Edita redovno u toku voznje skida kaise sa ramena. Mislim da ce uskoro prokuzit i otkopcavanje.
Koliko je sigurna kad svuce kaise sa ramena, a jos uvijek je zakopcana?
Edita redovno u toku voznje skida kaise sa ramena. Mislim da ce uskoro prokuzit i otkopcavanje.
Koliko je sigurna kad svuce kaise sa ramena, a jos uvijek je zakopcana?
Pa ja mislim da bi pojasevi trebali biti čvršće stegnuti da ih uopće ne može maknuti (tako da ti možeš provući samo jedan prst između njih i Editinih prsa).
Stegni i neće skidati, sve ostalo je ipak neki rizik. :/
Mi Vanju stegnemo stvarno jako, ali ona nakon nekog vremena samo polako izvuče ruke. Ne znam kako to spriječiti.
ida nikad to nije radila, ni u jednoj sjedalici. noa je radio u obje. sto sam radila? svaki put stala nasred ceste s 4 upaljena zmigavca, izasla van, otvorila vrata, slozila dramui objasnila da tako ne mogu ja vozit dok on nije vezan. nisam dramila jako glasno ni grubo, da ne bi ispalo, al sam pricala sve u 16.
desavalo se neko kratko vrijeme, ponekad i nekoliko puta u jednom kilometru, ali shvatio je da mu se ne isplati to radit jer ja non stop jasim po njemu![]()
I moj P je to radio, i nije prestajao. Taj smo problem nažalost riješili tek kad smo kupili veću sjedalicu, onu od 15 kg koja se veže pojasom od auta.
snorki, koliko je čvrsto pojas zategnut?
tj. ukoliko ima lufta više od jednog prsta (pretpostavljam da je u sjedalici u smjeru vožnje) kod prsnog koša, nije dovoljno čvrsto"stegnuta".
samim time ne pruža dovoljnu zaštitu. ukoliko ona skine gornji dio pojasa pri sudaru njen trup i glava učinit će jedan veliki bum na sjedalo ispred sebe; koljena; donji dio sjedalice...
a ako je pojas slabo zatregnut (ima lufta više od jednog prsta) taj pojas pri sudaru će predstavljati jedan zid u koji će ona odletjeti.
kada je autosjedalica pravilno montirana te dijete ispravno vezano u njoj, sile udarca se rasporede po strukturi vozila i dolazi do manjeg stresa na sjedalicu i na dijete.
To i meni radi Rahela. Ja ne znam kako to riješiti. Stvarno stegnem remenje, ali ona nađe načina da izvuče ruke van. I onda sjedi dalekooo od naslona :/
dobar savjet je stati, otvoriti vrata i objasniti im da će ići pješice ili da se vožnja neće nastaviti...
Edita bi izasla i nastavila pjesiceNika prvotno napisa
![]()
Koliko god da su kaisi stegnuti, izvuce rukice.
Misliš da to pali kod 18 mjesečnog djeteta?Nika prvotno napisa
to je samo primjer![]()
upotrijebiti nešto što pali i inače u sličnim opasnim situacijama.
Moja se 8-mj.beba užasno naljuti kad god je stavim u sjedalicu (još uvijek je u onoj okrenutoj sjedalu),možda prosjedi par km,ali nakon toga nastane užasna galama. Nekoliko smo puta pokušali ignorirati;ali nije upalilo,sva se zajapuri i znoji dok god ne istisne suze! Jel se išta mijenja kad je u većoj,možda pogled kroz prozor mijenja stvar?
Sveki mi stalno govori da sad svi pretjeruju s tim sjedalicama,jer nas su držali na rukama i svismo živi i zdravi :? Naravno...
enči, to je jednostavno tako, ne znam kako bih drugačije napisala. :/
djeca se bune jer ne žele biti vezana, dok su u sjedalicama suprotno od smjera vožnje, a u fazi su da proučavaju svijet oko sebe, ne vide ništa što se događa i sl.
i tu je sada bitna dosljednost, svi smo to prošli, problem je ukoliko ih samo jednom izvadimo iz sjedalica u vožnji oni će slijedeći puta glasnije i jače protestirati jer znaju da ćemo ih na taj način opet izvaditi.
dosljednost i dosljednost, ukoliko ne postoji šansa da se dijete smiri, stani sa strane, umiri dijete pa tek onda dalje. no neka će djeca urlatii odmah kad se vrate u sjedalicu, kažem to jednostavno treba izdržati.
kasnije će sretno uskakati u nju i upozoravati sve oko sebe da se moraju vezati.
moj Ben koliko MM upali auto a ja ga još vežem, viče tata čekaj nisam se još zavezao :/
Uvijek i bez iznimke!
...i naravno sretno![]()