prva trudnoća (start s viškom od cca 10 kg)-dobila +3 kg sve ukupno i poslije poroda pala 10 kg dolje (što sam vrlo brzo vratila..)
sad (start s viškom cca 10 kg) 16. tjedan +1 kg i nadam se da do kraja neće biti previše.
prva trudnoća (start s viškom od cca 10 kg)-dobila +3 kg sve ukupno i poslije poroda pala 10 kg dolje (što sam vrlo brzo vratila..)
sad (start s viškom cca 10 kg) 16. tjedan +1 kg i nadam se da do kraja neće biti previše.
Pozdrav...Ja sam na početku trudnoće jako puno pala na kg, jer sam puno povraćala i bila bez teka. Sa 24 tt sam tek bila na pozitivnoj nuli. E sad u ponedjeljak sam bila kod gin tada sam bila točno 29 tt + 5 kg. Iskreno šokirala sam se, jer ispada da sam se u 5 tjedana udebljala 5 kg. Doktorica mi kaže da to nije puno, s obzirom na tjedan trudnoće u kojem se nalazim, ali meni je puno da je to 5 kg u tako kratom roku. Koštali me blagdani i slabo kretanje....
38 tt i izgubila u zadnjih 14 dana 3 kg od kad sam na dijab. dijeti.
sad smo +10.
Evo, mi danas na 39+1, imamo plus 10 kg, odn. minus 2 od zadnjeg pregleda.Bit će da sam ih ispiškila.
![]()
Mishekice, oba puta kad sam ja u trudnoći imala 2 kg manje od zadnjeg vaganja, sutradan sam rodila!
U zadnjoj trudnoći: subota ujutro, stanem ja na vagu i - 2 kg manje. Sjetim se ja iskustva iz prve i što je to značilo i umrem od straha. Iako mi je bilo drugi put, cijeli dan sam se tresla, a u jednom času sam se od straha i rasplakala. A bila sam i strašno umorna taj dan i baš mi je bilo važno da ne krenem rađati tako iscrpljena. Tu noć sam se naspavala, a sutradan sam štedila energiju tako da sam, kad mi je navečer pukao vodenjak, potpuno mirno čekala muža da se vrati sa sporta da me odveze u rodilište.
I ja sam uoci poroda smrsala dva kg, ali zato sto sam danima prije toga samo povracala, tako da sam na porod otisla sa +13, na porodu izgubila ravno 3 kg (a beba je bila 2450), dva dana poslije izgubila jos kg, tako da sada imam malo vise viska nego sto sam planirala![]()
ja ako smršavim 2 kg prije poroda, kako sada stvari stoje, bit ću na nuli...![]()
A ja sad na pregledu sa 32+4 TT na +7,4 kg (inace sam bas mrsavica i sve je u trbuhu, jos uspijem obuci "stare" hlace (bez zakopcavanja, naravno). Smrsavim li 2 kg, nece me primit u rodiliste jer mi nece vjerovat da sam dosla rodit :D ... A kitty, sta ce tek tebi rec?!?!
![]()
13+1 TT na +0,5kgi vjerujem da je za to isključivo zaslužan povišeni šećer koji me natjerao da izbacim sve slatko, bijeli kruh, tjestenine, masnoće i sl. Da nije šećera, ko zna koja bi brojkica danas bila....
![]()
Moje 2 ljubavice i ja smo danas punih 13 tjedana i imamo 3 kile manje nego na početku trudnoće.
Dr kaže da bebe dobro napreduju pa se ne zamaram kilama.
A i ja sam izbacila 99% slatkog pa je i to odigralo svoje
Bab šta si imala ili imaš mučnine?!
mi smo danas 10tt+3 i imam već +2kg
isto ne jedem slatko, zato što mi uopće ne paše... pojedem možda 1 tjedno neki keks ili kockicu čokse, više od želje, čim stavim u usta me prođe volja...
ali sam gladna svaka 3sata moram nešto jest... nisu to veliki obroci, tu brojim i npr. naranču ili jabuku, ali staaaalno sam gladna![]()
Posljednje uređivanje od medonija : 24.01.2013. at 13:24
od recimo 7-11 tjedna sam imala non stop mučnine, nisam nijednom povraćala ali desilo se da u cijelom danu pojedem jedan obrok i to napol.
sad je situacija bolja što se tiče mučnina, ali valjda mi se želudac sad već stisnuo pa ni ne mogu puno pojest.
Ali zato tamanim naranče ko luda...to mi jedino baš paše i baš s guštom pojedem.
ja uopće nisam imala mučnine, meni jedinočim mi je malo prazan želudac dolazi mi slabost, onako kao da će mi se počet trest ruke... pa stalno moram jesti...a i gladna sam ...
moj dnevni menu u prosjeku izgleda ovako:
6h ujutro - musle+lanene+probiotik
9h sendvič na poslu
oko 13h ručak na poslu
15-16h naranča ili jabuka
17-18h ručak/večera doma
navečer uz TV voće eventualno kokice
kažu da je to kao idealno 5-6 obroka dnevno, ali sve me strah "gdje će mi bit kraj" ako sam već sad na +2kg![]()
Posljednje uređivanje od medonija : 24.01.2013. at 14:00
ja se tek oko 11 uspijem izvuć iz kreveta i tek oko 12 nešto pojedem. Nekad sendvič, nekad corn flakes s jogurtom...ovisi šta mi se jede.
ručam oko 6 kad mm dođe s posla i to je to. Prije i poslje ručka pojedem naranču ili jabuku, popijem čaj od kamilice bez šećera i to je u principu to.
ovak kad gledam to napisano izgleda mi jako malo hrane, ali ja fakat nisam gladna.
i još si popodne odspavam rundu , sat-dva-tri...kako koji dan. I nije ni čudo da nemam vremena za hranu.
uh, ja si mislim sva sreća da radim, da sam doma cijeli dan sama, valjda bi još toliko pojela od dosade![]()
mi danas 22tt i +5kg.....isto jako slabo jedem,pojedem vocku,zati dorucak oko 11-12h i rucam oko 6 i to je to,od dorucka do rucka jedino znam pojesti vocku i pijem dosta caja,kile su jedno vriojeme stajale na mjestu ali su sad izgleda bas se pokrenule,jedem jako malo tako da nemam sta izbaciti nekom se kile jednostavno lijepe...
medonija, i ja sam stalno bila gladna (i još sam, ali manje) i bilo me strah kud će to sve otići, al nije strašno...pomalo se skuplja...
16 tjedana +2 kg
37+5, 13,5 kg u plusu.![]()
Zadnjih tjedana mi idu kile kao lude, jako zadržavam vodu, sva sam natečena i napuhana kao balon. Ne znam šta da napravim s tim oticanjem.![]()
luci07 ako jako otičeš vidi sa doktorom da ti da nekaj za izmokravanje. Dok sam bila u bolnici jednoj trudnici koja je bila tako kao i ti oko 38 tt dali su nešto (ne znam da li tabletu ili inekciju) za izmokravanje. Istina ona je imala i dijabetes pa sad ne znam da li je to onda druga priča.
Evo ja na 12+5 imam +4 kg. Uopće ne želim razmišljati do koliko ću dogurati jer sam u prošloj išla roditi sa +19u 38 tt a zadnjih sam tjedana dobivala po 1 kg u tjedan dana (voda i naotečenost). Isto sam bila do 10 tt stalno gladna (svakih 3 sata nešto jela a najviše slano voće nije moglo zadovoljiti tu glad). Računam da i ovaj boravak doma bez kretanja doprinosi povećanoj kilaži.
Sad tek vidim tvoj post. Pitala sam svog gin još pred 2-3 tjedna, ali nije baš posebno reagirao na to. Zanimao ga je tlak i mokraća kad sam mu rekla, to je sve ok,kao i sve ostalo pa mi je samo rekao da više odmaram, ne jedem slano i tako.
Tješim se da imam još malo pa ću se onda valjda vratiti u normalu.
33+3, +13 kg!
Počela sam zadržavati vodu (otečene noge i ruke, ostaje mi crta od čarapa...), pa ne znam je li bolja opcija voda ili kg!
Tlak i urin ok!
29+3 +11 kg
također počelo oticanje, u prvoj trudnoći nisam mogla micati prste na nogama, kao ćevapi su bili. prestrašno, nadam se da neće opet tako
22+5 i +6kg
20+5 tt +4 kg
Imam filing da mi je bar 30 dkg otislo u lice!
Obrazi se zaoblili, na nosu trudnicka pjegica![]()
ja sam izgubila i tu jednu kg koju sam dobila i još jednu, tako da sam -1 kg sad (18. tj)..žgaravica opet čini svoje i nemam apetit
33+1 i 12 kg
napokon stale kile,do sad samo išlo, sad već 3 tjedna ništa
31.tt +8kg
A zasto dolazi do tog gubitka kila par dana prije poroda?
27+4, već sam dobila 12 kila... sad ih održavam, vidim da ne ide ni gore ni dolje i tako mi i odgovara... zdrava hrana i puuuuuno vode![]()
39+5, 16 kg.![]()
Imam velikih problema sa zadržavanjem vode, tješim se da ću dobar dio tih kila izgubiti kad se te vodurine riješim.
ja sam na prvom vaganju imala 46kg zasada sam se udebljala 1,2kg trudna 12 tj