, a avatar ti je

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Curke molim pomoć, kad dobijem M krećem sa pikanjem, popila sam duphaston i danas mi je 6 dan od posljednje tablete ali od M ni traga. Da li ima netko kome malo duže treba da dobije nakon duphastona/dabrostona ?

Igolina1 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

inače kad sam ih pila dobila bi nakon 2-3 dana, ali zadnji put čr+ekala 10 dana, nije ništa čudno, samo se strpi još malo

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Igolina1 - hvala, ma meni je s dabrostonom odlično dolazila ali s duphastonom svaki mjesec drugačije iako dr.B kaže da je to nemoguće jer su sastojci isti. Nemoguće ili moguće ali meni je bio bolji dabroston.

Igolina1 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i jel stigla...?

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

eto i mene s PCOS-om našim dragim...
    4 ciklusa Klomifena, svaki put jedan vodeći folikul, svaki put na drugom jajniku i ništa
    sad sam bila na icsi u Ljubljani, od 19 izvađenih dobili smo jednu blasticu i sad u četvrtak čekam rezultate testa

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Francesca - držim fige .
    Igolina1 - još nisam dobila, danas mi je 10 dan od zadnje tablete. Kako me nervira taj glupi duphaston,ništa ne valja. Nekada mi dođe 11 dan od zadnje tablete, nekad 2 dan, nekad 5 dan a nekad ne popijem tablete do kraja a dobijem. Nemam pojma šta je sada, toliko se sekiram i ne znam šta napraviti. Napravila sam pregled i briseve, sve je čisto. Koji mi je sad klinac, sad kad trebam dobiti sad je nema, a kad ju ne želim evo je.
    Curke jel ima koja kojoj je ikad trebalo malo duže da procuri nakon tableta ???
    Mislim da je rano da trčim kod gin.
    Poooomoooooć !!!!

Igolina1 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

e to je naš križ, što su naši hormoni u klincu i kad smo pod stresom sve se izbrčka još više i onda baš kad hoćeš da ju dobiješ ona kasni, prije svakog postupka mi je tak, uvijek se odgodi za mjesec dana jer mi kasni.

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jim prvotno napisa Vidi poruku
    Francesca - držim fige .
    Igolina1 - još nisam dobila, danas mi je 10 dan od zadnje tablete. Kako me nervira taj glupi duphaston,ništa ne valja. Nekada mi dođe 11 dan od zadnje tablete, nekad 2 dan, nekad 5 dan a nekad ne popijem tablete do kraja a dobijem. Nemam pojma šta je sada, toliko se sekiram i ne znam šta napraviti. Napravila sam pregled i briseve, sve je čisto. Koji mi je sad klinac, sad kad trebam dobiti sad je nema, a kad ju ne želim evo je.
    Curke jel ima koja kojoj je ikad trebalo malo duže da procuri nakon tableta ???
    Mislim da je rano da trčim kod gin.
    Poooomoooooć !!!!
    i meni ti je bilo tako...otišla 12 dan kod ginekologa, nema ništa i onda sam dobila M drugi dan...samo mi je tamo vidjela da se priprema da procuri...i tako je i bilo...to je kada iščekuješ i onda baš namjerno kasni...a kad ne treba onda dođe i ranije...to je sve povezano, vjerovatno, sa našom glavom...

Strumpfica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Da se nadovežem, i mene je Duphaston totalno izmučio. Popila sam ga po uputi doktora i M nikako da stigne (OK s mojim PCOSom M i tak ne stiže i jedinouz pomoć lijekova). Tek nakon neka 2 tjedna sam procurila. MM je izludio sa mnom i očekivanjem. Dabrostoni su bili prva liga, popiješ ih i za tri dana evo M....
    Možda je fakat sve u glavi, možda je i uzrok PCOSa u glavi? Samo što učiniti da taj uzrok otklonimo?

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je s dabrostonima odlično dolazila, svaki puta 3 dan nakon zadnje tablete i tako godinama a s ovim duphastonom svaki puta drugačije. Napuhnuta sam, boli me stomak i cice a vještice još nema

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

drage moje....moja beta se nije duplala i mojoj sreci je kraj......

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj amela mehmedagic prvotno napisa Vidi poruku
    drage moje....moja beta se nije duplala i mojoj sreci je kraj......
    žao mi je iskreno te

suzzie2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Amela žao mi je , drži se i nemoj da te to obeshrabi za dalje!

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

amela - znam da sada nema riječi koja bi te utješila jer utjehe nema, ali moraš skupiti snage i podići se iz pepela, ne smiješ se predati, nisi sama...mi smo tu

Curke ja još nisam dobila, bila sam danas kod svoje gin na uzv, nema ciste, sve ok ali je sluznica još pretanka da bi krvarila pa sam dobila još 5 dana duphastona.
    Jeeedvaaa čekam vješticu da krenem u akciju !!!!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

bok cure! I ja imam pcos, i iza sebe imam 3 ivf na VV. Kad nisam u postupku pijem vrkutu i konopljiku za cikluse tako da ne trošim tablete bar tada. Inače su tu bile Yasmin. Yaz, Diane, Dabrastoni...Međutim, sad sam ovaj mjesec imala 2 menstruacije, prva je bila 2.4. a druga 17.4. Bila sam na uzv i sve je u redu i dr. mi je dao Primolut Nor. Jel netko zna kad ga primjenjujem, već taj prvi dan, tj.danas? Znam da moram 3x1 pet dana koristit al ne znam jel već danas krećem s njima!

Igolina1 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Jim jel ima kakvih novosti?

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj jadra prvotno napisa Vidi poruku
    bok cure! I ja imam pcos, i iza sebe imam 3 ivf na VV. Kad nisam u postupku pijem vrkutu i konopljiku za cikluse tako da ne trošim tablete bar tada. Inače su tu bile Yasmin. Yaz, Diane, Dabrastoni...Međutim, sad sam ovaj mjesec imala 2 menstruacije, prva je bila 2.4. a druga 17.4. Bila sam na uzv i sve je u redu i dr. mi je dao Primolut Nor. Jel netko zna kad ga primjenjujem, već taj prvi dan, tj.danas? Znam da moram 3x1 pet dana koristit al ne znam jel već danas krećem s njima!
    ja sam pila primolut i mislim da se pije od 20. dana i to 5 dana i tako da ona dođe točno 28 dan...barem mi je bilo prije tako...ali mi ih dr maknuo, neznam zašto...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala, Snow.ml! Malo si mi razriješila nedoumice, Slavonko moja!

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Curke, da vam se javim !
    Napokon stigla vještica i danas sam dobila prvu turu injekcija gonala. U ponedjeljak idem na prvu folikulometriju i vađenje krvi pa ćemo vidjeti.
    Valjda neće biti nekih komplikacija !
    Držite fige!!!!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jim,je li dugi ili kratki protokol? sa supresijom ili bez?

Igolina1 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

jim! držim fige da dobijete lijepe js, da se oplode i prije svega da se mrve prime za mamicu!!!

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

curke malo me zanima kako to ide sa injekcijama...ja sad pijem utrogestane do subote da ne dobijem M...naručena sam u subotu na pregled i rekao je da idem na stimulirani postupak...što me sada u stvari čeka koji dan se počnu davati injekcije i dali svatko dobije tu supresiju...malo mi je to sve strano

Igolina1 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

draga snow ne brini previše oko toga, sve će ti doktor objasniti, a i sestre prije nego ti daju lijekove, bar su tako nama

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

tužna - ja sam na gonalima do 7dc, zatim cetrotide pa decapeptyl.
    Igolina1 - hvaaalaaa ti, daj Bože ! Za sada razmišljam samo o tome da dođem do punkcije i da bude js.

Curke molim pomoć, na gonalima sam i dr.B mi je rekao da dođem na folik.7dc ali s obzirom da je to nedjelja na sd su mi rekli da dođem u ponedjeljak, ali šta s gonalima sada u nedjelju, smijem li fulati 1 dan???

suzzie2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Curke molim pomoć, na gonalima sam i dr.B mi je rekao da dođem na folik.7dc ali s obzirom da je to nedjelja na sd su mi rekli da dođem u ponedjeljak, ali šta s gonalima sada u nedjelju, smijem li fulati 1 dan???
    Jim Gonali se uzimaju svaki dan približno u isto vrijeme, tako da mislim nije dobro da ih preskočiš jedan dan. Meni su kada sam u nedjelju trebala dobiti Gonal, dali kutijicu s Gonalom i rekli da ga mogu sama sebi dati ili ako imam nekog da mi on/ona to da. Ja to sama nisam mogla, pa sam zamolila prijateljicu koja je med. sestra, ali vidim da cure to daju same sebi bez problema. E da, i pitaj na SD da li možeš doći kod dežurne sestre na odjel da ti da inekciju (barem tako rade u Petrovoj).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

tužna - ja sam na gonalima do 7dc, zatim cetrotide pa decapeptyl.
    Igolina1 - hvaaalaaa ti, daj Bože ! Za sada razmišljam samo o tome da dođem do punkcije i da bude js.

Jim da li sam dobro razumjela da trenutno uzimas samo Gonale, bez Decapeptyla (supresije)? Pitam samo zato sto mi je zanimljivo pratiti ovakav protokol koji do sada nije bas bio uobicajan.

A sto se nedjelje tice obavezno moras imati Gonal i za taj dan. Stimulaciju ne smijes prekidati. Zato moras ici na kliniku da ti daju taj jedan Gonal do pregleda koji ti fali.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Aurora - dobro si shvatila, samo gonal primam ! Tako je naredio dr.B, a ja mu vjerujem !!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Aurora - dobro si shvatila, samo gonal primam ! Tako je naredio dr.B, a ja mu vjerujem !!!
    Mislim da je ovakav protokol imala a72 na klinici IVFlife u Crnoj Gori i njoj je on bio vise nego uspjesan. Nadam se da ce isto tako biti i tebi. A meni se zapravo svidja sto se u praksu uvode i novi protokoli.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja sam pitala jer su meni u klinici u ceskoj sad rekli(prosli postcupak je bio diferelin 21dc,pa u narednom ciklusu od 13 dc primala puregon pen, pa sam imala 19 punktiranih folikula, 10 js,9 oplodenih i sve su bile u stadiju morule 4.ti dan) da od 2 dc idem na po 225 Gonala F, 7 dc UZV,cetrotide od trenutka kad folikuli budu oko14 mm da ne popucaju.

dakle,nema supresije,jako se brinem zbog prijeteceg HS,ali je dr rekao da je ovaj kratki protokol sigurniji,jer ako bude decapeptil 0,1 mg(kako mi je moj dr predlagao) onda kad se da pregnyl moze to biti trigger za HS(tako nekako)

juce sam dobila nalaze hormona radene na 3.dc i svi su ok,nizak estradiol(u 10.mjesecu sam radila nalaze pred postupak,vadil ahormone 5.-ti dan,tad je bio malo visociji LH,oko 6, od FSH koji je bio oko 5,progesteron nizak za folikularnu fazu,a estradillo tad bio visociji od ref vrij za tu fazu ciklusa).

sad, 40 dana kako uzimam 850m mg Gluformina dnevno, svi ok,prvi put je FSH oko 6 ,a LH oko 5,progesteron ok,ali je estradiol oko 50,a ref vrij od 90- preko 300.
    malo me zabrinuo estradiol,medutim,kako skontah ,on ima veze sa O,a meni u proslom ciklusu O po trakicama bil atek 23 dc, uvijek dobijem tacno 14 dana nakon sto trakice pokazu O, pa je moguce da je estradiolnizak jer je moja O veoma kasno(nekima je oko 10-12.dc,a meni uvijek oko 20.dc,sad eto i 23.dc :?)

pozdrav svima i zelim vam sretne predstojece postupke

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Jim da li sam dobro razumjela da trenutno uzimas samo Gonale, bez Decapeptyla (supresije)? Pitam samo zato sto mi je zanimljivo pratiti ovakav protokol koji do sada nije bas bio uobicajan.

A sto se nedjelje tice obavezno moras imati Gonal i za taj dan. Stimulaciju ne smijes prekidati. Zato moras ici na kliniku da ti daju taj jedan Gonal do pregleda koji ti fali.
    Aurora, i ja sam u zadnja 2 protokola bila samo na gonalima, bez supresije.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj jadra prvotno napisa Vidi poruku
    Aurora, i ja sam u zadnja 2 protokola bila samo na gonalima, bez supresije.
    Ali ti si ih uzimala u kombinaciji sa Klomifenom, zar ne? Jer to je vec drugaciji protokol koji je uveden od primjene novog zakona, a taj mi se bas i ne cini jako dobrim...

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zvala sam SD pa su mi rekli da si upikam još 2 gonala u nedjelju i da dođem u ponedjeljak.
    Ja mislim da sve ovisi od žene do žene, netko na neki protokol dobro odreagira. Sve je individualno, ali kod nas sa pcos jaaakooo komplicirano.

suzzie2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ti si ih uzimala u kombinaciji sa Klomifenom, zar ne? Jer to je vec drugaciji protokol koji je uveden od primjene novog zakona, a taj mi se bas i ne cini jako dobrim...
    Aurora i ja sam bila samo na Gonalima. Iako imam PCOS nije bilo HS-a, ali vjerovatno to ovisi od osobe do osobe. Bitno je samo da se ima povjerenja dr.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure,juce mi dosli nalazi androstendiona i free testosterona,vec ranije utvrdeno da je testosteron malo visi od gornje granice,DHEAS granicno visok,estradiol nizak.ajde,za estradiol,kako skuzih,ne brinem,idemo svakako u postupak.ali,koliko su losi za kvalitet js i sam postupak ovi poviseni androgeni? zna li iko?

iduce sedmice sam kod endokrinologa, pomalo brinem...
    pozz

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Suzzie2 - da li si osjetila kakve promjene na tijelu dok si primala gonal? Kako si reagirala, koliko si imala folikula???

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Rode moje, kako ste reagirale na stimulaciju obzirom na pcos ??? Koliko ste imale folikula?

Igolina1 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja reagirala jako, budući su me nakon slabe reakcije na klomifen kategorizirali kao "low respondera" u stimuliranom su me postupku stavili na 2 menopra+1decapeptyl kratki protokol,
    dobili smo 16 js.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

igolina, meni je jedan dr rekao da zene sa PCOS-om nisu "low responderi", nego "slow responderi"

cure,nema niti jedna problema sa androgenima?

suzzie2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Suzzie2 - da li si osjetila kakve promjene na tijelu dok si primala gonal? Kako si reagirala, koliko si imala folikula???
    Jim, moram priznati da sam Gonal podnosila odlično (prvo sam primala dvije doze, a onda po jednu, sve skupa 14 dana - 20 doza). Primala sam ga navečer jer sam se bojala problema sa tlakom (inače imam nizak tlak) ali sve je bilo ok. Promjena na tijelu nikakvih. Raspoloženje normalno.

Reagirao mi je samo desni jajnik i to sa 5 folikula, jedan je bio mislim oko 23 mm, ostali između 18 i 22 mm. Za napomenuti je da stvarno imam jako puno cistica na oba jajnika. Jajna stanica je postojala jer je došlo do trudnoće, međutim zametak se prestao razvijati, ali to je druga priča.

To se sve događalo u inseminaciji. Sada smo u IVF u lipnju.

Ako to još nešto bude zanimalo pitaj.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

suzzie2 - hvala ti, već sam se zabrinula što nemam nuspojava, sad mi je lakše. Inače, nisam imala nuspojava ni kada sam bila na klomifenu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •