mamaValdo prvotno napisa
Kad su se pojavili kod nas žohari svih veličina a istovremeno i mravi, ja sam krenula u proučavanje na internetu - neprijatelja treba dobro upoznati - i naišla na zanimljiv i jednostavan "lijek". U ljekarni ima za kupiti borne kiseline u prahu (boric acid - acidi borici), dođe nekih 7 kn, a može se koristiti protiv svih kućnih napasti - žohara, mrava, buha, uši, a koristili su je još stari grci i rimljani za iste problema. Budući da se kreću prostorima do kojih je nama teško doći, a pretpostavka je da niti dijete neće doći do tamo, jednostavno posipati iza elemenata u kuhinji, iza šparheta, frižidera, veš-mašina, i svugdje gdje je tamno, i nama teško dostupno. Ne pretjerivati, samo malo "posoliti". Borna kiselina djeluje polako, i napasti dehidriraju, tako da ćete prvo primjetiti da su postali usporeni i da se kreću sve polakše, a nakon nekog vremena će jednostavno iščeznuti. Tada još malo pričekajte i tek tada krenite u akciju čišćenja. Još nešto, prema istraživanjima, nije otrovnija od kuhinjske soli, naravno ja ne bih provjeravala uživo.
Recept ptovjeren, probajte, pa javite -samo je potrebno strpljenja, cca 2 tjedna do mjesec dana.