Pokazuje rezultate 1 do 50 od 203

Tema: Čemu priča o vlastitoj bebi?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Andro-gen prvotno napisa Vidi poruku
    evo, da se dotaknem još jedne stvari. napadnite me koliko želite, ali ja ovo osuđujem:
    sjedim na kavi na britanskom trgu u zg, proljeće, djeca skakuću po placu, dvije žene sjede, jedna starija, 60-ak, i jedna mlađa (od nje), kojih 45. nemlada mama djevojčice koja ima kojih 5-6 godina. zove mama kćerkicu:"Anamaria-Gloria, dođi mami zlato" (mala se zove Anamaria-Gloria), mala zaigrano dotrči do svoje mame, a mama: "Reci teti Zdenki (starijoj gospođi) gdje je rođen Spinoza?" AMG:"U Amsterdamu". M:"a gdje je Amsterdam?" AMG zamišljeno...(ne može se sjetiti)... M:"u H.H...Ho..." AMG:"Holandiji!" M:"Pametno mamino, dođi da te ljubi mama"...
    Eto, poveznica dviju različitih tema na ovom topicu, a sve se upravo vrti oko ega roditeljskog.
    Samo riječ-dvije nekima koji nisu upućeni: Spinoza je filozof iz 17. stoljeća za kojeg 99% ljudi nikad nije čulo, a drilanje malene faktima zbog kojih će se netko možda i diviti malenoj i prozvati je genijalcem mi je kretenarija na kubik.
    Tko je sad na redu da baci kamen?
    Pa kaj ti osuđuješ?

Prvo mi upada u oči, kako to,
    ti tako diskretan,
    a prisluškuješ tuđi razgovor.

Onda, što bi mene tu trebalo smetati? Ime te djevojčice, dob majke? Tema o kojoj mama razgovara sa svojim djetetom?
    O nečemu čovjek s djetetom mora razgovarati. A ako se ta mama bolje snalazi u povijesti filozofije, nego u nečem drugom, logično je da će onda ponekad iskrsnuti ta tema.
    A možda nije stvar ni u tome, nego je dijete čulo na televiziji, pa reklo mami, a mami bilo zgodno. I kaj sad?
    Maleni dječaci, od npr. 4 godine, već znaju razlikovati po 10-15 marki automobila. Pa nitko ne pita što će im to. Dijete komunicira sa svojim roditeljem.

Meni je to bezazlena zgoda, na koju uopće ne bih obraćala pažnju. A da se malenoj netko divi i zove je genijalkom, to možda uopće i nije namjera te mame. Pa i da jest, nek se žena veseli.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je to bezazlena zgoda, na koju uopće ne bih obraćala pažnju. A da se malenoj netko divi i zove je genijalkom, to možda uopće i nije namjera te mame. Pa i da jest, nek se žena veseli.
    Potpis djelomičan.
    Meni se zgoda ne čini bezazlena, ako je bilo tako kako Andro-gen priča, zvuči mi kao filanje djeteta nepotrebnim podacima (kako napisa Zdenka 2).
    Ali nije mi bezazleno ni to što je Andro to ovdje objavio, zajedno sa neobičnim imenom djeteta (šteta da nije ulovio i prezime).

Na temu - zapravo stara priča, i prožvakana, većini nas su u neko doba išli razgovori o djeci na živce, mnogi od nas su se preobratili i ajmo sad o tome. Ja bih mogla sad svaki od ovih postova izvući i složiti se s polovicom svačijeg mišljenja a pobijati drugu polovicu. Toliko tema prožvakana. Žvak žvak žvak

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    šteta da nije ulovio i prezime

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    dijete je to zapamtilo i idući puta u autu me tražio da pustim "dijes ije" i "lakimozu" (lacrimosa).

Andro-gen avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa Vidi poruku

sori-te, al ova priča para mozak. prvo sam se prenuo nad imenom djeteta, a onda nad onim što je upitano. da ste vidjele pobjedonosni izraz mame, znali bi da je to filanje djece podacima za koje pojma nemaju što znače.
    klinci za 5:
    T(atica):"kakvu ono muziku volimo?"
    S(in):"dajr strejts"
    naprosto se ne mogu načuditi tako razvijenom glazbenom ukusu. naime, ja sam te dobi pjevušio mendu i slavicu, bistrooke i pčelicu maju...

Moj kompić: mali mi ima 2 godine i zna brojke sve! evo, vidi: hajde x, pokaži što je na strani šest (numerirane strane na slikovnici).
    mali okreće, okreće... nađe stranu 6 i pokaže.
    tata ponosno (meni): sam ti rekao?
    istina, mali je pokazao stranu 6 (šest), ali nije gledao brojke, nego je upamtio koja je strana šest. naime, imao je okrenutu slikovnicu i nije gledao brojke, nego slike.
    ne velim, i to je pametno, ali čega se neće roditelji sve dovinuti da dokažu da su njihova djeca odabrana, ekstenzija njihovog ega....?

pa sad, to je grehota i primijetiti, ha? a napisati to na rodi je smrtni grijeh. ako primjećuješ, onda je - koga svrbi, taj se češe, ha?
    najbolje je onda ništa ne primijećivati i slati mailove koji obiluju skakutavcima, smajlićima i sl. pametovanje je nedobrodošlo. kao i svuda, uostalom.
    @dutka
    pa naravno da sam primijetio, kad je pitanje i sam nje zov bio upućen svima koji su bili u radijusu od 10 metara.
    riječima je nemoguće detaljan opis uvijek podastrijeti, a to je, kako mi se čini, bad ovakve komunikacije, gdje su jedino jedinice SI sustava dobrodošle.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

koliko neukusnih primjedbi i olajavanja......
    koliko opcih mjesta i populizma...
    blago nama, ako se svi problemi glede i uokolo djece svode na to da dijete zna gdje je roden spinoza. (a toplo se nadam da je za njega culo vise od 1% populacije)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •