-
Put do bebaća
Pozdrav svima,
zanimalo bi me nakon koliko pokušavanja da ostanete trudni ste krenuli na prve pretrage što se tiče plodnosti. Ja i suprug imamo 32 godine u braku smo 2 i pol godine i trudimo se već oko 1 i pol godinu. Uskoro planiramo napraviti suprugu spermiogram u poliklinici Cito u Splitu i zanimalo bi me da li netko od vas ima iskustava što se tiče nijh?!
-
Draga lela77, mi smo već nako 6 mjeseci skužili da tu nekaj ne štima i otišli na prve pretrage...malo jesu njurgali jer je kao rano, ali kad su vidjeli njegov spermiogram nitko nam više ni a nije reko. I otada traje naša borba
Što se Cita tiče, tu nemam iskustva jer smo iz Zagreba...budu se druge cure javile.
Sretno...
-
Nakon nesto vise od godinu dana pokusavanja smo krenuli na prve pretrage.
-
Pozdrav lela77
Moj muž i ja smo se nakon 6 mj pokušaja obratili citu, svi nalazi su bili uredni, ali ja sam htjela bebu pa smo krenuli na AIH i evo već je prošlo 2 god raznih pretraga ali od bebe ništa.
Sada bi rekla da smo malo rano krenuli pa možda i sami sebe izludili.
Najbolje da postupiš onako kako ti osjećaš. Ovdje na forumu imaš svakakvih iskustva i svašta se može naučiti.
Šta se tiće cita oni su ti svi divni tamo ja bi rekla za nijansu mi je draži Šparac on ima malo više takta.
Pozdrav i sretno !
-
Pozdrav lela77, moj savjet je: sto prije to bolje. Pocnite odmah. Godine se izvlace jako brzo, a ova borba zna biti i duga. Sto prije pocnete, prije cete i uspjeti. Sretno!
-
Lela, gore na vrhu ove stranice imaš cijeli topic o Citou, zove se Potpomognuta u Dalmaciji. Ako dođete do IVF-a, onda bi vam se isplatilo eventualno promisliti o odlasku u inozemstvo (Slovenija) zbog katastrofalnog zakona o medicinskoj oplodnji koji je donešen u Hrvatskoj i jako srozava svojim ograničenjima, prvenstveno oplodnjom samo 3 jajne stanice, uspješnost IVF-a (izvantjelesne oplodnje). Ali, prije toga se, ovisno o nalazima, pokušavaju inseminacije i na te stvari ovaj zakon nema upliva tj. to je standardno, kao i u svakoj drugoj zemjli.
Sretno!
-
I da, po meni je CITO vrlo OK, ali uz tu ogradu da, ako dođete do IVF-a, onda bi, zbog zakonskih ograničenja u RH, trebalo promisliti i o uvođenju neke klinike iz zemalja normalnog zakona - Slovenija, Češka...
-
Puno vam hvala na svim savjetima!!
-
E, da, topic se zove Potpomognuta u Splitu, ne u Dalmaciji, gore je na ovoj stranici, imaš masu ekipe iz Citoa. Sretno, najbolje je početi s obradom muškarca pa onda dalje sve... Mislim da se ful možeš osloniti na dr. Šparca i na dr. Poljaka... A, ako budete kandidati za IVF, onda... step by step... i eventualno uz njih i inozemstvo.
-
Mi smo krenuli nakon sedam godina braka. Uvijek smo mislili da se ne lovi jer je MM često na putu, pa se ne potrefe dani, pa sam išla na razno-razne preglede, svi gin kod nas su govorili da je sve ok, da imam neku cisticu koja će sama otići, da smo mladi i da brizi nema mjesta. Spermiogram nitko nije ni spominjao a mi nismo imali pojma o tome! eh, nakon tih dugih 7 godina, ja sam se približila tridesetoj, našla svega na internetu, i krenula. Nazvala ZG, ugovorila prvi pregled (na koji je bio i MM pozvan, u PU ga nitko nije ni spominjao), nakon 6 mj. laparoskopski odstranila endometriozu (koju nitko ranije nije vidio...!), i odradila sve iz donjeg potpisa do sad, a već je prošlo 3 godine! I dalje smo u opticaju!
Savjet: čim prije krenuti, ne čekati nikog ni ništa!
-
-
Meni je prva trudnoča (nažalost završila kao miss.ab) uspjela od prve tj. bez ikakvog planiranja u odnosu kada sam prvi put dozvolila MM da "u mene". Nakon kiretaže odmah smo se bacili u akciju misleći kako ćemo odmah postić drugu trudnoću, tako jednostavno kao i prvu, ali od tada je prošlo točno 4 godine i ništa...
Nakon 2 godine kućne radinosti odlučili smo se javiti doktoru. Otišli bi i prije da me ginekologica nije zavlačila i da samo se ranije informirali...
-
Mi smo već nakon 6 mjeseci krenuli s pretragama, a one su odmah pokazale da smo slučaj za MPO. Tada mi je bila 31 (skoro 32). Nikad nisam požalila zbog te odluke, naprotiv.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma