Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Mučnine u drugom tromjesečju

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Mučnine u drugom tromjesečju

U prvom tromjesečju sam imala blage mučnine koje su prestale ulaskom u 12 tjedan a sad me već tjedan dana (ali ne svaki dan) pogotovo ujutro kad se probudim i kasno popodne uhvati takva mučnina da se osjećam grozno.
    Zar je moguće da u potpunosti prestanu pa se kroz neko vrijeme vrate? Ili je možda od željeza (pijem Heferol već 2 mjeseca) ?
    Inaće i u prvoj trudnoći i ovoj nisam nijednom povratila a mučnine su bile blage.
    Drugo tromjesečje zovu "zlatno doba" trudnoće u kojem se sve tegobe povuku a kod mene je obrnuto, bar što se tiće mučnina. Da li je to normalno?
    Hvala !

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, zaboravih napisati sad sam u 19+1.

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i mene zanima
    do 17 sedmice sam imala gadne mučnine i povremeno sam povraćala i nije mi bilo ni do čega
    sad sam taman počela da uživam u toliko željenoj i čekanoj trudnoći (sad sam 23 sedmica) ali su se mučnine vratile, ne tako jako i obično poslije jela, ali sam ja u strahu da ne budu opet ona jako i cjelodnevne
    i ja čekam utjehu da je to samo privremeno

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj cyber-mama prvotno napisa Vidi poruku
    U prvom tromjesečju sam imala blage mučnine koje su prestale ulaskom u 12 tjedan a sad me već tjedan dana (ali ne svaki dan) pogotovo ujutro kad se probudim i kasno popodne uhvati takva mučnina da se osjećam grozno.
    Zar je moguće da u potpunosti prestanu pa se kroz neko vrijeme vrate? Ili je možda od željeza (pijem Heferol već 2 mjeseca) ?
    Inaće i u prvoj trudnoći i ovoj nisam nijednom povratila a mučnine su bile blage.
    Drugo tromjesečje zovu "zlatno doba" trudnoće u kojem se sve tegobe povuku a kod mene je obrnuto, bar što se tiće mučnina. Da li je to normalno?
    Hvala !
    e draga moja ... ako te ja možda mogu utješiti .. mi smo u 25-tom tjednu ... rigali smo opet jučer ujutro .. i eto svako malo rigice a kaj buš ... bitno da su bebači ok

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

inikaaaaaa, ma ja nisam rigala ni u prvom tromjesečju ove ali ni prve trudnoće pa mi je nezamislivo da sad krenem s povračanjem i mučninama a do sad je sve bilo kolko tolko O.K.
    A ko zna, u trudnoći je sve valjda moguće!
    inikaaaaaa, a kaj ti od samog početka povračaš ili si tek u 25-om tjednu počela?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

cyber-mama moguće je da ti je muka od željeza meni je bilo tako u drugoj trudnoći čak me je i glava boljela od njega, žgaravica uglavnom grozan osjećaj tako da sam prestala ga piti i kupila si revitu sa željezom i pila sok od crnog ribizla

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj cyber-mama prvotno napisa Vidi poruku
    inikaaaaaa, ma ja nisam rigala ni u prvom tromjesečju ove ali ni prve trudnoće pa mi je nezamislivo da sad krenem s povračanjem i mučninama a do sad je sve bilo kolko tolko O.K.
    A ko zna, u trudnoći je sve valjda moguće!
    inikaaaaaa, a kaj ti od samog početka povračaš ili si tek u 25-om tjednu počela?

ma od početka ... sa kratkim pauzama nepovračanja... jednostavno valjda imam takav želudac :/

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj L&L prvotno napisa Vidi poruku
    cyber-mama moguće je da ti je muka od željeza meni je bilo tako u drugoj trudnoći čak me je i glava boljela od njega, žgaravica uglavnom grozan osjećaj tako da sam prestala ga piti i kupila si revitu sa željezom i pila sok od crnog ribizla
    Ma stvar je u tome što mi je željezo jako nisko (3) pa ga moram piti. A ko proizvodi tu revitu, nisam nikad čula za to.Kupiš u ljekarni bez recepta? Ja nemam žgaravicu, bar ne zasad, u prvoj trudnoći me je ubijala. Danas nisam popila Heferol pa me baš zanima kak će mi biti.

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo meni danas 19 tjedana a mucnina za poluditi, mislim si dan nije od preslabog dorucka?? musli s mlijekom i kasnije nessic, hm... sutra bum smazala neko pecivo

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo mene, gotovo pred porodom, a povraćam već par dana (i nije od pokvarene hrane). Iskustva?!

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ha,ha,ha utješile ste me...30 tj i još uvijek povratim barem jednom dnevno. I drži me od samog početka trudnoće. Do 5 mjeseca sam intezivno povraćala, sada kao nešto manje...a u prvoj trudnoći samo prvo tromjesječje. Zaista, nema pravila!

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moje mučnine su polako prestale nakon 12 tj,ali sad u 14 tj imam neku čudnu knedlu u grlu...
    uglavnom što god da pojedem imam osjećaj da mi se iz želuca vraća u jednjak i stoji..grozan osjećaj.Probala sam biljne čajeve,spavati uspravno na lijevoj strani ali imam osjećaj da mi ništa ne pomaže i baš je deprimirajuće

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Imam isti problem kao ti gumbek kao da mi sva hrana koju progutam stane u tu knedlu i onda mi hranu vraca u usta,ja se nadam da je to normalno u trudnoci i da je sa nama sve ok...inace ja sam u 23 tj

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

arni meni se to sve skupa smirilo od cca 16-17tj i mjesec dana mi je bilo super! Sad sam u 22-23 tj i opet je počelo. Moram stvarno paziti što jedem
    Kad sam na ćušpajzima sve je ok,ali čim pojedem malo težu hranu sve mi se vrati.

Još to sada sve skupa i dobro podnosim ali me brine kaj će biti kad dođe jesen i kad ne bude svježeg voća i povrća.
    Tješim se da tada neću imati ovakvih problema i da će proć

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj gumbek prvotno napisa Vidi poruku
    arni meni se to sve skupa smirilo od cca 16-17tj i mjesec dana mi je bilo super! Sad sam u 22-23 tj i opet je počelo. Moram stvarno paziti što jedem
    Kad sam na ćušpajzima sve je ok,ali čim pojedem malo težu hranu sve mi se vrati.

Još to sada sve skupa i dobro podnosim ali me brine kaj će biti kad dođe jesen i kad ne bude svježeg voća i povrća.
    Tješim se da tada neću imati ovakvih problema i da će proć
    ma ja od prije imam hronicni gastritis,i nemam tu neku klasicnu kiselinu da me zari grlo,ja vise osjecam bolove u grudima u vratu,posebno u lijevoj strani i evo dva dana na lijevoj strani me malo kao boli kad gutam pljuvacku,kad hranu gutam ne boli,toliko sam zabrinuta.a ko zna mozda samo panicim...inace da nemam ovih problema ne bih ni znala da sam trudna toliko lako podnosim trudnocu....
    gumbek kako god uz tebe sam,ako ti se javi neki od moji simptoma javi ,lakse cu podnijet heheh

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

meni se sad pojavo i novi simptomna na vratu sa lijeve strane boli me kad gutam,a bolno je i nadodir,malo sam zabrinuta...

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ni ja nikako da se riješim mučnina i povračanja...mučilo me i iscrpljivalo do 4 i pol mjeseca, onda se malo primirilo, a sad se opet vratilo.... već preko dva tjedna mučnine i povraćanja (danas sam 29+4) i na žalost kod mene nema pravila kakvu hranu jedem...nekad mi je dobro po istoj vrsti hrane, a nekad je izbacim u roku od pola sata...

teicaa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

pozz svima...nova sam ovdje...u 14 sam tjednu trudnoce,i skoro svaki dan imam glavobolje,mucnine i onda sam totalno neraspolozena za bilo sta...mislila sam da ce to oko 12 tj nestati,tako mi je ginic rekao ali nista...inace sam imala oko 7-11 tj dosta mucnina i povracanja

Nata_Lija avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I ja sam 14-i tjedan, mučnine nikako da prođu, a povraćanje je sve češće.
    Jučer sam toliko povraćala da mi je kiselina izgrizla sluznicu u grlu, jedva sam gutala. Sad se ne usudim jesti, a zlo mi je ako i ne jedem.
    Nekoć sam imala romantično shvaćanje pojma "slatke muke"...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je trajalo i do 20tog tjedna

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

meni do 16-og i onda zadnja tjedna povratak mučnina- užas

susmiga avatar
    Datum pristupanja