Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Pupkovina oko bebina vrata - 19 tj.trudnoće

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Pupkovina oko bebina vrata - 19 tj.trudnoće

Jučer smo bili na 4D UZV i uz silno veselje što je s bebom sve u redu otkrili smo i spol, imat ćemo malog dečkića!
    No ono što mi nikako ne da mira iako je dr. rekao da ne brinem, jest to što je rekao da je oko bebina vrata omotana pupčana vrpca (labavo). U 19-om sam tjednu trudnoće.
    Znam da sam tek na pola puta i sve se još može promijeniti pa me zanimaju vaša iskustva.
    Hvala vam unaprijed i nadam se da će me netko osim dr. i mog muža uvjeriti da nemam razloga za strah.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ne znam hoće li te ovo utješiti, no to je osobno iskustvo... Moj sin se rodio sa trostruko omotanom pupkovinom oko vrata, tako mi je barem rekla prijateljica-ginekologinja koja me držala za ruku na porodu. Doktor koji me porodio ništa mi nije spomenuo, niti su oko toga radili problem. Istina je, imala sam problema sa izgonom (mali ima veliku glavu ), na kraju je porod završio nalijeganjem, ali mali je rođen živ i zdrav, APGAR 10/10. Koliko dugo je imao pupkovinu oko vrata, ne znam, no nekako mi je drago da to nisam znala do kraja jer znam da ni ja ne bih mogla biti mirna... No, očito to nije rijedak slučaj i svašta se događa u trbuhu da ni ne znamo... Ako ti je doktor rekao da nemaš razloga za brigu, sigurna sam da zna što govori. Možeš eventualno zbog vlastitog mira potražiti drugo mišljenje

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kažu da otprilike svako četvrto dijete ima pupčanu vrpcu oko vrata. Mnoge mame ni ne saznaju za to. Srećom, to stanje vrlo rijetko stvara probleme pa vjerojatno ni ti nemaš razloga za brigu: naročito ako ti je doktor rekao da je sve OK i da je labava i ako je protok krvi dobar. Moja druga kćer je također od 36 tjedna imala pupčanu vrpcu oko vrata omotanu dva puta!! Proplakala sam zadnje tjedne od brige. A sve bespotrebno jer je rođena bez ikakvih problema - da nisam znala unaprijed za vrpcu, ne bih ni po čemu saznala: sve je prošlo OK, izgon brz a doktori mi nisu ništa rekli dok nisam pitala. Također ti je moguće da se vrpca još odmota a isto tako i da se još namota (ali neće valjda).
    Rekla bih ti: ne brini, bit će sve OK. Ali i sama uvijek brinem oko svega što je van moje kontrole. Zato te možda utješi slično iskustvo koje je prošlo pozitivno.
    Sretno!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mojem djetetu je bila na porodu omotana oko vrata, 2 X. Ne znam da li se omotala tek na porodu ili več u trudnoći. Malo smo radi toga na kraju morali požuriti izgon, ali inače sve ok.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Joj cure hvala vam na ovim riječima ohrabrenja ! Ma stalno imam nekakve brige, na prošlom pregledu je drugi dr. rekao da mi je posteljica dosta nisko pa sam se mjesec dana mučila s tim, sad na ovom mi ovaj dr. veli da je posteljica u normalnom položaju i udaljena je od ušća ali me opet dočekala druga briga.... ponekad sama sebi velim da zbog stvari na koje ne mogu utjecati bezveze razbijam glavu i trošim živce, al što ću kad sam po prirodi takva, paničar.
    Nadam se da će me na sljedećem pregledu dočekati sretna vijest.
    Javite mi se ako ste kao i ja u ovom stadiju trudnoće a imate iste brige.

Michifu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

I moj mali je imao pupkovinu oko vrata na pregledu na 20 tjedana, a na slijedećem se odmotao.
    To je vrijeme kad se puno okreću jer imaju dosta mjesta...

Moram priznati da sam skužila pattern, kad idem na pregled i osjećam se super, uvjerena da je sve ok, onda čujem neku lošu vijest... Hematom, skraćen cerviks, mali opseg trbuha (moguć zastoj u rastu)... Onda se neko vrijeme brinem iako sam cijelo vrijeme optimistična. Na slijedećem pregledu sve bude ok. Uz to, kontroliram šećer svakih mjesec dana.

Rekla sam da sa slijedećim neću uopće ići kod dr

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nemoj se puno zabrinjavati. djetešce se veselo mrda i pupkovina mu se omota oko ručice, oko vrata, oko bilo čega, pa se opet razmota... pupkovina je oblikom poput telefonske žice, i lako se "odmotava i razmotava", a teško steže. vjerojatno se to svakom djetetu dogodi, pogotovo dok je tako maleno i ima dosta mjesta za vrzmanje, jedino je kod vas bio slučaj da ste baš u tom trenu bili na uzv. da ste išli sutra ili dan prije, pupkovina bi bila negdje drugdje i ne biste o tome uopće razmišljali. to može (ali i ne mora) biti problem kod poroda, ali do tada će se dijete izokretati još sto puta.
    na uzv pred porod će liječnik vidjeti ako dijete ima pupkovinu oko vrata, i postupiti u skladu s eventualnim rizikom, ali činjenica da mu je pupčana vrpca u 19 tjednu oko vrata nema nikakav utjecaj na to gdje će biti za 4 mjeseca.

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

negdje sam davno procitala da djeca koja se rode sa pupcanom vrpcom oko vrata budu jako kreativna, nadarena za umjetnost i neki postanu veliki umjetnici...ne mogu se sjetiti gdje sam to procitala, ali ostalo mi je u sjecanju...draga opusti se i misli pozitivno...

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

toolaa, zeljana02, od srca vam hvala! ljubim vas!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •