Stranica 14 od 57 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

shania -ko da sam ja pisala tvoje postove - 20 tt +10 kila. strašno. da ne spominjem da sam prije trudnoće isto dobila 5 kila. teško hodam, koljena i stopala me bole, a sad sam počela i oticati.
    i ja isto prolazim pored pekare i ne jedem sve što je tamo, pazim što jedem, doduše jedem više nego prije ali e toliko više.... dr će me zadaviti prije ili poslije.... visoka sam 170

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj jelci prvotno napisa Vidi poruku
    shania -ko da sam ja pisala tvoje postove - 20 tt +10 kila. strašno. da ne spominjem da sam prije trudnoće isto dobila 5 kila. teško hodam, koljena i stopala me bole, a sad sam počela i oticati.
    i ja isto prolazim pored pekare i ne jedem sve što je tamo, pazim što jedem, doduše jedem više nego prije ali e toliko više.... dr će me zadaviti prije ili poslije.... visoka sam 170
    Možda s puna vode,ako ne jedeš puno,ja sam baš klopala od jutra do mraka!

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pa i ja vjerujem da sam puna vode, jer sam prije imala taj problem, kako sam na poslu stajala, navečer nisam mogla savinuti nogu jer su mi koljena bila kao buhtle..

jelci ja sam 180cm visoka i ostala trudna sa 85 kg, osjećam se fenomenalno, noge tanke, zglobove možeš rukom obuhvatiti, (poznata sam po mršavim listovima), grudi normalne, standardna 4
    a sada sam 24 tt +14 kg ..eto ne kužim gdje su te kg.
    Dobro, bebolinac je napredniji za skoro 2 tjedna

Iako sam sada još pooštrila...nisam tjedan dana dobila ni grama srećom..
    Pijem sokove iz sokovnika, vrlo malo kruha, inače sam veg. pa pretežno jedem lešo povrće...izbacila sam punomasne sireve i slatke voćne jogurte.
    slatko samo sanjam, eventualno ponekad skuham griz

Stvarno me nije briga kako izgledam, ovo mi je najljepše razdoblje u životu, jedino me brine da svojim kg. ne naštetim našem bebaču , bojim se komplikacija...i poroda.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Shania, izbaci sokove iz sokovnika, oni jako dižu šećer u krvi i izlučivanje inzulina (probaj pojesti količinu koja ti je potrebna za jednu čašu soka pa ćeš vidjeti koliko te to zasiti, puno više nego čaša soka, a još uneseš i vlakna). U svakom slučaju bolje punomasni sirevi nego sok iz sokovnika, sa masnoćom imaš dulje osjećaj sitosti.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Shania prvotno napisa Vidi poruku
    slatko samo sanjam
    hehe, evo da nam malo svima sline pocure na tu temu: baš radim "Bobanovu tortu" (koju budu uglavnom drugi jeli, jer se ja pokušavam suzdržavat )
    curke., mene osobno u svemu tome tješi da nam budu te kile (barem polovica) otišle na porodu i tom se trenutku od srca veselim

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Shania, izbaci sokove iz sokovnika, oni jako dižu šećer u krvi i izlučivanje inzulina (probaj pojesti količinu koja ti je potrebna za jednu čašu soka pa ćeš vidjeti koliko te to zasiti, puno više nego čaša soka, a još uneseš i vlakna). U svakom slučaju bolje punomasni sirevi nego sok iz sokovnika, sa masnoćom imaš dulje osjećaj sitosti.
    Problem je što je to jedini način da pojedem narandju , grejp...kiwi..
    Zbog Chrona ne smijem sviježe voće, samo ribane jabuke, domaće kompote..
    moje tijelo toelerira jedino jabuke, bananu tjedno..ni lubenicu ne smijem (groždjani šećer)
    Ovo mi se činilo savršeno, jer tako ipak imam osjećaj da sam okusila grejp koji obožavam

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    manal, da ti nisam ja susjeda..?:lol
    tako su i meni govorili a dobila sam 23 kg :eek

danas sam se mjerila i znači 5 dana nakon poroda imam 69 kg a išla sam rodit sa 80 kg- 11 kg manje

ali zato sad kad se pogledam u ogledalo dobro vidim taj višak, ima me, ima, mašala...:lol
    i trbuh mi je kao u 7 mj t pa me pitaju jeli ostala još jedna beba unutra?:lol -doduše i bio je ogroman ko da nosim dvojke..
    il ja :green:

uglavnom, otisla sam s +28kg roditi, sto je 78kg moje tezine. isto su mi govorili kao i astral : )
    5 dana nakon imala sam 70 i bila sam u soku. onda sam shvatila da u sisama imam 4kg (vagao i muz, onako, zive vage ) i da sam jos naotecena. 10 dana nakon poroda pocela sam konacno pisati! sada sam na 66kg, sto je minus 12 i u njih su uracunate sise.

kad sam izlazila iz rodilista (nakon dva dana) trbuh mi je bio tak negdje, ko u 6mj.t.
    sada je ostao jos samo mali dio kojeg nema sta drzati jer nema mislica i jedva cekam kada cu moci pocet raditi na njima.
    konacno vidim svoje gleznjeve i nakon 9mj. stopala i gleznjevi mi izgledaju anoreksicno sve sto imam je u butinama, guzici i trbuhu. ok i sisama :D
    cak imam i nekakav struk. figura ala merlinka

astral je negdje gore napisala da ne mozes kontrolirati kile, ali mozes kontrolirati sta jedes i da se na to fokusirate i mogu ju samo potpisati

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

mah - ne pamtim kad sam večerala, uglavnom idem gladna u krevet. zadnje jedem u 4.
    1.8. imala 61 kg, sa 170 cm visine, zatrudnila sa 66 (prestala pušiti u međuvremenu), a sad, 20 tt imam 77,8 kg. noge i ruke si mi uvijek bile anoreksične, sad me ima svugdje, čleđa, stomak, ogromne sise, stopala za broj veće, zglobovi i koljena podbuhli.... bole i koljena i stopala. ako ovo nasztavi ovim tempom (3 kg mjesečno) idem roditi sa hm... skoro 100
    ne smijem si to dozvoliti
    jedem voće svaki dan, sirovo povrće, meso bez krumpira, kruh vikendom, ne pijem prenatal jer od njega sam još gladnija...
    i da, sladoled dnevno, al to jedem cijeli život, ne može to biti takav grijeh

koliko će meni trebati da se vratim na 61 kg? godina? dvije?
    znam da sad ne bi trebala misliti o tome, ali kad si kupim trudničke hlače pa mjesec dana iza ne idu preko listova (??!?!!) pa kupim trudničku suknju veličine stoljnjaka, i majicu br. 16 da bih stala u nju dođe mi muka
    dragi mi kaže da imam stopala ko hobit (moja inače krasna vitka stopala), smatra da je za sve kriva sol koju jedem, možda je u pravu, tko zna, al bez soli ne mogu

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

jelci, pazi na sol, to je vrag.....rekao doktor mom svekru (koji ima cirozu jetre i ascitis-nakuplja vodu u trbuhu) 1gram soli kupi 4 litre vode!!
    izbaci sol i gotove proizvode koji su puni soli

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja imam uska stopala br 36 zbog kojih ne mogu nositi nista poput balerinki jer mi spadaju. u trudnoci nisam usla u nista i hodala na kraju u kucnim papucama. zvala sam svoja stopala hobitima.
    proteini su mi bili ok, preslano inace nisam jela..naprosto sam oticala.
    al to nije sve. 2 dana nakon poroda..e TO je bilo oticanje. cak sam na hitnoj zavrsila cetvrti dan.

ni ja nisam vecerala, osim salata pa sam opet natukla skoro 30kg.
    i u prvoj sam 20.
    na kraju sam zavrsila na predtrudnickoj.

no ako otices vec u 20tt porazgovaraj o tome s ginekologom jer nije uobicajeno tako rano oticanje.

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

jelci

ne brini za obleku, imam jedne trudničke hlače u , 46-48 br. Kupila ih već u 4 mj trudnoće jer sam bila jako naduta, još uvijek ih nosim ali mi je onaj dio preko trbuha sve tjesniji...
    Poslije ne znam gdje i kakve bi kupila jer to su najveće

Majice nadjem na odjelima BiB (big is beautiful)..uzmem 3xl...
    Ne shvaćam dućane u kojima su trudničke hlače tako male, da ne mogu vjerovati..nisu sve trudnice konfekcija 36-38
    Više ne idem, kupujem na odjelima za punije žene

A ovo što forumašice kažu za sol, apsolutno se slažem, meni je tlak skočio od previše soli...
    Probaj još to..
    Strašan je osjećaj kad si podbuhao i naotečen,znam, a tek ljeto dolazi

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja i moje kile su prica za sebe - strah me svakog grama, ali ide....nekako.

htjela sam se osvrnuti na temu "SOL u prehrani trudnica": ovdje u Becu, a vidim i u drugim europskim drzavama se pomalo mijenja stav o kolicini soli u prehrani trudnica. pogotovo, ako pocinjete oticati, preporuka je NE smanjivati unos soli, stovise, povecati ga i povecati unos bjelancevina!

evo jedan link na engleski: http://www.gestose-frauen.de/salt-supplementation.html

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U Americi je preporuka da se smanjuje.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Shania prvotno napisa Vidi poruku
    jelci

ne brini za obleku, imam jedne trudničke hlače u , 46-48 br. Kupila ih već u 4 mj trudnoće jer sam bila jako naduta, još uvijek ih nosim ali mi je onaj dio preko trbuha sve tjesniji...
    Poslije ne znam gdje i kakve bi kupila jer to su najveće

Majice nadjem na odjelima BiB (big is beautiful)..uzmem 3xl...
    Ne shvaćam dućane u kojima su trudničke hlače tako male, da ne mogu vjerovati..nisu sve trudnice konfekcija 36-38 :nope
    I ja sam na početku bila jako natečena i strašno me bolio trbuh pa mi MM kupio na e-bayu tajce za trudnice XL al fakat su velike,( inače nosim 40-42), ako hočeš ......na pp mi javi!
    Sad se pokušavam kontrolirati jer me strah svakog grama!!!

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    U Americi je preporuka da se smanjuje.
    i kod nas liječnici prporučaju manji unos soli i izbacivanje suhomesnatih proizvoda, pogotovo zbog tlaka. mene su, kad sam onomad završila u bolnici zbog tlaka, odmah stavili na "neslanu dijetu". inače nemam visoki tlak (bilo je to zbog stresa), ali i sad solim što manje, tek toliko da fakat ne bude bljutavo.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    i kod nas liječnici prporučaju manji unos soli i izbacivanje suhomesnatih proizvoda, pogotovo zbog tlaka. mene su, kad sam onomad završila u bolnici zbog tlaka, odmah stavili na "neslanu dijetu". inače nemam visoki tlak (bilo je to zbog stresa), ali i sad solim što manje, tek toliko da fakat ne bude bljutavo.
    to ovisi o tlaku,
    ja imam inače nizak a u trudnoći je bio zbilja na dnu, tako da sam stalno dobivala preporuke da jedem slano i suhomesnato
    ali zapravo sam sasvim dobro živjela i s takvim tlakom pa nisam ništa mijenjala.

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Kod mene je dr. malo paničarila na 135/80..
    sada je niski 110/80..tu se negdje vrti, malo sam smanjila sol, čisto kad jedem papriku i paradajz...to najviše volim soliti

Ali moram se pohvaliti, tjedan dana nisam dobila ni grama
    Posljednje uređivanje od Shania : 07.05.2012. at 10:38 Razlog: pravopis

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

29+1 tt. +6kg Ok mi je to. Samo se nadam da ću ta leđa uspjeti "skinuti" nekad. Kad pomislim, ne jedem više, mislim... Jedino, nekako sam u 11.30h što je ca. 2 i pol sata nakon doručka, obavezno gladna, ko clockwork, što bi rekli. Je su li kazaljke na 11.30h, crijeva počinju krčati. Sad je pao voćni jogurt, malo maci, malo više meni.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mi smo danas 26+5 i u plusu 6 kg

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

U komi sam. Inace sam Twigi tip. 170 visoka, prije trudnoce 57kg jer sam se bavila extremnim fitnesom, prije toga i manje. Hrana mi ne znaci nis u zivotu, ne sjecam se kad sam pozelila cokoladu npr. Sada sam 21.5 tt + 7kg (zadnji mjesec dobila 4.5 kg).
    Majku mu...gr
    KAKOOOO????

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja sam sada u 25 tt,sve skupa sam dobila 7 kg...s tim da sam dobila 7 pa smrsavila 3 (ne svojom voljom,majka priroda je "zasluzna") i opet sam vratila te 3. nije da se prezderavam ali ni ne pazim kada cu i koliko pojest,kad sam gladna jedem kad nisam ne jedem i to je to. Iako me bilo strah da cu do sada natuci puno puno vise jer mi je genetski nekak debljina zapisana (moji su svi punasni) sada vidim da sam i uz strogo mirovanje do sad dobra. jedino ne znam da li se u zadnjih 3-4 mj dobije puno vise nego na pocetku ili je to sasvim svejedno?

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj nivesa prvotno napisa Vidi poruku
    jedino ne znam da li se u zadnjih 3-4 mj dobije puno vise nego na pocetku ili je to sasvim svejedno?
    nije svejdno, dobije se više u zadnjem tromjesečju . jer do cca 20 tt beba ima cca 300 grama (prosječno) i nekaj ti malo gramaže ode na plodnu vodu i posteljicu. što si više trudna, to i bebica i sve ostalo psomenuto više rastu pa time dobivaš i na težini.
    evo, kopiram s poliklinike Harni:
    Odakle potječu dodatni kilogrami na koncu trudnoće:
    • dijete: oko 3.500 g
    • placenta: 500-600 g
    • plodna voda: 1.000 g
    • maternica (prije trudnoće teži svega 50 g): 1.000 g
    • dojke: 500 g
    • dodatno masno tkivo: najmanje 1.700 g
    • zadržana tekućina: najmanje 2.000 g
    • dodatna količina krvi: oko 1.500 g.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

uh koliko kila!! Ma mislim da je svejedno koliko cu dobit,glavno da beba bude ok!! Ali mislim da mi je za sada najvise kila otislo u cice !! Narasle su za 2 broja!!!Ali stvarno nisam znala da se toliko toga poveca u trunoci!!! hvala ti na ovim informacijama!! To znaci ode 10 kila odmah nakon poroda?!! Hehehe

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To znaci ode 10 kila odmah nakon poroda?!! Hehehe
    ne nadaj se previše, meni je bilo otišlo samo 5kg poslije poroda, možda 6kg.

i ja sam u prvoj trudnoći stagnirala pa čak gubila kilažu u zadnjim tjednima: 34 tj. 61,5kg, 36 tj. 61kg, 38tj. 61,5kg. I tako sam otišla i roditi. Znači sve je individualno.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

dakle evo mene od dr
    21 tt + 11 kila
    sad mi je pola sata pročala o prehrani itd, i naravno da moram na OGTT i pregledati hormone. mislim jedan mjesec (drugi čini mi se) nisam jela, već sam žderala, ali sad idem gladna u krevet a kile idu
    jučer kad sam skužila da čaša cedevite ima 62 kalorije sam popi... odmah izbacila cedevitu
    imače sam 170, trenutno 78 kila, (sa dobivenih 11) - i jučer kupujem u mama nova na malešnici majicu, i kupim doslovno najveću majicu u trgovini - jedinu koju imaju br 5. pa jel to trudnički dućan ? sda i dalje malim brojevima??? aghghhg ko da sam king kong
    uglavnom od danas na dijeti

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ah necu se nadat nicem,znam da je individualno,moja frendica je dobila preko 30 kg,nakon poroda joj je ostalo preko 20,tek nakon 3 godine se vratila na staru kilazu. Iskreno kile su mi najmanja briga,znam neko koje su bile na dijetalnoj prehrani samo da se ne udebljaju i mislim da je to malo sebicno. I dr mi je rekao da se ne treba prezderavat ali da svakako treba jest kad osjetis glad. Kad rodim i odradimo dojenje i ostalo lako cu na djetu i na bajs pa i kad krene trckaranje po kuci kile ce lagano dolje.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj jelci prvotno napisa Vidi poruku
    dakle evo mene od dr
    21 tt + 11 kila
    uglavnom od danas na dijeti
    Ma kaj ce ti djijeta?? Pa ako se ti dobro osjecas onda bus djetu odradila nakon poroda! Samo trba izbacit vecinu slatkisa i stvari poput cedevite,cole i ostalih kaloricnih bombi!! Ja se zadnjih dana davim u paradajzu i poli salami!! HAHA Kao pravi baustelac!!!

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

ma da nivesa, ja se slažem da dijeta radi dobrog izgleda je katastrofa.
    ali nije zdravo dobiti previše kila, a ja tek ulazim u fazu debljanja.
    kad kažem dijeta mislim zauzdavanje porasta, neka bude još 8 i ja zadovoljna ( sa ukupni 19 hehe)

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma znam,nije dobro ni pretjerivat u kilama,ali ako mozes pripazit tako da slatko i kaloricno smanjis bolje to nego se izgladnjivat. To je moje misljenje,a sad netko se slozi netko ne. Moja frendica bi sigurno pazila na svaku mrvicu koju pojede jer je opsjednuta izgledom i tezinom,dok mene toliko to ne brine.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma kaj ce ti djijeta?? Pa ako se ti dobro osjecas onda bus djetu odradila nakon poroda! Samo trba izbacit vecinu slatkisa i stvari poput cedevite,cole i ostalih kaloricnih bombi!! Ja se zadnjih dana davim u paradajzu i poli salami!! HAHA Kao pravi baustelac!!!
    Jelci, da puno si dobila, a ovo što planiraš 19 do kraja je isto puno previše. Na taj način ugrožavaš bebu i sebe, razmisli malo.
    nivesa, poli salama nikako nije dobra u trudnoći, salama općenito, na rajčice navali.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kile nisu najmanja briga, jer mogu ukazivati na razne poremećaje, teži je porod, beba je veća, stradaju bubrezi, ma previše negativnosti je to.
    Nemojte se porediti sa onima koje su dobile 30 kg poredite se sa onima koje su dobile 9 kg.
    Ja sam dobila 16 kg od toga 5 u zadnjem misecu. Sa porodom je otišlo 10 kg a ostalo je sišlo do 6 mjeseca bebina. sada imam manje nego prije trudnoće, jer dojim i mali sve popapa.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Znam da nije dobra,ali nemam velik izbor posto nemam ni zuc ni slezenu pa se onda pocastim tu i tamo sa salamicom
    a ionak mi se stalno jede povrce i bjelo grozde,ananas i takve stvari pa onda valjda salama tu i tam nije bas skroz losa

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    Znači sve je individualno.
    e upravo to. recimo, meni je na porodu odmah otišlo 9 kila.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I dr mi je rekao da se ne treba prezderavat ali da svakako treba jest kad osjetis glad.
    mah, u principu bi trebale jesti češće, manje obroke i zdravo. ali nekad nemreš odolit nekom sra** od klope, za koje si ziher da nije nit hranjivo, nit bogato nekim pozitivnim stvarima za tebe i bebu...

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

npr poli salami ili hamburgeru )

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ili pizzi o kojoj razmišljam za ručak jer nisam imala ama baš nikakvu ideju šta da skuham. bit će ili jaja ili pizza

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U petak punimo 13 tjedana, a jos uvijek jedva 500g u plusu!

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ah...konačno neki uspjeh u 7 dana od zadnjeg vaganja sam na istoj kilaži
    Tako sam vesela.. s obzirom da sam u prošlom mjesecu dobila 4,5 kg

Ali sam gladna..gladna..gladna.. samo razmišljam o bureku..i nekim slanim kiflicama sa sirom i kremšnitama

Ne gladujem, uzimam 5-6 obroka dnevno...samo tijelo traži tijesto, kruh stalno..
    Pokušavam i ne pretjerivati s voćem, btw. s obzirom na cijene voća i povrća uff....katastrofa.
    i tako ulazim u 25 tt +14 kg

jelci
    pusti trudničko, kupi radije obične majice pa veći broj, neki xl....ove su preskupe i maleni brojevi))
    samo si se zbedirala
    Posljednje uređivanje od Shania : 09.05.2012. at 16:55

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

ardnas ok, kužim šta pričaš. ali ako uzmemo kao činjenicu da se više deblja u drugoj polovici trudnoće jer je to tako fiziološki, a da je do sada beba + pl. voda + grudi cca 3 kile, dok je ostatak otišao u debljinu - šta sad. ne mogu sad natrag
    a da sad gubim na težini isto nije preporučljivo

mah, kako bude biti će
    svakako danas nisam još ništa gricnula mimo obroka, a sladoled sam zamijenila nemasnim jogurtom

shania znam, ali kad su tako slatke majice )

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nemoj jesti nemasni jogurt, onaj s 0% bilo cega, to je skroz nis koristi.

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam i dalje tu negdje na +1.5-2kg (19+2)

danas sam se mjerila obucena i u podne (nakon sto sam popila makar litar), i imala tocno 80kg.

nije da je ukupna kilaza za neki ponos , ali generalno sam vrlo zadovoljna sto se ne gojim zasad, a pritom najnormalnije jedem i udovoljavam sebi.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tako je i kod mene, Nives. Ukupna kilaza mi nije bas nesto, ali ja sam zapravo sretna i s njom, s obzirom na to gdje sam bila prije nesto godina (zapravo cak i pocetkom godine). Nadam se da necu ni ja preci ovaj tvoj dobitak na tezini do tamo negdje 20. tjedna. Za sad i dalje +500g.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo i mene. bila sam opet u bolnici 5 dana, zbog toga jer sam bil auzbuđena zbog pregleda u četvrtak, 10.5., pa mi je opet bio visoki tlak napregledu i promatrali mi ga 5 dana i on normalan (kao i inače). daklem, u bolnici sam uspjela skinuti 2 kile, jeeej (jer je klopa fakat light ), s time da sam se prije pregleda, zdebljala kilu, tako da sam sad na 20 + 3 na - 4 kile. i dr. me na pšregledu pohvalila i rekla mi neka ne gubim više na kilaži, neka ne držim dijetu (što ni nisam ) nego neka probavam jesti zdravo (što i radim). da ne moram čak ni održavat. bolje da mi to nije ni rekla, jer sad se već vidim kak mi popuštaju konci i kak ode sve u mp3 .

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    U komi sam. Inace sam Twigi tip. 170 visoka, prije trudnoce 57kg jer sam se bavila extremnim fitnesom, prije toga i manje. Hrana mi ne znaci nis u zivotu, ne sjecam se kad sam pozelila cokoladu npr. Sada sam 21.5 tt + 7kg (zadnji mjesec dobila 4.5 kg).
    Majku mu...gr
    KAKOOOO????
    Optimistična, tvoj raspored dobijanja na težini je sličan mom, prije T 170/56, do 19-e sedmice ništa dobijeno, zatim od 19-25 po kg svake znači +6 i onda do kraje je bilo jedva +14.

Mjesec dana iza poroda sam bila +2kg, kako sam ih čuvala i uspjela do bebinog 6-og mjeseca.
    Nespavanje i dojenje čine svoje tako da sam -1 kg u odnosu prije T.

Ako iko može da mi prebaci jedno 5 kg bila bih zahvalna, zna zafalti malo snage

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sutra punim točno 23 tjedna i u plusu sam 2,5 kg. Nisu problem te 2,5 kg ni činjenica da sam ostala trudna sa 3 kg viška, problem je što te kile ja osjetim svugjde, imam osjećaj da sam k'o lopta i da se to naljepilo posvuda. Mislim da ću morati izbaciti grickanje koječega što mi dođe pod ruku (suho voće, orasi, nutella i sl).
    Što jedete za doručak? Da li jedete veće količine hrane nego prije trudnoće?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo da se ja javim tek toliko da utješmim neke mame. Ako će vam to biti dovoljna utjeha.
    Prošlo je 20,5 mjeseci od trećeg poroda i ja sam sad konačno u minusu. Rodila sam sa 94, a sad imam 69. Ostala trudna sa 72.
    S time da u zadnja dva mjeseca stvarno pazim kada i koliko jedem. Iz prehrane sam izbacila jutarnja peciva prije posla, još malo šećera iz kave, kekse i tak. Jedan dan u tjednu (nedjelja) ne pazim kad i koliko jedem, to je day off!
    Uglavnom, znam da je to sad slaba utjeha, ali tudne ste, pazite na sebe i bebu i ne idite na nikakve dijete osim ako vam to ne kaže doktor.
    I sretno! Kad se beba rodi otići će to polako!

jedino kaj ja još nisam zadovoljna i imam u cilju još min 5 kila sknuti, ali to je za neku drugu temu!

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Vila Zubica prvotno napisa Vidi poruku
    Što jedete za doručak? Da li jedete veće količine hrane nego prije trudnoće?
    ja jedem isto kolicinski kao i prije trudnoce, ali zdravije cini mi se (vise obracam paznju, vise voca, a slatkisa i beskorisne hrane minimalno).

za dorucak svako jutro oko 0.5 litra punomasnog mlijeka i u njemu 2 stanglice Weetabix-a (koji je pravljen od cijelog zrna zitarica). pravicu takodjer i zobene pahuljice u mlijeku, to se bas preporucuje.
    Posljednje uređivanje od Nives : 15.05.2012. at 21:50

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moram priznati da bih se prevrnula vec kod dorucka... od pola litre punomasnog mlijeka.

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Moram priznati da bih se prevrnula vec kod dorucka... od pola litre punomasnog mlijeka.
    ja sam procitala da se preporucuje 0.4 litra punomasnog mlijeka dnevno u trudnoci, a i zasad se ne gojim, pa nemam potrebe da smanjujem.

http://www.poliklinika-harni.hr/teme...03_ishrana.asp

evo preporuke:

Od 1. - 6. mjeseca trudnoće 400 - 500 ml/dan punomasnog mlijeka i 20 - 30 g sira

Od 7. - 9. mjeseca trudnoće 500 - 600 ml/dan punomasnog mlijeka i 50 g sira
    Posljednje uređivanje od Nives : 15.05.2012. at 22:51

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma ne kazem ja nista za tebe, meni bi to bilo previse (335 kalorija samo iz mlijeka, brr).

A Harni mi se opcenito ne svidja, tamo nista ne citam jer sto sam god ikad pogledala nije imalo smisla u usporedbi s informacijama iz stvarnog zivota.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •