hm. ne znam dali je to uopce moguce. I ja placam jedan kredit koji sam digla i dala svom BM., u banci su mi rekli samo: zao nam je, kredit je na vase ime i dobila sam lagani odj.. Sada se nesto tuzimo, ali u principu, od svega toga nece biti nista., sve je dokazano, sve je cisto, ali on nema nista na svoje ime i nemas mu sta napraviti. ah ta nasa preljepa drzava..
netko tko ne placa uzdrzavanje, ima gomilu ne placenih kredita, nema nista na svoje ime i sve dobiva na tudje racune ili na ruke, u isto vrijeme moze biti direktor i nemozes mu nista,. jer po nasem ljepom zakonu direktor ne mora biti u radnom odnosu, nego lovu ljepo dobiva na ruke, a firma, poslodavac i drzava mu idu na ruku. fuj.
hvala na odgovorima... s kreditom se vec snalazim nekako, imam administrativnu zabranu na placi za to tako da nema frke oko toga, a u krajnjem skucaju kuca ce ostat djeci, medjutim BŽ polaze pravo na tu kucu jer je kuca kupljena u braku, a ja vec godinu od razvoda placam taj kredit sam (a placao sam ga i za vrijeme braka ja), pa da mozda ne znas kome se obratiti oko toga? ako se kuca proda kome ide koliko u nekim postocima ili se to racuna na neki drugaciji nacin?
to je dosta komplicirano i rjesava se u odvojenom postupku od brakorazvoda., iako, provjeri dali postoji zakonski rok nakon zavrsetka braka da se tako nesto pokrene. Svakako je onda pitanje dokazivanja tko je i koliko uplatio, tako da svakako cuvaj uplatnice od kredita ili neke dokaze da ga ti uplacujes.
ok, puno hvala na odgovorima...
uzima se u obzir od trenutka kada je na sud predan zahtjev za razvod ili tužba