Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Rižino ili adaptirano mlijeko

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Death-of-Art prvotno napisa Vidi poruku
    Bok.

Beba je stara 7 mjeseci.
    Meni su prošli tjedan počela predavanja na faksu koja traju obično od 8-13h.
    A za to vrijeme čuva ga moja mama.
    Počeli smo s dohranom malo prije nego što je napunio 6 mjeseci.

On je na isključivom dojenju dobio dosta kilograma.
    Rodio se s 4 kile i do 4og mjeseca udvostručio je težinu.
    Sad, sa 7 mjeseci, ima oko 10 kilograma i 70 cm, znači, dobro je uhranjen, što da kažem...

Uglavnom. U vezi mog izbivanja.
    Imam izdajalicu ali izdajanje mi je bezuspješno.
    Jednostavno se ne mogu izdojiti jer mi treba valjda 3 sata da izdojim 50ml tako da sam od toga odustala i izdajanje ne dolazi u obzir.

Mislila sam da mu moja mama dok mene nema ponudi rižino mlijeko pomiješano s rižolinom pa nakon toga jednu voćnu kašicu i eventualno ako ja malo dulje izbivam da mu još da piletinu s povrćem u kašici.

Ja kad se vratim doma onda ga dojim čitav dan i čitavu noć.

Zanima me zapravo je li mu ova hrana ujutro premalo?
    Da mu ipak kupim neko adaptirano samo za ujutro? zbog vitamina i željeza i svega toga što rižino mlijeko ne sadrži a adaptirano sadrži?
    Death-of-Art, ja bih na tvom mjestu svakako kupila neko adaptirano, naravno, samo za uporabu dok si ti odsutna. Preko vikenda isto neće trebati.
    Zašto? Zato što je djetetu do godine dana mlijeko glavna hrana, a sve je ostalo DOhrana. Po mom mišljenju, a i iz tekstova tako proizlazi, ne može dijete od 7 mjeseci 6-7 sati biti bez mlijeka, bilo majčinog, bilo adaptiranog.

Iz teksta:
    Jedna studija pokazuje da je prosječna količina mlijeka u dobi od 7 mjeseci 875 ml dnevno (93% ukupne hrane),
    Maleni može, ako baš treba, imati na dan i dva obroka dohrane, iako ja ni to ne bih preporučila, jer kažeš da je dobro uhranjen. No, ako ih i ima, to ne može biti u 2 uzastopna obroka. Djetetu treba puno tekućine. Ako ne piški redovito, postoji npr. opasnost od uroinfekta. Kako nadoknaditi tu tekućinu? Ne vodom. To onda treba biti nadomjesno mlijeko.

Još bolja opcija ti je - pročitati tekstove o izdajanju, ima par trikova kako se opustiti i uhodati.
    Evo jednog teksta (a ima ih još):
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2473

Nije ti to niš strašno, ja sam tako svojoj Pupici ostavljala u hladnjaku svaki dan po 1-2
    bočice. Ako ti ne bi odmah imala za obrok, ne moraš odustati, količina izdojenog mlijeka povećavat će se s vremenom.
    Pozdrav!
    Posljednje uređivanje od dutka_lutka : 11.03.2010. at 10:38

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •