Stranica 21 od 57 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    evo i mene domeka ipak me pustili iz bolnice, ali moram se vratiti na pregled 10.9.
    enivejs, u tih 12 dana bolnice skinula sam još 4 kile koje sad održavam, pa sam tako na današnji dan 36 +0 i u minusu 11 kila .
    Franny kakooo? Daj recept! I da se nisi usudila reci da jedes normalno i tako to Ja se tek spremam na T, ali uci cu sa jos vecim viskom nego prosli put...

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

176cm/62kg inace, na dan saznanja o trudnoci 63,3kg (pretpostavljam zbog natecenih jajnika na granici hiperstimulacije), danas 13+1 i 62,4 kg... jos uvijek u minusu buduci su mi u trudnicku upisali da sam T startala sa 63...

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj alef prvotno napisa Vidi poruku
    Franny kakooo? Daj recept! I da se nisi usudila reci da jedes normalno i tako to ...
    hahaha, pa baš ću ti to i reći . oke, ne jedem normalno, već nenormalno, budući da otkad sam na komplikacijama stignem pojesti 5 obroka dnevno (3 glavna i 2 međuobroka), a dok sam radila pojela bih eventualno 2 obroka i to bih se nakrkala do zuba . tak da sad jedem zdravije, češće, ali manje količinski i nije da se nekaj patim. nemam pojma, ali npr. da ostanem još par mejseci u bolnici, na toj njihovoj light prehrani, ja bih se fino stesala. jer kad god su me ostavili tamo, skinula sam 2-4 kile, budući da nisam ništa jela sa strane, niti sam molila svoje da mi donose, kako su npr. činile druge cure. tak da je to vjerojatno rezultat svega. plus da od slatkoga jedem samo voće (i to sam sad morala smanjit zbog gestacijskog dijabetesa kojeg su mi otkrili). i to ti je sva mudrost. no nije to bio problem skinut, mislim da će mi biti problem to održavat . pokušat ću nekako...

Manuela, čestitam ti na porodu i na kilama!!!! .

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Pozdrav svima!
    Ja sam trudna 3 mjeseca a gladna uvijek što da kažem. Doktor mi savjetuje da imam 3 obroka normalna, a kad u međuvremenu osjetim glad, neka si uzmem nešto lagano i količinski malo. Probala i tako, ali ako pojedem samo jogurt s muslima, ja opet gladna za pola sata kada ručam, opet gladna ubrzo. što da radim? Samo jedem, a k tome i idem svaki dan na posao, i lagano se debljam ići ću roditi s 30 kg viška, sve mi se čini

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

plemkinjo, nema ti tu nekog pravila . meni je u prvoj T palilo protiv mučnina samo ako bih se nečega konkretno najela i dobila sam 11 kila, a sad u ovoj T mi je bilo slabo ako bih nešto pojela, a nije voće ili povrće pa sam 11 kg u minusu. sve jeindividualno. poanta je da jedeš kvalitenu hranu, a ne npr. hamburgere, tako da beba od tebe dobije što zdravije i kvalitetnije namirnice, a ako se ti udebljaš i 30 kg, sve će to otići na porodu (tj. jedan dio), odnosno par mjeseci kasnije. pogotov ako u startu nemaš puno kila, nemaš se kaj brinut .

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj marusha99 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako je lijepo čitati da ste većina još uvijek na jednoznamenkastim brojevima a preko 30tjedna ste. Ja sam 35 tjedan i zasada sam +21 kg, iako zadnja 2 mj kilaža stoji na istom. Prva 3mj su bila bombastična, +11 kg
    marusha ja sam ti ista bila
    35 tt + 22 - > al stavili me na dijetu (prevelika beba, previse plodne vode) pa sam sad 39 tt + 19. ipak bolje. da nisam na dijeti bila bih + 26 - a 7 kg je značajna razlika. moram reći da se osjećam dobro zbog toga

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    samo da vas utješim malo...
    znači išla sam rodit sa 80 kg..
    sada 4 mjeseca kasnije imam 58 kg-moja uobičajena kilaža (dobro inače sam imala 3 kg manje prije prve trudnoće)
    bez dijeta, samo dojenje i puuunoo šetnje i nosanja po kući..
    ma ti si moj uzor ))

koliko ti je otislo samim porodom?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj jelci prvotno napisa Vidi poruku
    marusha ja sam ti ista bila
    35 tt + 22 - > al stavili me na dijetu (prevelika beba, previse plodne vode) pa sam sad 39 tt + 19. ipak bolje. da nisam na dijeti bila bih + 26 - a 7 kg je značajna razlika. moram reći da se osjećam dobro zbog toga
    Jelci, ja sam sad skoro 37+6 i još sam uvijek na 21 kg Nisam ni grama dobila.... Valjda više ni neću, počela sam stvarno paziti što jedem, samo voće, povrće i bijelo meso, doručak žitarice (kruh ne volim) + normalan ručak a večera uopće ne već samo voće kojeg sad ima na pretek ili jogurt.
    Iako moram priznati da moj doktor u biti ni ne zna za pravo stanje moje kilaze jer su me izmjerili početkom 3mj trudnoće kad sam već imala par kg viška (jer sam jela ko slon u prva 3mj, to je bila jedina moja tegoba) a kad su me pitali koja je bila moja kilaža prije trudnoće rekla sam da ne znam, da nisam sigurna jer sam ostala trudna neposredno nakon božičnih blagdana kada se ionako svi ugojimo po par kg, tako da su uzeli da je to moja "normalna" kilaza u 3mj trudnoće bila kao prije trudnoće, a to što sam već tada imala 6/7 kg viška nitko ne zna.... Tako oficijalno sam na +14kg prema trudničkoj knjižici znači u granicama
    Možda je i bolje ovako, ne znam....

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj plemkinja prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima!
    Ja sam trudna 3 mjeseca a gladna uvijek što da kažem. Doktor mi savjetuje da imam 3 obroka normalna, a kad u međuvremenu osjetim glad, neka si uzmem nešto lagano i količinski malo. Probala i tako, ali ako pojedem samo jogurt s muslima, ja opet gladna za pola sata kada ručam, opet gladna ubrzo. što da radim? Samo jedem, a k tome i idem svaki dan na posao, i lagano se debljam ići ću roditi s 30 kg viška, sve mi se čini
    Plemkinjo, meni je tako bilo identično! Velika glad me uhvatila kad sam ušla u 2mj trudnoće, sa dotadašnjih 1 obrok dnevno (samo ručak sam jela i možda navečer kakvo voće) dan bi izgledao ovako: probudim se, do posla tokom šetnje u 8h pojedem ogromni sendvič (inače kruh ne jedem ali mi je tijelo tražilo tada) ili 2 croissants, marenda prije ručka oko 10h jogurt i žitarice + voće, u podne gladnaaaaaaaaaaa da bi vuka pojela pa se naruči neka obilna marenda/gablec meso sa krumpirom ili pasta ili neko dr "domaće" skuhano jelo, u 16h ne mogu dočekati kraj radnog vremena od gladi pa se kupuje nekakvo slano pecivo u pekari, prije dnevnika obavezno sendvič ili muž pravi večeru.
    Samo daj hrane, daj slano, ništa slatko, daj kruha, škroba, ugljikohodrata, povrće mi nije palo napamet pojest jer nije bilo dovoljno "zasitno"
    Grozan osječaj biti stalno gladan i nikako sit, i mučnina te hvata koliko si gladan, i očajan si jer si ne možeš pomoći, i onda je to samo nestalo krajem 3mj trudnoće i sve se vratilo na normalu. Sad ima dana kada mi je ručak dovoljan sa malo povrća i mesa, a od vrućine ni me možeš jesti.
    Jeste da sam sada na +21kg ali kilaža od 7mj trudnoće mi se nije mijenjala (a sad sam u 9mj tj ulazim u 38 tjedan brzo)
    Tako da se ne brineš, sve prošla, i super se osječam (sada) a kako će ići skidanje kilaže ćemo vidjeti, valjda sa dojenjem + puno šetnje će to pasti samo od sebe, ja se nadam....

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

39+3 i sad sam vec 2 tjedna na +11kg. To je valjda to!

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

35 tt +8 kg

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Manuela, čestitam ti na porodu i na kilama!!!! .
    Hvala najljepša, nadam se da ću sad kile brojat na - a ne na + ko do sad!

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

37+4 i dalje na +8 :D

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Nives prvotno napisa Vidi poruku
    36+0 => 12 kg u plusu!

ili 90kg ukupno

odlicno - ili mi vaga nije dobro radila prije ili sada, ili nisam dobila nista prosla 2 tjedna

danas (37+0) i 13-ak kg u plusu!

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

danas 38 + 0 i minus 12 kg

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sve kao i u prosjecnom dobivanju na kilazi tjekom trudnoce, samo sto je predznak -
    Kako se osjecas? Ima naznaka da ce porod brzo? Ili mislis jos mrsaviti

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

budući da je OT, budem smanjila .
    Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako se osjecas? Ima naznaka da ce porod brzo? Ili mislis jos mrsaviti
    ma presuper se osjećam, nikad lakše ...za sad nema nikakvih naznaka, zbetonirana sam do kraja, iako se ja gibam i krećem, samo što špagu ne radim, da bih se otvorila, ali niš . moram se pojavit u bolnic 21.9. kad napunim punih 39 tt i to je onda konačno, onda kreće indukcija, koliko sam skužila, zbog gest.dijabetesa (osim ak kaj prije ne krene samo ):

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

bravo Franny! ti si moj idol

jos malo pa stize bebica

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U trudnoći sam dobila 6,5 kg, pri porodu otišlo 6 i sada sam dobila 3 kg...grrrrr...

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

kako to? prvi put čujem meni bi trebalo 22 minus pa da idem roditi s normalnom tezinom a jos nisam ni trudna.Inače u trudnoći dobila 12 i sve otislo ali debela zatrudnila

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj laky prvotno napisa Vidi poruku
    kako to? prvi put čujem
    pisala sam nekoliko puta baš na ovoj temi kako: 5 obroka dnevno (umjesto nekadašnjih 1 ili 2, dok sam radila), ali manjih, tj. 3 glavna (isto ne preobilna) i 2 međuobroka, ne baš slatko (osim šećer iz voća) i ne baš ništa konkrtno jer mi je prvih 3-4 mj. bilo strašno muka ako bih nešto konkretnije pojela. jedino je bilo oke ako sam jela voće ili povrće. naravno, jela sam ja i konkretno, ali ne previše. izgleda da mi je ovo dijete koje nosim pomoglo u skidanju kila. dok sam se s prvim zdebljala 11 . s time da sad u ovoj T nikada i nipošto nisam bial gladna!!! da me se krivo ne shvati, nisam držala nikakvu dijetu, niti sam se ikako izgladnjivala. ali, ima još jedna caka, možda je u tome fora: do sad sam, u ovoj T, ostala jedno 5 puta u bolnici na cca 5-12 dana, zbog tlaka na pregledu u trudničkoj ambulanti (koji je kasniej bio normalan, kao i kod kuće) i tim sam prigodama bila na bolničkoj hrani koja nije baš obilata, s time da si nisam naručivala ništa sa strane od svojih da mi donose (dok su druge cure imale "nadohranu"). u bolnici bih obično skinula od 2-4 kile u tim periodima, ali ih nisam dalje vraćala ili nešto malo jesam.
    enivejs, i meni je sve ovo enigma i nepoznanica i sama se čudim kak mi je to uspjelo, a dijete mi normalno dobiva na kilaži, dapače još je uvijek za tjedan i pol do 2 veća od prosjeka .

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa jedino logicno objasnjenje je da se kolicina potrosnje povecala, a unos hrane toliko smanjio. Pretpostavljam da si srezala hranu na samo dio onoga sto si jela prije, a povrh toga se jos i kretala puno vise. Jos ako je hrana bila kvalitetnija (a morala je biti, ako ni zbog cega drugog, onda zbog dijabetesa), nije bas skroz za nevjerovati da se kile mogu izgubiti.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Danas punih 14 tt i u plusu 1 kg!

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

u prvoj trudnoci sa 58 na 84 kg,uz sve mucnine(prva 4 i zadnja dva mjeseca sam povracala 0-24),na samom porodu nestalo 11 kg a poslije godinu ostalo jos 6-7 kg viska s tim da sam prije bila jako mrsava pa sam s tim viskom izgledala super.sad sam opet trudna oko 15 tjedana i mislim da jos nista nisam dobila na kilazi upravo zbog mucnina a i zato sto nemogu pojesti kolicinski puno vec stalno jedem pomalo.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Pa jedino logicno objasnjenje je da se kolicina potrosnje povecala, a unos hrane toliko smanjio. Pretpostavljam da si srezala hranu na samo dio onoga sto si jela prije, a povrh toga se jos i kretala puno vise. Jos ako je hrana bila kvalitetnija (a morala je biti, ako ni zbog cega drugog, onda zbog dijabetesa), nije bas skroz za nevjerovati da se kile mogu izgubiti.
    definitivno je to!
    plus da sam smanjila unos šećera i ugljikohidrata (ne zato jer sam nekaj jako htjela, već jer mi nije pasalo), a vjerujem da je u tom grmu ležala većina zeca .

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To sigurno. Od ugljikohidrata nastaje OGROMAN zec.

Negdje sam na +7.5, tridesetijedantjedan. Oink. Sluzbeno vaganje je u utorak.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 16.09.2012. at 00:12

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja se vagala danas, 38 + 3 i ispada da ukupno imam 13 kg manjka i da sam u ovih tjedan dana od zadnjeg vaganja skinula 2 kg . možda je caka u tom inzulinu kojega si dajem pa se još strože držim plana prehrane??

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Franny,

Uskoro će porod , sretno, sretno!!!

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Danas 38+5 i na pregledu 9 kg viška!dobro je, do 10 sam i očekivala!već sam otvorena 2 cm i nemogu dočekat porod više!

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hvala ti, Inesz .

bome i ja već jedva čekam, BuBA . idem u petak opet u bolnicu i onda bude to - to

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

hvala ti, Inesz .

bome i ja već jedva čekam, BuBA . idem u petak opet u bolnicu i onda bude to - to
    I ja u petak opet na ctg, ako ne bude šta prije

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sluzbena vaga kaze +8 kila u 31 i pol tjedan.

Hmph.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo i mene s prvog sluzbenog vaganja.
    11tt.......+1 kg
    To mi je ok za pocetak.

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

danas (37+0) i 13-ak kg u plusu!
    38+0 i 13-14 kg u plusu

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

38+0 i 13-14 kg u plusu
    39+1 i 15kg u plusu!

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

40+1 i još uvijek 9 kg, valjda je sad to to :D

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

33+0, 8.5-9 u plusu.

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

....a joj ja sam tek na pola puta (19tj) i već sam +10kg šta će biti do kraja??!
    dr. mi je rekao na početku kada sam bila na prvom uzv (kad sam već imala 5kg više) da je to i od stimulacije.....a nešto posebno nisam ni jela jer sam prva 3mj. imala mučnine.....

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja sam u 14 t dobila 1 kg, a sad u 2 tjedna 1,5-2 kg. ne znam da li da to pripišem kroničnom zatvoru
    ili će to sad tako biti...
    uglavnom, sutra punih 16 t i u plusu 2,5-3 kg!

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

32 tt, 0 kg. Taman me ginićka počela zafrkavati da ću lakša roditi nego što sam ostala trudna ali not gonna happen Naravno, dijagnoza je gdm, da nije toga imala bi valjda 15 viška.
    Posljednje uređivanje od delitza : 29.09.2012. at 11:56

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo, da ja ovdje zaokružim svoju priču: išla rodit s 15 kg manje, na porodu otišlo još 5 kg te sam trenutno u minusu 20 kg.
    puse svima i puno sreće u (ne)debljanju .

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

toliko o debljanju,upravo sam smazala tople sendviče hahaha

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Danas ušla u 25. tjedan i u plusu 5kg

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

danas 20+1, prije tjedan dana bila u plusu 3 kg, tada postavljena dg gestacijski dijabetes i preporučena dijeta, u tjedan dana izgubila 2 kg, trenutno na +1 kg.

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

39+1 i 15kg u plusu!
    40+0 i 16kg u plusu!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

22+5 i 4 kg u plusu.
    sve otišlo u trbuh i grudi.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Danas 23+4 u plusu smo 4 kg...baš sam ponosna na sebe s obzirom na to da nosim blizance

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Rodila sa 40+6 i 9kg viska, na porodu otislo 7 Još dvije i na staroj kilazi smo, a trbuh mi sad izgleda bolje neg prije poroda :D

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

rodila prije tri tjedna, u trudnoći dobila 8 kg, na porodu otišlo 7 kg i ova kilica kaj je ostala otišla je prije tjedan dana. sada još imam višak od prve trudnoće i kad to skinem na konju sam.

trbuh je ravan kao da nisam bila trudna. ova druga trudnoća mi je bila genijalna.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pozdrav!
    22+5 I - 2kg...tj sad sam 51kg kao I prije 4tj. Prije trudnoce TT 53kg. Sutra kontrolica, nadam se da me nece grditi...ishrana redovita bez promjena kao I prije trudnoce.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •