Citiraj mamaValdo prvotno napisa
Kad su se pojavili kod nas žohari svih veličina a istovremeno i mravi, ja sam krenula u proučavanje na internetu - neprijatelja treba dobro upoznati - i naišla na zanimljiv i jednostavan "lijek". U ljekarni ima za kupiti borne kiseline u prahu (boric acid - acidi borici), dođe nekih 7 kn, a može se koristiti protiv svih kućnih napasti - žohara, mrava, buha, uši, a koristili su je još stari grci i rimljani za iste problema. Budući da se kreću prostorima do kojih je nama teško doći, a pretpostavka je da niti dijete neće doći do tamo, jednostavno posipati iza elemenata u kuhinji, iza šparheta, frižidera, veš-mašina, i svugdje gdje je tamno, i nama teško dostupno. Ne pretjerivati, samo malo "posoliti". Borna kiselina djeluje polako, i napasti dehidriraju, tako da ćete prvo primjetiti da su postali usporeni i da se kreću sve polakše, a nakon nekog vremena će jednostavno iščeznuti. Tada još malo pričekajte i tek tada krenite u akciju čišćenja. Još nešto, prema istraživanjima, nije otrovnija od kuhinjske soli, naravno ja ne bih provjeravala uživo.
Recept ptovjeren, probajte, pa javite -samo je potrebno strpljenja, cca 2 tjedna do mjesec dana.
mama vlado

a ja sam otkrila gdje su imali svoj dom! iz plafona nam vire cijevi (vjerojatno od toplinskih cijevi za grijanje) i izlazili su od tamo, onda sam ih ja snimila i začepila tu rupu lijepeči okolo naokolo selotepom. i više ih nisam našla. ali neki dan kaže MM da je bio jedan kapitalac opet u kuhinji, i ja sam danas našla jednog malog. moram napomenuti, da sigurno kad sam im ja začepila svoje rpe, da su onda pohitali nekome drugome. al tokud sad dolaze??

HOĆE NETKO KOD MENE NA KOLAČIĆE????

njam, njam! i ići ću u apoteku kupiti taj prah.