176cm/62kg inace, na dan saznanja o trudnoci 63,3kg (pretpostavljam zbog natecenih jajnika na granici hiperstimulacije), danas 13+1 i 62,4 kg... jos uvijek u minusu buduci su mi u trudnicku upisali da sam T startala sa 63...
hahaha, pa baš ću ti to i reći. oke, ne jedem normalno, već nenormalno, budući da otkad sam na komplikacijama stignem pojesti 5 obroka dnevno (3 glavna i 2 međuobroka), a dok sam radila pojela bih eventualno 2 obroka i to bih se nakrkala do zuba
. tak da sad jedem zdravije, češće, ali manje količinski i nije da se nekaj patim. nemam pojma, ali npr. da ostanem još par mejseci u bolnici, na toj njihovoj light prehrani, ja bih se fino stesala. jer kad god su me ostavili tamo, skinula sam 2-4 kile, budući da nisam ništa jela sa strane, niti sam molila svoje da mi donose, kako su npr. činile druge cure. tak da je to vjerojatno rezultat svega. plus da od slatkoga jedem samo voće (i to sam sad morala smanjit zbog gestacijskog dijabetesa kojeg su mi otkrili). i to ti je sva mudrost. no nije to bio problem skinut, mislim da će mi biti problem to održavat
. pokušat ću nekako...
Manuela, čestitam ti na porodu i na kilama!!!!.
Pozdrav svima!
Ja sam trudna 3 mjeseca a gladna uvijekšto da kažem. Doktor mi savjetuje da imam 3 obroka normalna, a kad u međuvremenu osjetim glad, neka si uzmem nešto lagano i količinski malo. Probala i tako, ali ako pojedem samo jogurt s muslima, ja opet gladna za pola sata
kada ručam, opet gladna ubrzo. što da radim? Samo jedem, a k tome i idem svaki dan na posao, i lagano se debljam
ići ću roditi s 30 kg viška, sve mi se čini
![]()
plemkinjo, nema ti tu nekog pravila. meni je u prvoj T palilo protiv mučnina samo ako bih se nečega konkretno najela i dobila sam 11 kila, a sad u ovoj T mi je bilo slabo ako bih nešto pojela, a nije voće ili povrće pa sam 11 kg u minusu. sve jeindividualno. poanta je da jedeš kvalitenu hranu, a ne npr. hamburgere, tako da beba od tebe dobije što zdravije i kvalitetnije namirnice, a ako se ti udebljaš i 30 kg, sve će to otići na porodu (tj. jedan dio), odnosno par mjeseci kasnije. pogotov ako u startu nemaš puno kila, nemaš se kaj brinut
.
Jelci, ja sam sad skoro 37+6 i još sam uvijek na 21 kgNisam ni grama dobila.... Valjda više ni neću, počela sam stvarno paziti što jedem, samo voće, povrće i bijelo meso, doručak žitarice (kruh ne volim) + normalan ručak a večera uopće ne već samo voće kojeg sad ima na pretek ili jogurt.
Iako moram priznati da moj doktor u biti ni ne zna za pravo stanje moje kilaze jer su me izmjerili početkom 3mj trudnoće kad sam već imala par kg viška (jer sam jela ko slon u prva 3mj, to je bila jedina moja tegoba) a kad su me pitali koja je bila moja kilaža prije trudnoće rekla sam da ne znam, da nisam sigurna jer sam ostala trudna neposredno nakon božičnih blagdana kada se ionako svi ugojimo po par kg, tako da su uzeli da je to moja "normalna" kilaza u 3mj trudnoće bila kao prije trudnoće, a to što sam već tada imala 6/7 kg viška nitko ne zna....Tako oficijalno sam na +14kg prema trudničkoj knjižici znači u granicama
Možda je i bolje ovako, ne znam....
Plemkinjo, meni je tako bilo identično! Velika glad me uhvatila kad sam ušla u 2mj trudnoće, sa dotadašnjih 1 obrok dnevno (samo ručak sam jela i možda navečer kakvo voće) dan bi izgledao ovako: probudim se, do posla tokom šetnje u 8h pojedem ogromni sendvič (inače kruh ne jedem ali mi je tijelo tražilo tada) ili 2 croissants, marenda prije ručka oko 10h jogurt i žitarice + voće, u podne gladnaaaaaaaaaaa da bi vuka pojela pa se naruči neka obilna marenda/gablec meso sa krumpirom ili pasta ili neko dr "domaće" skuhano jelo, u 16h ne mogu dočekati kraj radnog vremena od gladi pa se kupuje nekakvo slano pecivo u pekari, prije dnevnika obavezno sendvič ili muž pravi večeru.
Samo daj hrane, daj slano, ništa slatko, daj kruha, škroba, ugljikohodrata, povrće mi nije palo napamet pojest jer nije bilo dovoljno "zasitno"
Grozan osječaj biti stalno gladan i nikako sit, i mučnina te hvata koliko si gladan, i očajan si jer si ne možeš pomoći, i onda je to samo nestalo krajem 3mj trudnoće i sve se vratilo na normalu. Sad ima dana kada mi je ručak dovoljan sa malo povrća i mesa, a od vrućine ni me možeš jesti.
Jeste da sam sada na +21kg ali kilaža od 7mj trudnoće mi se nije mijenjala (a sad sam u 9mj tj ulazim u 38 tjedan brzo)
Tako da se ne brineš, sve prošla, i super se osječam (sada) a kako će ići skidanje kilaže ćemo vidjeti, valjda sa dojenjem + puno šetnje će to pasti samo od sebe, ja se nadam....![]()
39+3 i sad sam vec 2 tjedna na +11kg. To je valjda to!![]()
budući da je OT, budem smanjila.
ma presuper se osjećam, nikad lakše...za sad nema nikakvih naznaka, zbetonirana sam do kraja, iako se ja gibam i krećem, samo što špagu ne radim, da bih se otvorila, ali niš
. moram se pojavit u bolnic 21.9. kad napunim punih 39 tt i to je onda konačno, onda kreće indukcija, koliko sam skužila, zbog gest.dijabetesa (osim ak kaj prije ne krene samo
):
U trudnoći sam dobila 6,5 kg, pri porodu otišlo 6 i sada sam dobila 3 kg...grrrrr...
pisala sam nekoliko puta baš na ovoj temi kako: 5 obroka dnevno (umjesto nekadašnjih 1 ili 2, dok sam radila), ali manjih, tj. 3 glavna (isto ne preobilna) i 2 međuobroka, ne baš slatko (osim šećer iz voća) i ne baš ništa konkrtno jer mi je prvih 3-4 mj. bilo strašno muka ako bih nešto konkretnije pojela. jedino je bilo oke ako sam jela voće ili povrće. naravno, jela sam ja i konkretno, ali ne previše. izgleda da mi je ovo dijete koje nosim pomoglo u skidanju kila. dok sam se s prvim zdebljala 11. s time da sad u ovoj T nikada i nipošto nisam bial gladna!!! da me se krivo ne shvati, nisam držala nikakvu dijetu, niti sam se ikako izgladnjivala. ali, ima još jedna caka, možda je u tome fora: do sad sam, u ovoj T, ostala jedno 5 puta u bolnici na cca 5-12 dana, zbog tlaka na pregledu u trudničkoj ambulanti (koji je kasniej bio normalan, kao i kod kuće) i tim sam prigodama bila na bolničkoj hrani koja nije baš obilata, s time da si nisam naručivala ništa sa strane od svojih da mi donose (dok su druge cure imale "nadohranu"). u bolnici bih obično skinula od 2-4 kile u tim periodima, ali ih nisam dalje vraćala ili nešto malo jesam.
enivejs, i meni je sve ovo enigma i nepoznanica i sama se čudim kak mi je to uspjelo, a dijete mi normalno dobiva na kilaži, dapače još je uvijek za tjedan i pol do 2 veća od prosjeka.
Pa jedino logicno objasnjenje je da se kolicina potrosnje povecala, a unos hrane toliko smanjio. Pretpostavljam da si srezala hranu na samo dio onoga sto si jela prije, a povrh toga se jos i kretala puno vise. Jos ako je hrana bila kvalitetnija (a morala je biti, ako ni zbog cega drugog, onda zbog dijabetesa), nije bas skroz za nevjerovati da se kile mogu izgubiti.
u prvoj trudnoci sa 58 na 84 kg,uz sve mucnine(prva 4 i zadnja dva mjeseca sam povracala 0-24),na samom porodu nestalo 11 kg a poslije godinu ostalo jos 6-7 kg viska s tim da sam prije bila jako mrsava pa sam s tim viskom izgledala super.sad sam opet trudna oko 15 tjedana i mislim da jos nista nisam dobila na kilazi upravo zbog mucnina a i zato sto nemogu pojesti kolicinski puno vec stalno jedem pomalo.
To sigurno. Od ugljikohidrata nastaje OGROMAN zec.
Negdje sam na +7.5, tridesetijedantjedan. Oink. Sluzbeno vaganje je u utorak.
Posljednje uređivanje od Kaae : 16.09.2012. at 00:12
ja se vagala danas, 38 + 3 i ispada da ukupno imam 13 kg manjkai da sam u ovih tjedan dana od zadnjeg vaganja skinula 2 kg
. možda je caka u tom inzulinu kojega si dajem pa se još strože držim plana prehrane??
Franny,
Uskoro će porod, sretno, sretno!!!
Danas 38+5 i na pregledu 9 kg viška!dobro je, do 10 sam i očekivala!već sam otvorena 2 cm i nemogu dočekat porod više!![]()
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
hvala ti, Inesz![]()
.
bome i ja već jedva čekam, BuBA. idem u petak opet u bolnicu i onda bude to - to
![]()
Sluzbena vaga kaze +8 kila u 31 i pol tjedan.
Hmph.
Evo i mene s prvog sluzbenog vaganja.
11tt.......+1 kg
To mi je ok za pocetak.
40+1 i još uvijek 9 kg, valjda je sad to to :D
33+0, 8.5-9 u plusu.
....a joj ja sam tek na pola puta (19tj) i već sam +10kg šta će biti do kraja??!
dr. mi je rekao na početku kada sam bila na prvom uzv (kad sam već imala 5kg više) da je to i od stimulacije.....a nešto posebno nisam ni jela jer sam prva 3mj. imala mučnine.....![]()
ja sam u 14 t dobila 1 kg, a sad u 2 tjedna 1,5-2 kg. ne znam da li da to pripišem kroničnom zatvoru
ili će to sad tako biti...
uglavnom, sutra punih 16 t i u plusu 2,5-3 kg!
32 tt, 0 kg. Taman me ginićka počela zafrkavati da ću lakša roditi nego što sam ostala trudna ali not gonna happenNaravno, dijagnoza je gdm, da nije toga imala bi valjda 15 viška.
Posljednje uređivanje od delitza : 29.09.2012. at 11:56
evo, da ja ovdje zaokružim svoju priču: išla rodit s 15 kg manje, na porodu otišlo još 5 kg te sam trenutno u minusu 20 kg.
puse svima i puno sreće u (ne)debljanju.
toliko o debljanju,upravo sam smazala tople sendvičehahaha
danas 20+1, prije tjedan dana bila u plusu 3 kg, tada postavljena dg gestacijski dijabetes i preporučena dijeta, u tjedan dana izgubila 2 kg, trenutno na +1 kg.
22+5 i 4 kg u plusu.
sve otišlo u trbuh i grudi.
Danas 23+4 u plusu smo 4 kg...baš sam ponosna na sebe s obzirom na to da nosim blizance![]()
Rodila sa 40+6 i 9kg viska, na porodu otislo 7Još dvije i na staroj kilazi smo, a trbuh mi sad izgleda bolje neg prije poroda :D
rodila prije tri tjedna, u trudnoći dobila 8 kg, na porodu otišlo 7 kg i ova kilica kaj je ostala otišla je prije tjedan dana. sada još imam višak od prve trudnoće i kad to skinem na konju sam.
trbuh je ravan kao da nisam bila trudna. ova druga trudnoća mi je bila genijalna.
Pozdrav!
22+5 I - 2kg...tj sad sam 51kg kao I prije 4tj. Prije trudnoce TT 53kg. Sutra kontrolica, nadam se da me nece grditi...ishrana redovita bez promjena kao I prije trudnoce.