Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: HITNO- Koliku plaću ću dobiti nakon porodiljnog- ostanak na bolovanju za bebu?!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno HITNO- Koliku plaću ću dobiti nakon porodiljnog- ostanak na bolovanju za bebu?!

Molim hitno pomoć.
    3.2.o.g. mi je završio porodiljni i počela sam raditi. Trudna sam 22 tj. i planiram raditi 3 mj. (ak bog da i 4) da "podignem" prosjek za porodiljnu naknadu, tj. na svoju plaću. Sad mi je isplaćena prva plaća nakon porodiljnog od 2660 kn i malecka mi se razboljela. Ako ostanem doma s njom na bolovanju hoću li pokvariti svoj prosjek i plaću, bojim se da ne pokvarim sad sve kad trebam ostat raditi još cca 1.5 mj.
    Hvala!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bolovanje za dijete ide preko HZZO, ono što dobivaš od HZZOa ne ide u prosjek plaće.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    bolovanje za dijete ide preko HZZO, ono što dobivaš od HZZOa ne ide u prosjek plaće.
    Znači, da će mi prosjek u tom slučaju ipak biti smanjen?

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

da,ja upravo dobila potvrdu od poslodavca za zadnjih 6 mj, i smanjen mi je prosjek svaki put kad sam bila na bolovanju za klinca-za poludit, a radila cijelu trudnoću -(, sve skupa 3 tj. bolovanja, i svaki mj. manji prosjek
    Posljednje uređivanje od spunky125 : 10.03.2010. at 09:21

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jooooj, za poludit, hvala puuuno na odgovoru, upravo toga sam se pribojavala: morat ću odradit nekako današnji dan, samo da ne otvaram bolovanje... Hvala puno za odgovor! Jesu ti puno smanjili prosjek?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

neće ti bit smanjen, to je krivo!!!!
    Tebi se za isplatu porodiljnog računaju dnevnice, a ovo od HZZOa se ne računa, tj. ako si na bolovanju radi djeteta 15 dana, plaća ti se dijeli s 15, ne s 30 i dobiješ svoju normalnu dnevnicu!!!

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

da? jel to sigurno ?

jer po ovoj tablici koju sam dobila od poslodavca,smanjen mi je broj sati za dane kad sam bila na bolovanju (svaki put za dijete, odn. svaki put tjedan dana, 3x)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jesam,jer sam bila na bolovanju za dijete, dok sam bila trudna. I na rodiljnom sam dobivala otprilike svoju punu plaću.
    Jednostavno se preskoče ti dani i plaća (manja) se dijeli s manjim brojem sati i eto.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

sad si mi uljepšala dan. A pretpostavljam i winnerici . Hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Molim hitno pomoć.
    3.2.o.g. mi je završio porodiljni i počela sam raditi. Trudna sam 22 tj. i planiram raditi 3 mj. (ak bog da i 4) da "podignem" prosjek za porodiljnu naknadu, tj. na svoju plaću. Sad mi je isplaćena prva plaća nakon porodiljnog od 2660 kn i malecka mi se razboljela. Ako ostanem doma s njom na bolovanju hoću li pokvariti svoj prosjek i plaću, bojim se da ne pokvarim sad sve kad trebam ostat raditi još cca 1.5 mj.
    Hvala!
    a zajkaj i ti ne pitaš za stari go, po ovome kaj cure pričaju imala bi pravo!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nemam draga nikakvog starog godišnjeg jer sam još u 12. mj. 2008. morala otvoriti porodiljni i cijelu 2009. g. nisam radila ni minute, a kamo li dana. Inače, moji na poslu bi mi rado dali godišnji, ali novi (neznaju još da sam trudna), a ja nemogu na to pristati, bez veze mi je.

Ovo za bolovanje: hvala veliko na odgovoru, popodne idem srediti papirologiju

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Winerka ajde vidi dal ti imaš veze s ovim.

http://www.roda.hr/forum/threads/535...odišnji-odmor

I zanima me dal je to tvoja prava plača ( 2660. kn) za cijeli mjesec, i kolika ti je plaća bila prije male?

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja sam sada malo zbunj............pa šta nije po zakonu ako si na bolovanju zbog djeteta do 3 god. starosti da dobivaš punu plaću?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj migoh prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam sada malo zbunj............pa šta nije po zakonu ako si na bolovanju zbog djeteta do 3 god. starosti da dobivaš punu plaću?
    dobijaš 100% od plače, ali do 4660 kn.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    dobijaš 100% od plače, ali do 4660 kn.
    aha, hvala

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

maksimalno je 4.257,28 kuna a ne 4.660,00 kuna,Winnerica ja u tvojem slučaju ne bih otvarala bolovanje za malecku jer iako je plaćeno 100% za dijete do 3 godine,moraš imati prosjek primanja za barem dva mjeseca, a ti ga nemaš jer si bila na porodnom,tako da će ti to bolovanje biti obračunato po minimalnoj osnovici,cca ti je to nekih 12 kuna po satu,pa sad vidi jel ti se isplati;ako baš moraš bolje ti je otvoriti bolovanje za sebe,ako će ti doktor dati,šifra A0 jer to bolovanje isplaćuje tvoj poslodavac umanjeno za 15% a kod ovakvog slučaja to iznosi više nego 100% za djete.Nadam se da sam bila jasna

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ma ja bi samo rekla da kad se ide na bolovanje zbog djeteta to ide direktno preko hzzo.a znači da se plaća ne smanjuje jer poslodavac nema nikakvog troška...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

lala,ide preko HZZO ali oni to isplaćuju na temelju potvrde o plaći koju im dostavlja poslodavac,potvrda se zove ER-1 i u nju ulazi prosjek zadnjih 6 mjeseci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •