Pokazuje rezultate 1 do 50 od 204

Tema: Uspjeh MPO kod PCOS

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Drage moje, evo i ja sam u pirpemi za prvi ivf u Mariboru. Htjela bih vaše mišljenje šta vi mislite o mojoj situaciji i šansama u ivf jer stvarno nisam baš upućena a i prva je vantjelesna pa sam zbunjena od svega. Od svog PCOS imam gojaznost kao jednu od posledica, nemam problema sa dlakama ( naprotiv na depilaciju idem svaka 3 mjeseca jer nemam baš ništa ), ciklusi su na svakih 35-40 dana bez ikakvih tableta, zadnji ciklus pred početak priprema za ivf mi je kasnio pa sam pila primolut-nor da bi uštimala ciklus i krenula sledeći sa kontracepcijom po mariborskom protokolu. Zbog toga su me i prebacili u postupak u jun iz maja jer mi je ciklus već prešao predviđene termine. Pila sam klomifen u martu 2009.god. i ostala trudna ali je bila vanmaterična. Sad sam na gonalima po 2 ampule dnevno od ponedeljka, nemam nikakvih posebnih simptoma, od jutros ( 4-ti dan na gonalima ) malo me bole krsta kao kad trebam dobiti i to je to. Pomislila sam kako meni ove injekcije nikako ne djeluju ali vjerovatno će sad tek krenuti posle prve sedmice primanja. U MB sam u ponedeljak na uzv. Kontrolni uzv koji sam radila prije gonala je bio ok, nema cisti itd. Šta vi mislite o svemu ovome?

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo da se i ja prijavim....oduvijek imam PCO,nemam redovite menstruacije, osim ako nisam na kontracepcijskim pilulama ili Dabrostonu-odnosno sad na Duphastonu. Ponekad mjesecima nisam imala (čak do 8-9 mj.),a uz sve to još imam i povišeni prolaktin! Što se tiče simptoma: debljanje-ne,dlake-ne (svijetla kosa,svijetla put),koža-suha do vrlo suha zimi (rijetko kad poneki prištić). A što se tiče izgleda jajnika-svi dr se slažu: školski primjer za PCO!!! ...kao biserna ogrlica... E sad,ovako krećemo: pokušaj s Klomifenom,ali ništa-narasla velika cista 6-7 cm,koju sam riješila Duphastonom (inače bi trebala na operaciju!). U međuvremenu MM napravio spermigram koji dolazi s lošim rezultatom- teška oligoasth. Odmah nas moja gin šalje u KBC-RI na daljnju obradu gdje nam kažu da moramo u postupkak MPO- ISCI. Malo razmišljamo i odlučujemo: idemo van! Prva opcija bila Maribor (ali tamo se čeka oko 1 god.),slučajno u kontakt dolazim s osobom koja surađuje s jednom klinikom u Pragu i možemo odmah krenuti .Odlazimo na konzultacije i dobivam protokol Gonal F Pen i Cetrotide. Imam 26 JS,od toga 17 zrelih i na kraju 8 zametaka. Dva mi vrate,ali na žalost nije uspjelo;ipak ostalo je 6 zamrznutih pa idemo opet u 9. ili 10. mj. E da, u Pragu MM radi spermiogram i oba puta nalazi su više nego dobri (nakon prvog puta zamrzavamo za svaki slučaj) i idemo metodom PICSI (odabiru se samo zreli spermiji pomoću hijaluron podloge).
    Nadam se da nisam udavila s predugačkim tekstom; drago mi je da ima i ova tema za nas sa PCO. Koliko sam primjetila nitko ne spominje prolaktin i PCO,pa me zanima ako tko ima kakva iskustva da podijeli....

Veliki pozzdrav i što brži uspjeh svima....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •