Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Pomoć molim!

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Pomoć molim!

Krenula sam u postupak ivf-a, kratki protokol. Imam kutiju menopura s kojom sam se htjela stimulirati da mi ne pišu ljekove za stimulaciju međutim dobila sam odgovor od moje dr. da sve prijavljuju HZZO -u i da nema veze šta ja imam svoju kupljenu kutiju menopura da mi se to piše kao stimulacija tj. imam pravo na 6 ivf-ova bilo stimuliranih bilo prirodnih. Da li to stvarno znači da se više neće moći raditi prirodnjaci na uputnicu koliko puta želiš nego sve ulazi u tih 6 postupaka...

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

tini draga super pitanje, ali u ovom kaosu koji vlada zbog zakona nisam baš sigurna da li itko zna odgovor na tvoje pitanje......svi se to već neko vrijeme pitamo....ali po ovome kaj ti pišeš vidim da njima nije bitna stimulacija već sam postupak što je ( jadno je kaj nam nitko ne daje informaciju, nikakvu)

A gdje si u postupku?
    Posljednje uređivanje od šniki : 10.03.2010. at 06:21

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ovo je vrlo dobra tema. Smatram da bi to trebali izvest na čistac: što spada u tih 6 besplatna postupaka. Do sada su svi govorili da tamo spadaju samo postupci s gonalima i menopurima, a sada neki doktori u to počinju ubrajati i prirodnjake. Zna li netko što točo u zakonu piše... ili je zakon napisan tako da se iz njega ne može to isčitati pa ga svako tumači kako se njemu čini.
    Moje je mišljenje da je, ako se u tih 6 postupaka ubrajaju i prirodnjaci, to potpuna nepravda jer jedna kutijica klomifena ne može koštati više od 50-ak kn, a svi znamo da samo jedan gonal košta oko 350 kn, a za jedan postupak potrebno ih je na desetke.... Ako su nam tsko postavili zakon smatram da ponovno treba ići na ustavni sud s tim. Kome se mi pacijenti možemo obratiti s tim pitanjem?
    Posljednje uređivanje od dani82 : 10.03.2010. at 07:05

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tia ti je vec jednom na to odgovorila, bit je da u zakonu pise da imas pravo na 6 stimuliranih postupaka nakon rodjenja SVAKOG djeteta ali je moguce da pravilnicima to nisu dobro regulirali.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo nasla sam:

Zakon o medicinskoj oplodnji (NN 88/09) čl.6 st.2 kaže
    Žena mora biti u starosnoj dobi primjerenoj za rađanje.

Prema mom laičkom mišljenju to određuje liječnik MPO. U tvom slučaju su odlučili da si u primjerenoj dobi i dogovorili MPO postupak.

HZZO ti mora odobriti ljekove prema Odluci o utvrđivanju osnovne liste lijekova HZZO-a.
    Odllukom objavljenom u NN 101/09 smjernica koja je glasila:
    42 Tri pokušaja liječenja neplodnosti kod žene u dobi <38 godina, u postupku popomognute humane reprodukcije.

se izmijenila i sada glasi
    42 Do šest pokušaja, a nakon svakog poroda ostvaruje se pravo na dodatnih 6 pokušaja.

naravno to se odnosi na Menopur i Gonal F

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ma to je istina, to piše, ali svi su sad zbunjeni jel su doktori ( MPO) počeli govoriti kako možda i klomifenski i prirodnjaci ulaze u tih 6 postupaka, isto se ne zna šta je sa odmrzavanjem jajnih stanica, i to ubrajaju, a nije potrebna stimulacija........( do sad je bilo 3 pokušaja, ali isključivo pod stimulacijom gonal, menopur, nije bilo uopće upitno za klomifenske i prirodnjake, a sad je to sve tako obavijeno velom tajne, mislim da nam doktori ne znaju reći, eto u takvom je stanju država, a zakon.....ma kakav zakon......ne znam kako su se brojali FET-ovi)
    Stvarno je kaotična situacija i očito je da se moramo probuditi jer ovakvo stanje nas ne vodi nikamo.....

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mislim da ulaze i prirodnjaci i FET-ovi, jer su na VV najednom prestali naplaćivati štopericu i inekcije...isti tretman u prirodnjaku i u stimuliranom. Jedino to može biti razlog...

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Dobih inf da ne naplaćuju štopericu i injekcije jer im sad to HZZo pokriva.....ak sam dobro shvatila....ma sve je to još siva zona, pa dok ide ide, dok traje-traje

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

U Vinogradskoj sam moraš kupit i supresiju i štopericu. Isto tako u prirodnjaku samo štopericu. S tim da sad još moraš i bacit novce, jer choragona više nema na tržištu, pa se u prirodnjaku uzme pola ovitrela za štopericu. Dakle, platiš to 300 kn i onda polovicu moraš baciti.

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

a majke ti mile, pa tu se više ne zna ko pije ko plaća.....svaka " krčma" svoje pravilo ima.....lijepo

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj AuroraBlu prvotno napisa Vidi poruku
    U Vinogradskoj sam moraš kupit i supresiju i štopericu. Isto tako u prirodnjaku samo štopericu. S tim da sad još moraš i bacit novce, jer choragona više nema na tržištu, pa se u prirodnjaku uzme pola ovitrela za štopericu. Dakle, platiš to 300 kn i onda polovicu moraš baciti.
    ja sam jos nasla choragona u apoteci kod mene... mislim da cu otici i kupiti jos 2,3 nek se nadu...

a po novom zakonu se jos ne zna tko pije a tko placa, tako da se nista sa sigurnoscu nemoze reci... a u svakom slucaju ako bude da i prirodnjaci ulaze u ovih 6, onda ce na se klinike vrlo brzo "rijesiti" vecine pacijenata... za sada meni se cini da ako si sam platis ljekove da se jos ne ubraja u tih 6...

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam u postupku u Rijeci i meni je rečeno da bez obzira što koristim svoje lijekove oni će pisati stimulaciju a ako ja to ne želim onda moram privatno platiti i laboratorij tj. sam IVF...ostala sam u šoku...na stranicama hzzo lijekova našla sam da se menopur i gonal odobravaju 6 puta i nakon svake trudnoće još 6 puta...ali mi nije jasno zašto se prirodnjaci nemogu dalje raditi na uputnicu kao i prije...znači ove godine odradim 6 ivf-ova i to je to...pa stvarno da čovjek poludi....nakon 19 ivf-ova i toliko suza meni će netko jednostavno uskratiti liječenje ako ne platim...katastrofa

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

prema odluci HZZO-a ( http://www.hzzo-net.hr/dload/upravno...ugovaranju.pdf str. 3) sad po prvi puta imamo i cijenu svakog postupka pa tako i nestimuliranog IVF-a/ICSI-a (4000 HRK). To su cijene koje naše bolnice kasiraju od HZZO-a a iz zajedničkog budžeta od 30 mil HRK koliko je predviđeno za medicinsku oplodnju u 2010.g.

30 mil HRK je daleko premalo za naše potrebe, stoga vjerujem da je to i razlog zašto nema trenutno puno postupaka, zašto bolnice škrtare sa stimulacijama.......

Po ovome što se da isčitati iz odluke, samo crveno označeni postupci se računaju kao besplatni iz perspektive pacijentice, to se broji kao jedan od šest besplatnih i to samo kad se koriste menopuri ili gonali, no tko zna!?

SKZ50 IUI/AIH/AID uprirodnom ciklusu N97.0 – 9, Z31.1, Z31.2, Z31.3
    1.600,00 kn

SKZ51 IUI/AIH/AID u stimuliranom ciklusu 3 N97.0 – 9, Z31.1, Z31.2, Z31.3
    3.500,00 kn

SKZ52 IVF/ICSI u prirodnom ciklusu N97.0 – 9,Z31.1, Z31.2, Z31.3 29801, 56991
    4.000,00 kn

SKZ53 IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu blagi protokol 3 N97.0 – 9,Z31.1, Z31.2, Z31.3 29801, 56991
    9.500,00 kn

SKZ54 IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu standardni protokol 3 N97.0 – 9, Z31.1, Z31.2, Z31.3 29801, 56991
    15.500,00 kn

SKZ55 Sekundarni IVF/ICSI N97.0 – 9, Z31.1, Z31.2, Z31.3 29801, 56991
    4.500,00 kn

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

U 11mj./09 sam išla u prirodni, kupila sama ovitrelle, i drugo nisam platila, niti mi se to računalo kao postupak. Sad neznam kako će biti, da li će se šta izmjeniti, znati ću idući tjedan kad ga odradim. To je u Petrovoj, za druge klinike neznam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •