Stranica 32 od 57 PrviPrvi ... 22303132333442 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bome se gegam,ali ne namjerno..donji dio trbuha me jako boli,beba je nisko i prepone rasturaju..jednostavno nemrem drugacije..

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da se nijedna trudnica ne gega zato što bi htjela, položaj bebe i sam trbuh te tjera na takav hod. ja pokušavam koliko toliko normalno držanje i hod imati ali sigurna sam da se gegam i zabacujem. To tako mora biti, prvo ide trbuh pa onda ja , šta da kažem u finalu smo..i da evo na na +1 kg. ja stvarno ne pazim na prehranu, startala sam s viškom ali ne opterećujem se s tim, jednostavno mi se ne jede ništ posebno, ne mogu velike obroke i zapravo jedem čak i manje nego prije t što se količine tiče. Moje tijelo valjda jednostavno tako reagira kad sam trudna. uglavnom jedem tikvice, paprike pečene, povrće, pileće meso, kuhano meso..grickalice me nikad nisu privlačile a sad pogotovo, jedini porok mi je sladoled koji tamanim uvijek u nenormalnim količinama. I da, nakon 5 sati više ne jedem (al ni to nije novi režim i inače je tako)

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

evo ja u srijedu bila i tad sam dobila kilu, a danas opet na vagu i pala pola kile... grrrr tak da sam sa 33 tjedna u minusu 9 kg od početne kilaže...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

milasova, a sta fali geganju? mozda cemo gegat skupa drugi tjedan

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

maca, tek sad vidim post o patkastim trudnicama, ja sam sretna sto jos mogu odpatkati dva tri puta dnevno po hodniku koliko sam natecena, nije to za šalu

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    maca, tek sad vidim post o patkastim trudnicama, ja sam sretna sto jos mogu odpatkati dva tri puta dnevno po hodniku koliko sam natecena, nije to za šalu
    Kak si ti? kako tlak i ostali problemi?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tanči, hvala na brizi, pisala sam natdrugoj temi

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Bome Mimi s tom spartanskom prehranom još si i puno dobila
    Patik, samo ti udri dok ti ne zabrane
    milasova8, uh i ja strepim od tog dana, nadajmo se da će se neće previše širiti

28tt +12kg
    Ma vraga je spartanska prehrana, grickalice su postale sve češće prije je bilo tu i tamo sad je svakodnevno (keksi, sladoled i ostale gluposti) sve mislim kako bih trebala pripaziti na to

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ma vraga je spartanska prehrana, grickalice su postale sve češće prije je bilo tu i tamo sad je svakodnevno (keksi, sladoled i ostale gluposti) sve mislim kako bih trebala pripaziti na to
    Aha, računaju se samo glavni obroci? Onda dobro
    jer ja cca duplo više unesem s ovim fakultativnim

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Drage moje, hvala vam puno na vasim savjetima evo vec lagano pali, pa jutros imam vec pola kile manje :D
    Sto se tice rucka u podne, ja zivim u takvoj zemlji, gdje je takva kutura jesti u podne, i kada krenes na posao u sest, sedam i tada doruckujem, onda mislim da medjuobrok ima smisla, jer bih inace crkla do rucka Posebno sada kad sam trudna ne izdrzim dugo da mi je zeludac prazan. Ja sa takvim rezimom prehrane nikad nisam imala problema, dapace nakon sto sam se tu preselila iz Hrvatske, smrsala sam na svoju zeljenu kilazu bez problema.
    Meni je sada samo trudnoca zafrkana i to prejedanje predvecer...ali evo svecano obecavam da toga vise NECE biti :D

Inace vidim da mi kilaza sada manje raste nego u prvom trimestru, jer nemam vise tih napada gladi...Drzite mi fige!
    Pusa svima

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Patik, ja zbog gestacijskog dijabetesa moram biti na dijeti, koja ovako izgleda:
    http://www.poliklinika-harni.hr/Dijeta-1800-kcal.aspx Možda je i nešto za tebe...?

Draga deeeyoo, hvala na prijedlogu. Mislim da cu pokusati sada normalnom prehranom stati na loptu, opalit si samar koji put kad pozelim navecer nesto grickati, a ako to ne uspije eto me k tebi, pa cemo zajedno na dijetu

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Bome se gegam,ali ne namjerno..donji dio trbuha me jako boli,beba je nisko i prepone rasturaju..jednostavno nemrem drugacije..
    Meni je beba isto jako nisko i prepone i kukovi me bole. Kukovi me znaju doslovno peći od boli ako predugo ležim na jednoj strani....tak da se htjela nehtjela gegam. Kad se tek ustanem je jače, poslije mi se koščice razrade pa idem brže i bolje

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma, nemojte me sad razapeti
    Moja opservacija se odnosila samo na Nanimirin post kako se gega jer joj je preslatko kad se trudnice gegaju i pitanje jel i ostalima to slatko.
    Osobno znam preko nekoliko trudnica koje su pocele sa patkastim hodom cim su popiskile plusic (rodakinja u sve tri trudnoce ).
    Zato sam i napisala da mi se to ne svida kad je "bezrazlozno".

Naravno da je promatracu tesko ispravno procijeniti ima li trudnica razloga gegati se, ali nekako se usudim misliti da vecina gegavica u prvoj polovici trudnoce ipak to ne radi zbog tezine trbuha, bolova i pomaknutog centra ravnoteze...

Oprostite mi ako sam vas bocnula sa svojim postom, nije mi bila namjera

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

maca, ljubim i tebe i klempica
    dobar klik za jelo je kad ti kazu da si na dijeti zbog gd, tj zbog djece, nema niceg osim onog potrebnog-proteina, voca, povrca i mlijecnog i super funkcionira
    da mi je taj klik i nakon poroda...

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ma ne gegam se ja namjerno ili zato jer mi je slatko, čak se niti ne gegam-pa rano je još. Nego mi frendica kaže da malo gegnem, ma sigurno se promijenio hod jer me steže i boli svašta nešto u trbuhu. A trudnice su mi načelno slatke dok se gegaju

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

a i ja sam posprdno gledala one što se momentalno po popišanom plusu hvataju za križa i puf-pant
    još me frendica višerotka opomenula da je to isfur i da se nemam šta gegati bar do 6.mj., pa sam se ja ful trudila da ne
    no nije mi uspjelo, počela sam tako raštimano hodati već sa 4.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

U 38tt +12kg i još se ne gegam...ali hoću. Sigurno
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 11.06.2013. at 16:41

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A kad su vam trbuscici poceli rasti?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Negdje oko 14tt sam uočila prve promjene, dok su prije bile povezane s nadutošću i grčevima pa me više smetao zbog toga. Znači,prije mjesec dana.

Sad mi je prijateljica trudna 8t i inače je jakooo sitne građe pa kaže da joj trbuh tak smeta da skoro ništa ne može radit .

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Meni je u ovoj drugoj trudnoći stomak odma počeo rasti...inače kažu da je to normalno za drugu, treću...trudnoću.
    Već nakon 2miseca se nisam mogla uvući u rebe...s 12tjedana dobila 2kg a rebe zauzele zadnji zabaćeni kutak ormara.
    Sad sam u 38.tt i na +12kg...zadovoljna jer je sve u stomaku i zeru u dupencu

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, nemojte me sad razapeti
    Moja opservacija se odnosila samo na Nanimirin post kako se gega jer joj je preslatko kad se trudnice gegaju i pitanje jel i ostalima to slatko.
    Osobno znam preko nekoliko trudnica koje su pocele sa patkastim hodom cim su popiskile plusic (rodakinja u sve tri trudnoce ).
    Zato sam i napisala da mi se to ne svida kad je "bezrazlozno".

Naravno da je promatracu tesko ispravno procijeniti ima li trudnica razloga gegati se, ali nekako se usudim misliti da vecina gegavica u prvoj polovici trudnoce ipak to ne radi zbog tezine trbuha, bolova i pomaknutog centra ravnoteze...

Oprostite mi ako sam vas bocnula sa svojim postom, nije mi bila namjera
    Potpisujem rano bezrazložno geganje koje meni nikako ne ide u glavu, al eto ima nas svakakvih i svaka od nas se drukčije nosi sa trudnoćom!
    Ne gegam se i drago mi je da sam zadržala svoj brzi sportski hod

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Onavi, drago bi bilo i meni da sam ikako mogla. U prvoj trudnoći mi se trbuh nije ni vidio, a već sam se gegala. Ne želim vam da ikada osjetite te bolove pa da shvatite to geganje. Ne znam kako na prvi pogled zaključite je li geganje s razlogom ili bez

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

U ovoj drugoj trudnoći, a doduše nije puno ranije ni u prvoj, počeo mi se trbuh očito videjeti tek sa 6mj!! S tim da me prije neki dan prodavačica u dućanu u koji jako čćesto zalazim, zabezeknuto pitala: "Zar si ti trudna!? Tek sad vidim stomak!". A imam rodit za 10-ak dana

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Onavi, drago bi bilo i meni da sam ikako mogla. U prvoj trudnoći mi se trbuh nije ni vidio, a već sam se gegala. Ne želim vam da ikada osjetite te bolove pa da shvatite to geganje. Ne znam kako na prvi pogled zaključite je li geganje s razlogom ili bez
    Zaključujem po ranom gegajućem hodanju čim trudnica zatrudni...šta je definitivno nemoguće...pa u samom startu još ništa ne pritišće živce....to je meni bezrazložno geganje na koje sam se ja osvrnula...pročitaj ponovno macin i moj komentar pa bi ti valjda tribalo bit jasno šta smo mislile!

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A ja ti opet kazem da je moguce, ja sam se gegala od 3.mj.trudnoce jer sam imala nepodnosljive bolove u zdjelici, preponama i donjem dijelu ledja. I to ne mora biti od pritiska bebe nego od prevelikog omeksavanja ligamenata. Trbuh mi je narastao tek u 6-om mj.trudnoce.
    Da si mene tada vidjela, sigurno bi isto pomislila "sta se ova gega, tek zatrudnila".
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 12.06.2013. at 13:04

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A ja ti opet kazem da je moguce, ja sam se gegala od 3.mj.trudnoce jer sam imala nepodnosljive bolove u zdjelici, preponama i donjem dijelu ledja. I to ne mora biti od pritiska bebe nego od prevelikog omeksavanja ligamenata. Trbuh mi je narastao tek u 6-om mj.trudnoce.
    Da si mene tada vidjela, sigurno bi isto pomislila "sta se ova gega, tek zatrudnila".
    A ja sam se gegala od grčeva u trbuhu od negdje 8tt zbog enormne količine lijekova koje sam pila, pa od grčeva u mišićima jer sam morala stalno ležati pa sam bila sva otekla i zadržavala vodu, a sad se gegnem jer me sve pritišće u trbuhu jer sam u vremenu kad mi se tijelo počelo privikavati na nove promjene bila u horizontali i sveukupno napravila dnevno 5 koraka.

Tako da eto... a sve u prvih par tjedana

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nanimira, ja sam pročitala za svoje stanje da je to zbog dosta povišene razine hormona koji u trudnoći "podivljaju". Osim tih luđačkih bolova, kroz cijelu trudnoću sam imala mučnine i uuuužasno mi se spavalo. To je bilo nevjerojatno, mislim da bi, da sam morala, bila u stanju stojećki zaspati ko top. Pa onda epizode escherihije, streptokoka, gljivica, zatvor... Katastrofa. A opet sam mislila da imam laganu i dobru trudnoću.

A tek sada vidim što je lagana i dobra trudnoća. Samo lagane mučnine i 15-ak dana migrene na početku i bolovi i naticanje sada pred porod. Ostalo je prošlo kao pjesma - ja u formi, bez većih bolova u kostima i geganja, bez ikakvih problema sa stolicom i pospanošću, bez ikakvih bakterija i gljivica. Pjesma!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja nemam ništ od bakterija,gljivica i sl. za sad ali imam Hashimoto koji mi mi je sad opet podivljao... mislim,otoci na nogama su mi klasika (na koljenima i gležnjevima), vježbanjem ili hodanjem se samo povećaju, ali tokom mirovanja su bili bolni i neugodni... a hormoni čuda rade...
    Neki dan dođem u ljekarnu i kažem: dajte mi 2xEuthyrox, 2xDuphaston i još jedan rezervni endokrini sustav ah,barem smo se nasmijali...

Ali, kilaža se ne mijenja što mi je OK, pol kg sim-tam varira i to vjerojatno zbog te vodurine.

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

evo nas da podnesemo mjesečni izvještaj

danas 30+4tt i +14kg, držimo ritam od cca +3kg mjesečno, ja zadovoljna - još uvijek imam struk i još uvijek mi se vide i osijete rebra

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

medonija, volim vidit da ti dobro ide, uzivam bar citat da neko smije papat kad vec meni ne daju
    35+0, +13 kg, s tim da 3 brojim kao vodu, jer tako i je

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

mare jesi još u bolnici? kako tlak?

pa dobila si dosta manje kg od mene(ja računam da ću završit do +20kg), ne daju ti papati zbog šećera?!

moji nalazi su još uvijek svi uredni pa jedem sve što mi se jede :kucaudrvoimoliBogadatakoostane:

znam da +14kg nije malo, ali još uvijek kažu da se s leđa uopće ne kuži da sam trudna, dobro, malo sam dobila i u guzi i nogama, ali nije mi taj dio nikad ni bio "sitan", uostalom moralo je ojačati postolje da me trbuh ne prevagne na nos

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

medonija, volim vidit da ti dobro ide, uzivam bar citat da neko smije papat kad vec meni ne daju
    35+0, +13 kg, s tim da 3 brojim kao vodu, jer tako i je
    Mare, 35(6). tjedan? Pa, lijepo ti to draga. Kile ce vjerojatno cure istopiti u rekordnom roku.
    Pusa

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pisem na temi o visokom tlaku, u bolnici treci tjedan, zasad sve ok, a drze me kao gestacijski jer mi onda jednom davno secer bio 5.3, a sad je stalno oko 3, al zadovoljna sam s dijetnom prehranom, dodatne kile bi mi bile prevelik teret
    medonija, samo uzivaj
    matahari, kiss

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

24 plus 2 samo cetiri kile a veli mi susjeda koja je preko zime u njemackoj da vec sad izgledam ko kaf sam sa prvom rodila a razlika kad sam ostala trudna samo sam kilu imala vise i to pripisujem hormonskoj terapiji.

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

38+1tt +13kg....a stomak u dva dana buknija ka kruh kad se kvasa

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

30 tjedana, evo na plus 13..........

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Cure drage jeli moguće nadebljat se 2ipo kile u tri dana...ajme ne mogu disat...
    Je da sam pretrjerala sa voćem ovaj vikend i bila na dječjem rođendanu di se papalo...al zar toliko...pa ja i inače dobro papam.
    Nešto me stolica zeza, a i slabije mokrim s obzirom koliko popijem. Tipa u nedilju na rođendanu sam se nalivala 3ure sokom a posebno vodom i samo sam jednom ošla na wc, šta mi je nepojmljivo jer inače trčim svako 5minuta.
    Danas situacija sa mokrenjem normalnija, al nikako mi ne ide u glavu da zbilja zbog sveg toga mogu u tako kratkom roku da se toliko nadebljam.
    Btw noge mi nisu natečene, samo stomak mi vele buknija

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Vagala sam se pred sam porod i vaga je pokazala +14 kg. To je bilo na okruglih 39tt.
    Po dolasku doma 5 dana kasnije +10 (znači samo 4 kg otišle s porodom). Sada - 3 dana poslije tog zadnjeg vaganja +8 (u 3 dana pala 2 kg). Iscijedila me ova vrućina.
    Nadam se da će nastaviti takvim tempom

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Onavi prvotno napisa Vidi poruku
    Cure drage jeli moguće nadebljat se 2ipo kile u tri dana...ajme ne mogu disat...
    Je da sam pretrjerala sa voćem ovaj vikend i bila na dječjem rođendanu di se papalo...al zar toliko...pa ja i inače dobro papam.
    Nešto me stolica zeza, a i slabije mokrim s obzirom koliko popijem. Tipa u nedilju na rođendanu sam se nalivala 3ure sokom a posebno vodom i samo sam jednom ošla na wc, šta mi je nepojmljivo jer inače trčim svako 5minuta.
    Danas situacija sa mokrenjem normalnija, al nikako mi ne ide u glavu da zbilja zbog sveg toga mogu u tako kratkom roku da se toliko nadebljam.
    To ti je od toga šta ne ideš redovno na wc.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Onavi prvotno napisa Vidi poruku
    Moguće je. Popij 2-3 šolje (veće) čaja od koprive, on bi trebao potaknuti izlučivanje vode iz tijela.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Moguće je. Popij 2-3 šolje (veće) čaja od koprive, on bi trebao potaknuti izlučivanje vode iz tijela.
    potpisujem s preporukom da to napraviš ujutro a ne prije spavanja

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Budem probala!

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo danas na punih 20 tt u plusu 4,5 kg.
    Moram sad odvrtiti vaše stare postove da vidim jel to ok ili malo previše...

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

pozdrav cure, malo sam pročitala ove postove i stvarno mislim da sam pretjerala...ufa...
    mi ulazimo u 16tt i dobila sam 7 kg, bojim se šta će biti do kraja. Mene vuće sve nezdravo,sad u zadnje vrijeme jela bi samo pomes sa brdo kećapa i majoneze,mmmmm. suzdržavam se, ali sve mi na kraju izgleda da se debljam samo od mojih misli na takvu brzu hranu

bubimitka ne moraš ni vrtiti,ja se odmah prijavljujem....koji mi je bed
    Posljednje uređivanje od butterfly101 : 19.06.2013. at 12:10

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja ponosno prijavljujem da sam 12tt, +2kg. Cak imam manje nego prosli put, a jedem vise. Trbuh se zbilja povecao, a u pupak stanu i 2 prsta Moj zakljucak je da kg kod mene nemaju veze s debljanjem

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ponosno prijavljujem da sam 12tt, +2kg. Cak imam manje nego prosli put, a jedem vise. Trbuh se zbilja povecao, a u pupak stanu i 2 prsta Moj zakljucak je da kg kod mene nemaju veze s debljanjem
    nevezano za kile u drugoj trudnoći se puno prije ističe stomak.

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Samo da vama cure koje ste mi davale savjete za onaj moj nagli porast u 3dana...e pa evo nisam ni stigla kupit čaj od koprive a ono mokrenje već krenilo ka ludo...i bila na wc-u...sad opet na +13kg sa 38+3tt

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Piškanjeee

Znate što, ja se jako napuhavam,ko žaba sam, organizam isto zadržava vodu jer mu je vruće bez obzira koliko pijem,tako da sam i ja odlučila čaj od koprive ponovno. Inače sam ga pila prije T na dnevnoj bazi,ali ono početno piškanje na početku T. je sve ispralo. Tako da i ja očekujem povećanje težine,ali sve je to OK dokle god stanem u sve što imam za nosit. A stanem A to što će vaga pokazati +/- 2-3 kg se ne zabrinjavam, znam da masnoća nije. Ionako mi je još apetit na nuli tak da se od jedenja sigurno ne mogu udebljat.

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

UUU ima kod mene i masnoće jer se tamani sve redom

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo da se i ja pridružim Meni druga trudnoća, sada 16+1tt i 3,5kg. Zadovoljna sam jer koliko jedem/a jedem barem 5x dnevno/ super sam i "mršava". Stomak mi se već dobrano vidi, kao u 1. trudnoći sa 6 mjeseci
    al dobro. Nadam se da me ginić neće stviti na 1800 dijetu, na kojoj sam bila cijelu prvu trudnoću.i da..imam 37.godina i nadam se brzom gubitku kila Nakon 1. T ostalo mi 4kg

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •