-
Gljivice (sorr)
Danas se patronažna čudom čudila joj pa ima gljivice.
Ja ju onak gledam kakve gljivice onda mi kliker proradi, a u ustima.
Veli ona kupite rojazol gel i 3 puta dnevno mu to očistite.
E sad ne znam nismo još išli kod pedice a patronažna mi nije baš neka pouzdana pa ne znam kaj da radim da čistim ili ne.
I u biti kak se to točno radi.
Kaj uzmem sterilnu gazu stavim malo tog gela i pregrišem nepce i jezik gdje je bijel ili....nekakodrukčije...nemam pojima?
-
Fulala sam podforum mislil da bi ovo trebalo prebaciti po zdravlje djece.
Zar ne?
-
Je, ili na probleme i poteškoće kod dojenja.
Ja nemam iskustva sa soorom, ali evo jedan tekst s portala koji govori o tome: http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=111&Show=1509
-
Domy, mi smo isto imali soor s nekih 10-tak dana. Mazala sam Rojazol između podoja, dakle ne odmah nakon jela da beba ne povrati, a ne ni neposredno prije jela da se odmah ne ispere. Pedica savjetovala prvo žličicu prokuhane vode, da se isperu usta, ali ja sam to izbjegavala i onda bih na svoj prst stavila gela oko 1cm i utrljala malome u usta. On je to fino izmljackao. Nisam ništa trljala s gazicom.To bih dakle radila barem 5 puta dnevno, zapravo svaki put kad bih se sjetila. I brzo smo se toga riješili.
-
Ja sam radila isto kao Kora. Preporuka je kao djetetu te naslage prvo istrljati sa npr. sterilnom gazicom pa onda nanjeti rojazol, ja sam probala, ali mojem se od toga dizao želudac, pa sam odustala.
-
mislim da sm ja mazala i bradavice rojazolom (po preporuci pedijatrice), ali filip je bio oko 1.5godinu star kad nam se to dogodilo nekoliko puta (uvijek poslije antibiotika)
-
mi nedavno imali soor.
rojazol oralni gel 2x dnevno malenome u usta i meni na bradavice.
rojazol mast na guzu.
ja sam malenome sterilnom gazicom postrugala naslagice u ustima i uz rojazol mu je proslo za 2 dana.
guza je dulje trajala, jedno 5,6 dana.
bradavice sam non stop prala, nekad i vise puta stavljala gel preko dana.
nama su rekli da nakon nestanka simptoma mazemo jos neko vrijeme kako se ne bi odmah vratilo.
uglavnom, soor nije neki bed
-
slažem se s curama. možeš čak i ako beba hoće dudu namazati na nju i dati mu da cucla. probaj očistiti ako beba dopusti. i terapija mora trajati 7-10 dana da se soor ne bi vratio
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma