Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Prekid terapije antibiotikom

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Prekid terapije antibiotikom

Nisam našla sličnu temu pa vas molim pomoć. Malena je imala trodnevnu groznicu, ali ni ja ni pedijatrica nismo je prepoznali na početku. Naravno, dobila je antibiotik koji smo počeli piti u srijedu ujutro. Noćas sam joj ga dala u 1 ujutro, ali lukavica ga nije progutala nego kad je zaspala joj je iscurio po krevetu. Dakle preskočila je dozu. Sad ne znam da li da nastavim dalje ili da prekinem terapiju koja je i tako očito bila nepotrebna.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mislim da se antibiotik mora popiti u propisanoj dozi, bar sam ja uvijek dobila takve upute, ali najsigurnije nazvati pedijatricu

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da se antibiotik mora popiti u propisanoj dozi, bar sam ja uvijek dobila takve upute, ali najsigurnije nazvati pedijatricu
    x potpis na ovo, al ja mislim da za trodnevnu groznicu ne treba antibiotik.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma definitivno ne treba, ali kad smo ga već počeli piti trebalo bi ga i završiti. Jedni me muči što je preskočila dozu. Sad ne znam izabrati od dva zla manje, nastaviti i piti do kraja ili prestati kad je već preskočila?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obicno u upustvima pise sto kad se doza preskoci.

a osobno mislim da u takvom slucaju ne bih nastavila - ako je antbtk propisan zbog sumnje na neku bakteriju, onda se zbog te bakterije i zbog bojazni da ne postane rezistentna, mora popiti do kraja bez obzira na to koliko brzo dodje do (vidljivog) oporavka. kako te bakterije zapravo nema - nema sto postat rezistentno. pa ja ne bi nastavila s davanjem. ponavljam - moje osobno misljenje.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa tako i ja nekako razmišljam. Kad je zakurila pričekala sam jedan dan i onda nazvala dr. nadajući se da će mi reći da pričekam ali mi je rekla da dođem i naravno šibnula AB. Zadnji put kad nisam došla na vrijeme dobila mi je upalu uha pa se nisam htjela zezati. Očito sam ipak trebala slušati instinkt i pričekati da prođe. Joj, s tom djecom nikad ne znaš Ja osobno odbijam AB već 8 godina i uvijek uspijem preboliti bez njih. Strah me tako nešto napraviti s njom.
    Posljednje uređivanje od tibica : 29.05.2010. at 07:37

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

si bila s njom na kontroli i dr ti je rekla da je trodnevna?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dobila je osip i sve mi je bilo jasno. Nazvala sam pedicu, ona se složila, u međuvremenu je došao nalaz urina - uredan. Ali zaboravila sam pitati da li da nastavim s AB

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku
    obicno u upustvima pise sto kad se doza preskoci.

a osobno mislim da u takvom slucaju ne bih nastavila - ako je antbtk propisan zbog sumnje na neku bakteriju, onda se zbog te bakterije i zbog bojazni da ne postane rezistentna, mora popiti do kraja bez obzira na to koliko brzo dodje do (vidljivog) oporavka. kako te bakterije zapravo nema - nema sto postat rezistentno. pa ja ne bi nastavila s davanjem. ponavljam - moje osobno misljenje.
    X

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •