Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: čokoladna fantazija iz večere za 5

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno čokoladna fantazija iz večere za 5

Jučer je bilo na večeri za 5, i poželjela sam si ga napraviti za vikend, meni djeluje savršeno, ali imam par pitanja jer na ovom njihovom linku mi nije baš najjasnije objašnjeno ovo za kremu od čokolade. http://www.veceraza5.rtl.hr/show/2010-03-09 Zanima me jel treba pustiti vrhnje za kuhanje da prokuha pa dodati čokoladu ili staviti sve zajedno na laganu da se otopi? Budući da se vruča krema izlije po biskvitu pretpostavljam da ne smije ići odmah u hladnjak nego se hladi na sobnoj temperaturi? Poslije se baš onako lijepo stisne, mljac, jedva čekam da probam, a ne bi se htjela zeznuti s kremom, tnx

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni se čini da su to zapravo hola kocke , asociralo me kad je govorila da svega ide po 6, odmah sam pomislila da ta buduća mama ovdje negdje forumira. Nisam vidjela stavlja li stvarno vrhnje za kuhanje kako je rekla, čudno mi je da se to tako stisne, ali ja ga rijetko koristim pa ni ne znam kako se ponaša.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sad sam pogledala recept na stranici Večere za 5 i to su definitivno hola kocke i unutra ne ide vrhnje za kuhanje nego slatko vrhnje: "Gotovo prelijemo kremom od kuhanog slatkog vrhnja i čokolade za kuhanje." A što se tiče postupka, ne sjećam se kako sam ja radila, ali mislim da je potpuno svejedno. Topic "hola kocke" ti ima sasvim dovoljno stranica da saznaš sve finese

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

e da, gledala sam sad ove hola kocke, vrrrrlo je slično, probat ću hola kocke, mm, jedva čekam

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Biskvit je isti kao i kod Hola kocki, razlika je jedino u količini slatkog vrhnja i čokolade.
    kod mene u recpetu ide 25dkg čokolade i 1/2l Hola šlaga, a na stranici RTL-a piše 300g čokolade i 80ml šlaga. Ovih 80ml mi se čini krivo...
    Jako fin čokoladni kolač sa savršeno glatkom čokoladnom glazurom ...mmmmm, njami
    Posljednje uređivanje od Žabica : 10.03.2010. at 12:34

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo jedno pitanje - tražila sam u trgovini slatko vrhnje pa su rekli da dukat više ne proizvodi, ali da je to isto što i vrhnje za kuhanje. Jesam ja luda ili što? Gdje kupujete slatko vrhnje?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Slatko vrhnje se sad zove vrhnje za šlag, a meni je najdraže Vindijino. Mislim da slatko vrhnje u čašici još uvijek ima Pik (Tonka), a ima i u Lidlu neko.
    Ne znam, možda to stvarno je isto što i vrhnje za kuhanje, nisam ga nikad probala tući.

I mislim da u ovaj kolač sigurno ne ide samo 80 ml vrhnja jer sam vidjela gotove kocke i krema nije toliko tamna.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Slatkog vrhnja ima u čašici od 2dcl, proizvodi ga Bayerland. Drži ga Kaufland, mislim da je čašica nekih 6-7kn, nisam već dugo kupovala. Ali za ovaj kolač uzmem biljno vrhnje tipa Hola i Halta i odličan je.
    S vrhnjem za kuhanje nisam nikad probala radit.

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala cure, stvarno ste brze... i sada vidim da su tete u konzumu imale krivu informaciju. I ja sam mislila da je to vrhnje za šlag - biljno, a ne vrhnje za kuhanje. Sva sreća da imam Rodu, tko zna kako bi izgledao moj kolač... Hvala još jednom, puno....

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vrhnje za šlag nije biljno. Vidnijino ili ovo Bayerland je normalno, mliječno vrhnje. Ja nisam nikad koristila biljno vrhnje iako se hola kocke zovu tako baš zbog tog Hola (biljnog) vrhnja.

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ajme hvala, koliko informacija...nadam se samo da će moj kolač biti dobar. Hvala puno...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno da hoće. Čokolada - fino. Vrhnje - fino. Nema što biti loše, makar ga iz šalica jeli

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Vrhnje za šlag nije biljno. Vidnijino ili ovo Bayerland je normalno, mliječno vrhnje.
    Upravo tako.

Meni je ukusniji šlag iz mliječnog vrhnja.
    Za ovaj kolač nisam nikad koristila ništa osim biljnog i bio je izvrstan Šlag od biljnog vrhnja mi baš i nije fin.

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ovo sam pravila za novu godinu i super je!
    Posljednje uređivanje od newa : 10.03.2010. at 18:13

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Radila sam nekoliko puta, u pola litre šlaga otopiti 250 gr. čokolade, na pari, ne smije prokuhati, i vruća krema ide na vrući biskvit, savršeno!

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

frendica je radila tu kremu sa vrhnjem za kuhanje ( krivo je bilo skuzila) i nije uspio - ne stisne se... zato pazite koje vrhnje kupujete..

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mellyca prvotno napisa Vidi poruku
    frendica je radila tu kremu sa vrhnjem za kuhanje ( krivo je bilo skuzila) i nije uspio - ne stisne se... zato pazite koje vrhnje kupujete..
    da, mora biti vrhnje za šlag, hopla, hola i sl.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne mora biti vrhnje za šlah Hola, jer to nije vrhnje...
    A kupi fino od Dukata vrhnje za šlag,,koje se proizvodi a zove se Brzo i Fino vrhnje za šlag baš tako, imaš i od Vindije i ono neko u čašici,Dukatovo se ne zove slatko vrhnje nego Vrhnje za šlag i to je mliječno vrhnje, Vindijino se zoe Slatko vrhnje i oba u fantastična, neusporedivo bolja od Hole-a i sl. Vrhnje za kuhanje je nešto druhgo i ne koristi se u pripravi kolača, a proizvode ga i vindija i dukat.
    Stisnuti će se sigurno kada se dobro ohladi, isprobano mali milijun puta,dio će upiti biskvit i postati jako sočan a glazura će biti fenomenalna.
    Ja nikako ne razumijem zašto ljudi zaziru od vrhnja za šlag tj. slatkog vrhnja kada je neusporedivo bolje,i kupuju Hole (osim vegetarijanaca), kupiš ovo i ubaciš dva šlagfiksa i dobiješ puno kompaktniju i postojaniju kremu od predloženih.
    Evo ti link na stranicu http://www.dukat.hr/2007/dukat.html
    http://www.vindija.hr/default.asp?To...5&FlashID=1748

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno Čokoladna fantazija

Bok, cure! Vidjela sam da raspravljate o kolaču iz večere za 5. Mama mi ga je probala napravit i nije se zgusnuo ništa....kupila je biljni šlag. Ja ću ga probati napraviti, znači: u cca pola litre vrhnja za šlag rastopiti 25 dkg čokolade za kuhanje a da ne zakuha, i tako vruće preliti po kolaču?
    Stvarno im je nejasan recept na večeri za 5.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

pozdrav!! Evo htjela sam vam reći da danas već deseti put radim ovaj kolač--radila sam i sa dukatovim vrhnjem za kuhanjem i sa različitim vrhnjima za šlag,i holeom i svaki put mi je ispalo savršeno!!! Obožavam tu tortu...ja zakuham vrhnje i onda stavim da se još minutu zakuha s čokoladom tako da se skroz na skroz čokolada rastopi...ja radim sa litru vrhnja i 400g čokolade za kuhanje jer volim kremastooo i imam veliki kalup za tortu...i hladim preko noći pa ujutro za doručak uz kafu imam čokoladno savršenstvo =))) taman se ohladi i stvrdne =)) e da i ja to odmah zviznem u hladnjak čim mi kalup nije previše kipuč =))

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •