Kod nas je situacija ovak' (nizozemka sam u dusi, morate mi oprostiti na direktnom osobnom misljenju
Svercam se pa kopiram djelove teksta s prijasnjih odgovora:
Dijete: dugo zeljena MPO beba
Drugo dijete: Vidjet cemo
Hrana: Kvalitetna i zdrava
Igracke: Ne rasipavamo se s nabavkom igracaka, nemoze se sa svim odjednom igrati a i najdraze joj je kada moze farbati ili se igrati se s plastelinom u drustvu tate i mame (za sada

Odjeca: Nis joj ne fali, tu i tamo se nadje neka mamina eskapada ali najcesce H&M / ZARA /GAP i sl.
Zdravstvena skrb: Primarno preko HZZOa, svi imamo dodatno zdravstveno osiguranje HZZOa i dodatno privatno zdravstveno osiguranje (ako se HR zdravstvena skrb pokaze neadekvatna: inozemstvo)
Skolovanje:
Sada ide u privatni vrtic, ostatak cemo vidjeti kada za to dodje vrijeme. Drzavna skola ima prijednost ali
privata skola nije iskljucena ukoliko je program bolji.
Eventualno zadnje dvije godine srednje skole + faksa/obrazovanja ukoliko to zeli u inozemstvu i ovisno o njezinom izboru profesije.
Aktivnosti:
balet, strani jezici, muzicka radionica, likovni je sada neki paket - kasnije ce birati po vlastitim afinitetima s tim da ona sto izabere mora i zavrsiti
Nakon srednje skola
MORA zavrsiti neku strucnu spremu, nemora biti fakultet ukoliko za to nema potencijala, internacionalno okruzenje je meni jako bitno (meni osobno je to jako puno pomoglo).
Godisnji odmori: za sada s tatom i mamom kada se za to ima novaca, kasnije
mozda neki medjunarodni kampovi
Dzeparac: Jedan dio se stedi, drugi dio moze potrositi kako god zeli
Kultura: kazalista, izlozbe, koncerti, itd.
- Skolovanje placamo bez pardona i u granicama nasih financijskih mogucnosti (troskovi se planiraju daleko unaprijed),
- Jednu godinu 'padanja' faksa ili skolovanja oprastamo - nakon toga slijedi ozbiljan razgovor

- Neko obrazovanje mora zavrsiti (u skladu s vlastitim zeljama i afinitetima),
- U NL je obicaj da djeca koja rade i jos
kod svojih roditelja zive daju financijski doprinos za zajednicko kucanstvo,
- Radne navike se stvaraju od malih nogu (pomaganje u kucanstvu i od srednje skole honorarni rad - ukoliko se moze kombinirati sa skolskim obvezama),
- Nismo za varijantu davanja novaca za otvaranje obrta/firme ili nekretnina (novac ne pada s neba i stece se dugotrajnim i postenim radom - barem tamo gdje sam ja odrasla!), osim toga dobro dodje radno iskustvo u tudjoj firmi prije nego sto se otvori vlastita firma.
Moglo bi se reci da je nasa odgojna filozofija bazirana na ljubavlju, medjusobno postovanje i zdravom razumu ...