-
Kako je ova tema otvoren, razmišljam o čemu zaprvao mi ćaskamo. I evo, mogu vam reći da nakon 2-mjesečnog analiziranja mogu sigurno potvrditi da je priča o djeci super tema za razglabanje naspram priče o krizi, politici, porodičnim odnosima skoro nepoznatih mi ljudi, automobilima i mobitelima, eventima na kojima zasigurno nisu ni bili, i sexualnim odnosima mojih komšija. Zato ljudi, pričajte o djeci, slušajte o tuđoj djeci, vjerujte da se može proči i gore.
-
nisam bas sve redom procitala..... no ukljucit cu se 
kad sam u nekom filmu, dosta toga me o tome interesira. kad sam imala problem neplodnosti mnogo sam o tome pricala, ali ne sa svima, nego sa onima koji imaju isti problem, i sa drugima bih znala ponesto popricati, ali vrlo ograniceno, cisto da me malo bolje razumiju, ali i da njih ne zamaram.
sada kad imam dijete naravno da cu dosta pricati o njemu, posebno sa prijateljima i kolegama koji imaju djecu. trudim se da ne davim ljude koje mislim da ta tema ne zanima.
ako sam sa prijateljicom prolazila razne faze...skola...ispiti...frajeri...i stalno cavrljale o tim aktuelnostima... ne znam zasto sada ne bismo cesto pricale o nasoj dragoj djecici, najljepsem poklonu sa neba na ovom svijetu?!
i kada nisam imala dijete voljela bih slusati o djeci, simpaticne zgode, ali ne bas, brate, u detalje, pa satima, pa danima i td. sjecam se kako mi je na zivce isla jedna kolegica sa bivseg posla koja je malo malo pa pricala o djeci iz svoje familije... kad krene ta tema meni padne mrak na oci.
dakle, pazim da ne davim one kojima to nije nije interesantno, nije in.
-
Nisam sve pročitala, ali moram se ubaciti.. Radije slušam i pričam odjeci, svojoj, tuđoj, nije bitno, nego o tome šta je čiji pas jeo..
Npr., sjedim u društvu svoje svekrve i sestre sa 8-mjesečnom bebom u rukama, a one počnu pričati "moj pas jede pedigre, moj hrenovke, moj ovo, moj ono", samo sam se ubacila i rekla "moja Lucija jede voće, povrće i žitarice".. Bilo im je poslije neugodno..
Sve u nekim granicama, ali ipak najviše volim djecu i priče o njima
Posljednje uređivanje od klaudija : 07.08.2010. at 16:45
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma