Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: financijski problemi nakon razvoda

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno financijski problemi nakon razvoda

pozdrav, valjda postavljam temu na dobrom podforumu?

situacija je ovakva: sporazumna rastava, djeca (dvoje) pripali meni, drugi roditelj treba placati alimentaciju koju naravno ne placa, na meni je i stambeni kredit podignut u vrijeme braka u iznosu nekakvih 3000kn mjesecno

jednom rijecju prezivljavanje, vrtic kosta, djecje aktivnosti kostaju, trebaju djeca i pojest i obuc nesto a situacija je sve samo ne bajna

trebam informaciju otkud poceti, tuzba za alimentaciju? imam li pravo na kakvu socijalnu pomoc? bilo sto? upomoc!

unaprijed hvala na odgovorima

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

obrati se svom centru za socijalnu skrb, jer vecinu stvari ostvarujes preko njih.
    neka od prava su ti:
    1.privremeno uzdrzavanje za djecu ( cca 400 kn mjesecno za svako dijete )- trazi se preko CZSS
    2. pravo na djeciji doplatak ( ide preko mirovinskog- znaci trebas nazvati HZMO besplatni telefon)
    3. pravo na smanjenu cijenu vrtica ( ukoliko si korisnik djecijeg doplatka ) - trebas kontaktirati upravu vrtica

osim toga, svaki grad ima i neke socijalne programe., a to trebas pitati u gradskoj upravi grada u kojem zivis

sve ovo informacije mozes dobiti preko telefona.

good luck

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

možeš tužiti zbog neplaćanja alimentacije.
    najbolje je da se obratiš czss-u jer oni u slučaju neplaćanja alimentacije plaćaju pola dosuđenog iznosa. to je informacija koju treba provjeriti.
    da li ste dijelili stečevinu? vjerujem da bi i on trebao plaćati dio kredita ako je dignut za zajedničke potrebe.

na dječji doplatak imaš pravo ako vam prihodi po članu domaćinstva ne prelaze 1.663 kune.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    neka od prava su ti:
    1.privremeno uzdrzavanje za djecu ( cca 400 kn mjesecno za svako dijete )- trazi se preko CZSS
    2. pravo na djeciji doplatak ( ide preko mirovinskog- znaci trebas nazvati HZMO besplatni telefon)
    3. pravo na smanjenu cijenu vrtica ( ukoliko si korisnik djecijeg doplatka ) - trebas kontaktirati upravu vrtica
    tnx, u CZSS kazu da za ovo pod 1. nemoze ic jer je drugi roditelj zaposlen na neodredjeno u drz. firmi, tako da idem tuzbom preko suda; pod 2. doplatak vec primam al to je jad i bijeda, 500kn za oboje no bolje i to nego nista; pod 3. sakupljam jos papire za to pa ce valjda i to upalit

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa Vidi poruku
    možeš tužiti zbog neplaćanja alimentacije.
    najbolje je da se obratiš czss-u jer oni u slučaju neplaćanja alimentacije plaćaju pola dosuđenog iznosa. to je informacija koju treba provjeriti.
    da li ste dijelili stečevinu? vjerujem da bi i on trebao plaćati dio kredita ako je dignut za zajedničke potrebe.

na dječji doplatak imaš pravo ako vam prihodi po članu domaćinstva ne prelaze 1.663 kune.
    i ja vjerujem da bi ONA trebala placati dio kredita ali ONA to odbija, preostaje jedino da se u banci napravi da ide pola rate jednom a pola rate drugom no ako netko ne plati tu polovicu rate, nastaju problemi jos veci nego sad, hvala na reply-u

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hm.. ti u centru su stvarno cudni nekada.. rekli su ti nista, e pretpostavljam da su mislili slijedeće: obzirom da je zaposlen u drzavnoj firmi, pretpostavljaju da prima redovnu placu. Ako je to tako ( a i ako nije ) ja bi zatrazila da se stavi administrativna zabrana na plaću i da ti njegov poslodavac isplaćuje alimentaciju koju je on duzan uplatiti, a prema sudskoj odluci. Nazovi racunovodstvo firme u kojoj radi i pitaj ih za informaciju kako to napraviti ( BM ti za to ne treba ).
    Inace, koliko ja znam neki zakon, apsolutno je nebitno gdje netko radi, bitno je samo dali izvrsava obavezu uzdrzavanja ili ne..

Covjek se pouzda u te neke sluzbe i onda te one ispedaliraju.. anyway.. napravi ovo sto sam ti rekla, pa ces onda znati sto dalje. Uobicajeno je da tvrtke ( pogotovo drzavne ) stave administrativno zabranu i automatski iznos plaće koji isplaćuju umanje za taj iznos, a tebi isti daj uplate na tvoj račun.

od papira za vrtic, mislim da ti je potreban samo taj od djecijeg doplatka i mozda zadnje dvije uplate. drugo ti nista ne treba.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj yoy prvotno napisa Vidi poruku
    i ja vjerujem da bi ONA trebala placati dio kredita ali ONA to odbija, preostaje jedino da se u banci napravi da ide pola rate jednom a pola rate drugom no ako netko ne plati tu polovicu rate, nastaju problemi jos veci nego sad, hvala na reply-u
    hm. ne znam dali je to uopce moguce. I ja placam jedan kredit koji sam digla i dala svom BM., u banci su mi rekli samo: zao nam je, kredit je na vase ime i dobila sam lagani odj.. Sada se nesto tuzimo, ali u principu, od svega toga nece biti nista., sve je dokazano, sve je cisto, ali on nema nista na svoje ime i nemas mu sta napraviti. ah ta nasa preljepa drzava..
    netko tko ne placa uzdrzavanje, ima gomilu ne placenih kredita, nema nista na svoje ime i sve dobiva na tudje racune ili na ruke, u isto vrijeme moze biti direktor i nemozes mu nista,. jer po nasem ljepom zakonu direktor ne mora biti u radnom odnosu, nego lovu ljepo dobiva na ruke, a firma, poslodavac i drzava mu idu na ruku. fuj.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

hvala na odgovorima... s kreditom se vec snalazim nekako, imam administrativnu zabranu na placi za to tako da nema frke oko toga, a u krajnjem skucaju kuca ce ostat djeci, medjutim BŽ polaze pravo na tu kucu jer je kuca kupljena u braku, a ja vec godinu od razvoda placam taj kredit sam (a placao sam ga i za vrijeme braka ja), pa da mozda ne znas kome se obratiti oko toga? ako se kuca proda kome ide koliko u nekim postocima ili se to racuna na neki drugaciji nacin?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

to je dosta komplicirano i rjesava se u odvojenom postupku od brakorazvoda., iako, provjeri dali postoji zakonski rok nakon zavrsetka braka da se tako nesto pokrene. Svakako je onda pitanje dokazivanja tko je i koliko uplatio, tako da svakako cuvaj uplatnice od kredita ili neke dokaze da ga ti uplacujes.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ok, puno hvala na odgovorima...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj yoy prvotno napisa Vidi poruku
    ...BŽ polaze pravo na tu kucu jer je kuca kupljena u braku, a ja vec godinu od razvoda placam taj kredit sam (a placao sam ga i za vrijeme braka ja)...
    mislim da za vrijeme braka nije bitno što si ti plaćao ali ovih godinu dana nakon braka bi se trebalo uzeti u obzir.
    nadam se da čuvaš dokaze o uplatama.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

uzima se u obzir od trenutka kada je na sud predan zahtjev za razvod ili tužba

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •