Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: išijas??? ima li još neko ovih problema?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno išijas??? ima li još neko ovih problema?

užasno me leđa booe. prije 2 god. sam imala problema sa išijasom-ukolčila sam se bila. od kada sam zatrudnila opet se pojavilo, ali je iz dana u dan sve gore i gore. ne mogu ništa raditi.
    ima li još koja mama ovih problema? kakvu terapiju daje doktor? :/
    u 28 sam tjednu- javite seeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Re: išijas??? ima li još neko ovih problema?

Citiraj nanuška prvotno napisa
    užasno me leđa booe. prije 2 god. sam imala problema sa išijasom-ukolčila sam se bila. od kada sam zatrudnila opet se pojavilo, ali je iz dana u dan sve gore i gore. ne mogu ništa raditi.
    ima li još koja mama ovih problema? kakvu terapiju daje doktor? :/
    u 28 sam tjednu- javite seeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!
    Da te utješim ja sam imala u svom 6 i 7. mjesecu s tim problema, ali nisam nis dobila od doktora. Uglavnom sam znala sta mi smeta pa sam to izbjegavala. Sjedenje i ležanje na tvrdom (dugotrajno)npr. na plaži, hladni propuh u leđa, pazila sam da uvijek budem pokrivena po leđima. Smetalo mi je ako sam puno po kući radila, npr. onaj položaj kad meteš ili usisavaš ( nakon toga me znalo prilično boljeti). Ja nisam baš skroz bila ukočena, ali me znalo prilično boljeti, pa sam ležala na boku i to mi je pasalo, preko noći se znalo smanji ili skroz smirit.
    U zadnje vrijeme sam i vježbala i pohađala vježbe za trudnice pa mi je mozda to pomoglo da skoro uopće nemam s tim problema. Vježbe za zdjelicu su mi super za to.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mene je "uhvatilo" u 19-om tjednu. 3 tjedna sam ležala na tvrdom i ravnom na leđima ili na boku suprotnom od bolne strane i mazala Voltaren gelom. Vrlo sporo je prolazilo, ali se srećom nije ponovilo.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

imeni je bilo za poludit od bolova u leđima i isto sam kao ti prije dvije godine imala isijas. sada sam u 30 tjednu i relativno je ok.mene spasava setnja svaki dan bar 30min (ne mora biti u komadu),dodatni kalcij i C vitamin i jako uspravan polozaj leđa kod sjedenja. nadam se da ce pomoći

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj i mene ovo muci

ponekad se ne mogu ni pomaknuti, ukoci me....pogotovo kad sam u jednom polozaju duze vrijeme

radila sma prije nekem vjezbe koje su mi pomogalae, ali sad mi nije udobno raditi ih u trudnoci....

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Prva tri mjeseca trudnoće bila su mi naaajgore razdoblje u životu! Ukočilo me tako jako da sam tri tjedna provela ležeći a još dva mjeseca mi je trebalo da grč u leđima popusti i da se mogu uspraviti. Inače se u takvim situacijama uzima voltaren u kombinaciji s normabelom ali ja nisam htjela ništa da ne naškodim ribici. Prošlo je vrlo polako, a kad sam neki dan osjetila onu istu poznatu bol uhvatila me panika, kako ću dizati svoje malo zlato? Srećom bila sam kod bake, nije mi dala da ništa radim i dodavala mi je bebicu na podoj, mijenjala sam je sjedeći na stolici potpuno ravnih leđa i dva dana nosila steznik (znam da vama trbušastima steznik ne dolazi u obzir). Lijekovi opet nisu došli u obzir jer dojim, dva puta sam popila Lekadol nakon podoja i zasad sam dobro. Čuvajte leđa cure, ne saginjite se, teret dižite iz čučnja, ne leđima, najbolje nikako. Ja sam usisavala sjedeći na stolici s kotačima. I moram još reći da sam se u trudnoći udebljala 28kg, što sam više kila dobijala to su leđa bila bolje, pa sad ti misli...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam problema s vratnom kralježnicom. Jednom me uhvatilo dok sam još dojila, glavu nisam mogla pomaknuti ni milimetar lijevo ili desno, i nisam htjela piti nikakve analgetike i sredstva za opuštanje mišića, a uhvatilo me i u drugoj trudnoći. Meni je pomogao kiropraktičar, već nakon jednog tretmana mi se vratila pokretljivost, a boljelo je još neko vrijeme, jer nisam htjela uzimati ništa protiv bolova.
    Da li bi kiropraktičar bio dobar izbor za bolove i ukliještenja na područjima koja su bliža trbuhu, ne znam, i zato mogu preporučiti jedino da se konzultirate s nekim stručnijim. A možda se javi netko s konkretnijim iskustvom.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Opet ja, ono 'za područja bliže trbuhu' sam mislila na trudnice, za sve koje nisu trudnice kiropraktičara preporučam!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene je u trudnoci od bolova isijasa spasilo spavanje na boku s jastukom izmedu koljena i natkoljenica. I spavanje na boku s gornjom nogom (i to ona strana koja me je boljela) prebacenom prema naprijed na podmetnut jastuk. Dok nisam to otkrila uzasno me bolilo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo baš sam danas išla na pregled i žalila se Dr na išijas. Prepisao mi je indometacin čepiće. U uputstvu piše: ne preporučuje se rudnicama i bla, bla,... za poluditi. Ukočila mi se lijeva noga, popusti me malo, a ja bih šetala i šetala. Čak su mi preporučili i konjsku mast-stvarno se tako zove. Na biljnoj je bazi pa ko voli....nije mi jasno zašto se doktori ovako poigravaju sa trudnicama. Neko je mahnit u čitavoj ovoj priči oni ili ja
    Čepiće naravno neću stavlčjati, ali stvarno sam razočarana :/

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam sad u 22. tjednu a unazad dva, tri mjeseca svaki dan me pomalo zakoči u desnom boku. Ginekolog mi je rekao da je potrebno bolno mjesto utopliti, te masaža i vježbe za išijas (trebla bihposjetiti fizioterapeuta). Da li zna netko od vas neke vježbe ili neki site s opisom vježbi za (tj. valjda protiv) išijasa (koje naravno smiju trudnice)?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •