Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Put do bebaća

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno Put do bebaća

Pozdrav svima,
    zanimalo bi me nakon koliko pokušavanja da ostanete trudni ste krenuli na prve pretrage što se tiče plodnosti. Ja i suprug imamo 32 godine u braku smo 2 i pol godine i trudimo se već oko 1 i pol godinu. Uskoro planiramo napraviti suprugu spermiogram u poliklinici Cito u Splitu i zanimalo bi me da li netko od vas ima iskustava što se tiče nijh?!

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Draga lela77, mi smo već nako 6 mjeseci skužili da tu nekaj ne štima i otišli na prve pretrage...malo jesu njurgali jer je kao rano, ali kad su vidjeli njegov spermiogram nitko nam više ni a nije reko. I otada traje naša borba

Što se Cita tiče, tu nemam iskustva jer smo iz Zagreba...budu se druge cure javile.

Sretno...

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nakon nesto vise od godinu dana pokusavanja smo krenuli na prve pretrage.

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Pozdrav lela77
    Moj muž i ja smo se nakon 6 mj pokušaja obratili citu, svi nalazi su bili uredni, ali ja sam htjela bebu pa smo krenuli na AIH i evo već je prošlo 2 god raznih pretraga ali od bebe ništa.
    Sada bi rekla da smo malo rano krenuli pa možda i sami sebe izludili.
    Najbolje da postupiš onako kako ti osjećaš. Ovdje na forumu imaš svakakvih iskustva i svašta se može naučiti.
    Šta se tiće cita oni su ti svi divni tamo ja bi rekla za nijansu mi je draži Šparac on ima malo više takta.
    Pozdrav i sretno !

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pozdrav lela77, moj savjet je: sto prije to bolje. Pocnite odmah. Godine se izvlace jako brzo, a ova borba zna biti i duga. Sto prije pocnete, prije cete i uspjeti. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lela, gore na vrhu ove stranice imaš cijeli topic o Citou, zove se Potpomognuta u Dalmaciji. Ako dođete do IVF-a, onda bi vam se isplatilo eventualno promisliti o odlasku u inozemstvo (Slovenija) zbog katastrofalnog zakona o medicinskoj oplodnji koji je donešen u Hrvatskoj i jako srozava svojim ograničenjima, prvenstveno oplodnjom samo 3 jajne stanice, uspješnost IVF-a (izvantjelesne oplodnje). Ali, prije toga se, ovisno o nalazima, pokušavaju inseminacije i na te stvari ovaj zakon nema upliva tj. to je standardno, kao i u svakoj drugoj zemjli.

Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, po meni je CITO vrlo OK, ali uz tu ogradu da, ako dođete do IVF-a, onda bi, zbog zakonskih ograničenja u RH, trebalo promisliti i o uvođenju neke klinike iz zemalja normalnog zakona - Slovenija, Češka...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Puno vam hvala na svim savjetima!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, topic se zove Potpomognuta u Splitu, ne u Dalmaciji, gore je na ovoj stranici, imaš masu ekipe iz Citoa. Sretno, najbolje je početi s obradom muškarca pa onda dalje sve... Mislim da se ful možeš osloniti na dr. Šparca i na dr. Poljaka... A, ako budete kandidati za IVF, onda... step by step... i eventualno uz njih i inozemstvo.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi smo krenuli nakon sedam godina braka. Uvijek smo mislili da se ne lovi jer je MM često na putu, pa se ne potrefe dani, pa sam išla na razno-razne preglede, svi gin kod nas su govorili da je sve ok, da imam neku cisticu koja će sama otići, da smo mladi i da brizi nema mjesta. Spermiogram nitko nije ni spominjao a mi nismo imali pojma o tome! eh, nakon tih dugih 7 godina, ja sam se približila tridesetoj, našla svega na internetu, i krenula. Nazvala ZG, ugovorila prvi pregled (na koji je bio i MM pozvan, u PU ga nitko nije ni spominjao), nakon 6 mj. laparoskopski odstranila endometriozu (koju nitko ranije nije vidio...!), i odradila sve iz donjeg potpisa do sad, a već je prošlo 3 godine! I dalje smo u opticaju!
    Savjet: čim prije krenuti, ne čekati nikog ni ništa!

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Mi smo 5 godina u vezi, a 2 i pol u braku. Nikad se nismo čuvali jer sam pretpostavila da će biti malo teže (ali ne ovoliko teško ).
    Nakon 8 mj. braka sam prvi puta potražila pomoć. Odmah sam krenula sa ciljanim odnosima. Reagiram samo na stimulacije pa možemo najviše 2 puta pokušati u godinu dana. Zato je naša borba dugotrajna... Za sada nema ništa, ali nada je uvijek tu

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Meni je prva trudnoča (nažalost završila kao miss.ab) uspjela od prve tj. bez ikakvog planiranja u odnosu kada sam prvi put dozvolila MM da "u mene". Nakon kiretaže odmah smo se bacili u akciju misleći kako ćemo odmah postić drugu trudnoću, tako jednostavno kao i prvu, ali od tada je prošlo točno 4 godine i ništa...
    Nakon 2 godine kućne radinosti odlučili smo se javiti doktoru. Otišli bi i prije da me ginekologica nije zavlačila i da samo se ranije informirali...

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo već nakon 6 mjeseci krenuli s pretragama, a one su odmah pokazale da smo slučaj za MPO. Tada mi je bila 31 (skoro 32). Nikad nisam požalila zbog te odluke, naprotiv.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •