Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: kud sa AS?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno kud sa AS?

Potaknuta Juroslavom, odlučila sam malo pronjuškati što ovdje ima... kako nisam našla ništa što bi mi koristili otvaram temu... nije baš da će se pričati o AS već o smještaju istih u auto...

Pošto smo u kupnji automobila, tražimo onaj sa 2 reda sjedala... i to iz nekoliko razloga... prvi je jer uopće ne znam kako da smjestim 3 sjedalice u jedan red, ako i stanu, kako da spriječim povraćanje? možda je ovaj dio malo smješan, al moji klinci, pogotovo sin često povraća u autu. dakle, postoji mogućnost da osim sebe i auta povraća bebu? ono kaj mi je najgore je beba okrenuta od mene, dakle ne vidim je u niti jednom trenutku, ako hoću imati neku kontrolu moram ju staviti u sredinu....

Vjerojatno kompliciram al živo me zanima kako ste vi drugi s toliko djece riješili taj problem?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

misliš, tražiš auto s 3 reda sjedala

ima auta s 2 reda sjedala gdje se mogu smjestiti 3 AS jedna do druge (najčešće treba kombinirati i isprobavati koje AS mogu)

no, s obzirom da tvoji klinci imaju probleme s bolešću kretanja (povraćanja u vožnji) tebi fakat treba neki tutač s 3 reda sjedala
    tu ne mislim na auto tipa Mazda5 gdje su sjedala u trećem redu neprikladna za postavljanje AS, nego više neki tutač tipa kombi za prijevoz putnika
    i da, napisala si negdje da ste se zapalili za neki Peugeot (čini mi se 308SW): hajde najprije pronađi upute za taj auto na netu (probaj na diplodocs.com) i vidi smiju li se kod njega u trećem redu montirati AS

sad mi palo na pamet da bi vama pasala Fiatova Multipla: dva reda po 3 odvojena sjedala - vi s bebom naprijed, dvoje starijih iza

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni je bilo komplicirano namještati jaje na zadnje sjedalo, pa se malena dok je bila u jajetu vozila na prvom sjedalu, a ja sa starijima iza

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pogledaj na burzi 3 sjedalice u picassi. Staroj. mi ju imamo s 2 sjedalice na isofixu, u sredinu bez beda stane još jedna. Nema uopće potrebe za 3.redom sjedala.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u mnoge aute ni blizu ne stanu tri sjedalice, pogotovo ako su isofix
    između naše (grupa I) sa isofixom i bustera, ima 22 cm razmaka (ne od baze, nego od najširega do najširega dijela)
    a auto nikako ne spada u manje

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I mi ćemo izgleda morati kupovati auto sa 7 sjedala
    budući da nemamo za novi auto najvjerovatnije ćemo uzeti polovnu hondu shuttle
    frendica ima i jako su zadovoljni.. mjesta ko u priči
    http://www.carprices.co.uk/images/hondashuttle.jpg

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

većina tih sjedala koja se izvlače, su ustvari smještena u prtljažnom prostoru i ne ulijevaju mi baš neku sigurnost, ne znam, nekako su mi preblizu stražnjem dijelu automobila i više su mi za slučaj da 5-eročlana obitelj mora tu i tamo nekog povesti nego za svakodnevnu upotrebu

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Juroslav hvala na info, odmah idem vidjeti za Peugeot...
    Ali onaj Fiat, ajme nikako... tak mi je ružan... (ah, žene estetika na prvom mjestu)

Suncokret, moram ti priznati ću radije dijete voziti u zadnjem redu nego ga staviti na suvozačevo sjedalo (oprosti ako sam te krivo razumijela)... inače je to sjedalo najopasnije, ako te zanima možeš ovdje pročitati o tome http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=226&Show=2703

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i da... honda shuttle je mrak... no, cijena je još veći mrak
    U situaciji sam kad ne želim dizati kredit za auto, ovaj put cash&carry only, a toliko keš nemam

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Je li to ona Honda kaj ima 3 sjedala napred i 3 sjedala otraga?
    Tu MM hoće....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

iz dana u dan sve nas je više....ma ima i Citroen C crosser...čak ga nisu previše ni reklamirali i novi se prodaje za cca 150000kn..ima 5+2 sjedala

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj, taj novi peugeot je mrak!

ima toliko pretinaca unutra, ugrađene displeje... mjesta ko u priči...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    pogledaj na burzi 3 sjedalice u picassi. Staroj. mi ju imamo s 2 sjedalice na isofixu, u sredinu bez beda stane još jedna. Nema uopće potrebe za 3.redom sjedala.
    i mi ga imamo
    bez problema stanu 3 sjedalice

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ma da, sve je to meni jasno.... vjerojatno bi ih uspjela "nagurati" ...
    al meni je najviše što eto, nebi imala kontrolu nad malom bebom... lako kad beba naraste koristimo samo jedan red sjedala...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne bi ih nagurala jer postoje tri odvojena sjedala
    ako imam u autu sjedalice sa svake strane u sredini mi ostaje slobodno da mogu i ja sjesti ako treba
    teško da bi ti sin uspio povratiti po bebi koja je zavezana sjedalo dalje od njega, ne?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ona ima troje djece, pa baš ne kužim kak ona stane iza ako su iza 3 sjedalice! A i ako je beba u sredini, mali se lako ispovraća po bebi.
    I

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a sorry nisam skužila
    mislila sam da ih je 2

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da ih je dvoje nebi otvorila ovakvu temu...

ajde ajde jel ima tko dobre informacije i iskustva?

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Honda ima 2 naprijed 3 u sredini i 2 iza
    3 sjedalice stanu i jedan red.
    Iza sjedista su vise pomocna
    Ako cete kupovat novi auto onda je berlingo
    najjeftiniji cca 105.000,00kn
    ova honda rabljena se moze nac i za 6 tis. Eura

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
    Juroslav hvala na info, odmah idem vidjeti za Peugeot...
    Ali onaj Fiat, ajme nikako... tak mi je ružan... (ah, žene estetika na prvom mjestu)

Suncokret, moram ti priznati ću radije dijete voziti u zadnjem redu nego ga staviti na suvozačevo sjedalo (oprosti ako sam te krivo razumijela)... inače je to sjedalo najopasnije, ako te zanima možeš ovdje pročitati o tome http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=226&Show=2703
    ne bi se složila da je prvo opasnije od pomoćnih

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

suncokret... kako god, obje solucije su opasne...
    u peugeot 307sw u drugom redu ima lijevo i desno sjedalo a u sredini je pomoćno koje možeš staviti u treći red, isto tako se mogu kupiti sjedala npr. dva te se staviti u treći red...
    dakle, ne vidim nikakvu razliku jer montaža drugog i trećeg reda je identična...

ja se ipak povodim statistici da je više "jačih" sudara frontalno, isto vrijedi i reakcija vozača u sudaru (što nije u članku opisano)... obično vozač da bi izbjegao sudar zaletava se desnom stranom automobila... za to ne treba ni istraživanje, dovoljno je pogledati samo nekoliko sudara... u 90% slučajeva je smrskana desna strana i više ginu suvozači nego vozači...

ja od ta dva biram meni manje zlo, tako si i ti sebi odabrala...

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da bi se odredilo koliko je koje sjedalo sigurno trebalo bi uključiti malo više varijabli, nije to baš tako jednostavno, no nisam se uopće namjeravala upuštati u neke velike rasprave o sigurnosti pojedinih sjedala, to nije uostalom niti tema, samo sam napomenula kako mi se sjedala u trećem redu čine vrlo izložena (u slučaju udara straga),
    a da ih je dobro imati, sigurno je i nama bi dobro došlo bar jedno, pa da koji put možemo i baku povesti s nama.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo, ovdje su navedena mjesta na koja se mogu montirati sjedalice u peugeotu 308 sa 7 sjedala i ostalim automobilima
    http://www.maxi-cosi.com/ot-en/carselector
    Posljednje uređivanje od suncokret : 10.03.2010. at 23:44

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

suncokret hvala na stranici...
    ali opet ne mogu naći taj model sw???

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pretpostavljam da bi ti modeli sa 7 sjedala spadali pod minivan (tako je kod mazde 5), a s obzirom da je noviji model bolje je pitati u autosalonu, inače o smještaju putnika u treći red ( i na prvo sjedalo) ima na stranici adac-a, pod crash testovima
    po njima je dijete u jajetu na prvom sjedalu dobro zaštićeno (uz uvjet isključenja zr. jastuka i da se sjedalo pomakne što više natrag), a kod prijevoza putnika u trećem redu sjedala treba ptrljažni prostor ostaviti prazan zbog male zone deformacije i koristiti za prtljagu krovne nosače
    uf, baš mi je žao što nismo uzeli auto s bar 6 sjedala kad smo ga mijenjali, dobro bi nam ponekad došlo još koje...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hvala ti na informacijama... svakako ću to provjeriti prije kupnje...
    Posljednje uređivanje od mlukacin : 11.03.2010. at 13:57

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sao mala napomena ova c Crosser nema 7 sjedala, znam jer smo mi nedavno kupili, ima onaj oko 204000kn, ali ovaj za 150000kn sigurno nema, provjereno nekoliko puta, zbog toga samo se jako dvoumili,i na kraju uzeli ovaj skuplji...ali isplatii se svake kn. leasing doživotni.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

podižem temu

Konkretno me zanima sljedeće:
    1. Jel sigurno montirati jaje/sjedalicu na suvozačevo sjedalo?
    2. Jel sigurno montirati jaje/sjedalicu u drugi red u sredinu?
    3. Jel sigruno montirati jaje/sjedalicu u treći red?

Znam da sve ovisi o tipu AS i auta.
    Koje je od ove tri solucije manje zlo? (Pitam zapravo samo za tu treću AS)?

Molim da mi se javi netko stručan!! Koliko to može biti u ovom području...

Hvala

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mlukacin, srednje sjedalo u drugom redu je u principu najsigurnije mjesto u autu općenito - ali to nikaj ne znači ako je proizvođač auta specificiral da se AS neke grupe tu ne smije montirati

isto tako, općenito govoreći, suvozačevo sjedalo je najnesigurnije mjesto u autu

kaj se tiče trećeg reda, mogu reći samo jedno: upute od auta u ruke i tamo vijdjeti može li se montirati AS ili ne

ukratko: ne postoji općeniti odgovor na tvoja pitanja, sve ovisi o konkretnom autu i konkretnoj AS

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

vidiš kako onda superx bezobrazno napišu 5+2..sram ih bilo
    200000 mi je onak puuuno....ali bože moj...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

eto, na kraju samo opet došla do toga da tek kad kupim auto i proučim priručnik, jednostavno kupim nove sjedalice... :D

hvala ljudi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •