-
4-godišnjak i masna kosa
Moj 4-godišnji sin ima jako masnu kosu! Ima li tko kakvo iskustvo s tim problemom?
Naime, smatram to problemom jer mi nekako nije normalno da dijete od 4 godine treba prati kosu najmanje 2 puta, a ponekad i 3 puta tjedno kosu jer mu se toliko masti. Pitala sam svoju dermatologinju da mi preporuči kakav šampon na što je ona rekla da se djetetu do puberteta uopće ne bi smjela mastiti kosa. Navela je da vjerojatno postoji nekakav endokrinološki problem (štitnjača) te da bi preporučila endokrinološku obradu.
Još nisam došla u tu fazu da bih ga vukla po bolnicama i različitim pretragama, pa bih vas molila da, ako ste vi imali kakvih iskustava s mašćenjem kose kod malog djeteta, napišete svoje mišljenje.
-
-
Ne znam što bih ti savjetovala.
Mogu ti samo reći da se i mojoj, skoro sedmogodišnjoj curici, počela jače mastiti kosa. Iako se teško odupirem porivu da joj kosu sada perem češće nego jednom tjedno, zasad ne posustajem.
Pokušaj mu prorijediti period između dva pranja. Ne znam koji šampon koristite, ali probaj neke 'prirodnije' šampone, tipa Hauschka, Weleda (te mi koristimo), Logona...
Nadam se da sam ti barem malo pomogla...
-
Možda da mu ipak date krv na hormonalnu obradu? Bar ćeš znati što je posrijedi, i ako je sve u redu, bit ćeš s te strane mirna.
-
Koliko ja ta kosa zaista masna? Ja svojoj kosu perem svaki dan kad ju kupam jer kad god jede stavlja ruke po glavi i naravno za 2-3 dana izgleda kao da ju nikad nismo oprali.Da ne pričam kakva je u vrtiću,kad ide van i sl.Tako da peremo svaki dan ako želimo da ne izgleda zmazana
-
I još stvar može biti i u vodi-ako imate možda kišnicu,zdence ili prirodnu vodu,a ne ovu kloriranu kosa će se brže mastiti.
-
Cure,hvala vam na idejama i savjetima. Pitala sam našu pedicu i žena je rekla da ga ošišamo jer je moguće od znojenja da mu se toliko masti i da probamo što nježniji šampon. Mi koristimo isključivo te dječje šampone za koje pretpostavljam da su blagi. Probat ću još ove n.grace navela! Još jednom hvala na idejama!
-
Ema ima 4,5 god i jako joj se masti kosa od uvijek. I kad je bila beba, morali smo joj prati kosu svaka otpr. 3 dana jer bi izgledala koma.
Inače ima dosta slabu i tanku kosu i takva kosa se puno više masti. Istu ima MM i mora ju prati svaki, ali baš svaki dan, inače izgleda kao da ga je netko zalizao i opalio tavom po tjemenu.
Emina sestrična je iste dobi i ima duplo više kose od nje, samo je deblja vlas, pa joj moja seka pere kosu jednom tjedno, a nekad čak i svakih 10 dana i uvijek izgleda kao da je friško oprana, a ja Emi recimo oprala kosu jučer i danas je već ko da ju nije prala tjedan dana. Uvijek smo se zezale na taj račun.
I da, ja Emu puno mažem jer ima atopijski dermatitis, pa i to puno znači jer sva ta krema kad tad dospije i do kose. I znojenje jako puno odmaže u ovom slučaju.
Kosu joj perem Mustelinim šamponom od kamilice i on se fino pjeni i dobro opere, a blag je, s tim da definitivno moram šamponirati 2X.
-
Moji se znoje. Nema šanse da budu dulje od 2 dana bez pranja kose. Do škole sam ih prala svakodnevno. Ljeti je i dan danas tako. Zimi ponekad preskočimo pranje kose. Šišam ih na kratko tako da to nije problem.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma