Stranica 36 od 57 PrviPrvi ... 26343536373846 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

iva222 avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

27 tt i u plusu sam 6 - 6 i pol. Kad ovako gledam ne izgleda puno, al kad vidim na vazi 57 kg osjećam se ogromno jer sam inače dosta sitna XD

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

mislim da sam rekorderka, u 19tt +10kg. Jedem raznoliko, oko 4 puta na dan, grickalice i slatkiši su mi strani pojam, al ajd nadoknadim kolačima koje stalno pečem, šečem skoro svaki dan 4km.
    Ne zamaram se više kilama, bitno da je beba ok, još obavimo OGTT i ja sam mirna.
    A kile....kak sam ih natukla, tak ću ih i skinuti....ajd 10 puta teže, al neka

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Na početku sam virila na ovu temu da se uvjerim da nisam jedina koja odmah zaljepi par kila i utješiti se da neću postati slon ako tak nastavim. Sad me strah viriti jer je nakon toga krenulo puuuuževim korakom. Točno mjesec i 20 dana ja natežem vagu za +1kg. Sad nakon 2 dana brige ode vaga u rikverc za tu kilu. Dakle, sad u 28tt i dalje cca 5.5kg. Ne bih se brinula da nisam startala u minusu, i da imam trudnički apetit. Ali jedem skoro isto ko i prije, i glupo mi je trpati u sebe da jedem za dvoje. Beba je taman za tt. Ajde me malo utješite

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Muma, stvarno nemoj brinuti. Beba je taman za tt! Ti si također dobro. Jedeš koliko i prije jer ti taman toliko treba i naravno da ne trebaš jesti za dvoje. Ono na što trebaš paziti je što jedeš. Neka budu zastupljene sve kategorije namirnica, i masnoće (avokado, mljac!). Ako slučajno nemaš apetita za sve te različitosti, na to se pokušaj dogovoriti.
    Sve smo različite i ne trebamo se trpati u kalupe.. Sjeti se da je beba dobro!

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam cca 15,5 tt i dobila 3,5 kg, ako tako ostane ja zadovoljnan(cca 1 - 2 kg mjesecno)

iva222 avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Muma, pa nemaš se zbog čega brinuti! I sam sam sad 28 tt i kile su mi na +6.
    Znači pola kile više od tebe, a bila sam mršava u startu. Ginekolog je zadovoljan, beba super napreduje, tako da samo uživaj

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Muma ahahahahah !! U 27 tjednu ja sam na +11 , tiho budi

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala cure. Ma da "me bilo" prije, ne bih se brinula ni da sam upola manje dobila, a ovako sam se zabrinula. Evo, baš sam se napucala..moram vratiti natrag to što se izgubilo.
    Apsu vidiš, svatko svoju muku muči A kad ću tamo pred porod u blagdanskom ozračju natući kile, lupat ću se po glavi

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam na 24+2 tt dobila 11kg do sada. Ne vidi se to meni toliko jer sam prije trudnoce bila mršava i krenula s 50kg. Ali isto idem raditi oggt slijedeci tjedan.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo, tocno 24 tt i +8 kg

Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

17 tj +8 kg idući tj idem na pregled i bas me zanima šta će mi dok reci ne jedem slatko ,uživam u vocu ali kile me vole

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Zadnje mjerenje 34+2 imam +6 kg

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Joj,evo mene...nakon što je sve bilo do sad OK, u zadnjih tjedan dana sam dobila 4kg i totalno sam koma jer mi je apetit pao,ne jedem apsolutno ništa više nego inač, štitnjača je OK i sve je do sad bilo normalno. Doduše, imam neke blage edeme na nogama,ali ništa strašno..kaj je moguće tak puno vode nakupit? Sad sam u 37tt

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Dugo nisam ništa prijavila: +11kg, 28tt
    Bušica raste progresivno, a nigdje drugdje nema ”dodataka”.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    Dugo nisam ništa prijavila: +11kg, 28tt
    Bušica raste progresivno, a nigdje drugdje nema ”dodataka”.
    Da znaš Lulu da si me utješila jer sam ja ovoliko dobila do sad Doduše,još uvijek me brine što se tako puno skupilo u tako malo vremena.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ma ja se uopće ne brinem oko kila. Posebno zato jer se ne debljam. Samo trbuh raste. Možda bi mi trebala koja kila više, malo masti za dojenje...kaj ja znam

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nanimira, 7 kila do 37tt??? Ja sam na 20+2 i imam 5-6 dodatnih. Ali isto mi se čini da su sve u trbuhu.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Tiho budite, 30 tj = + 15 kg , noge će mi otpast od tereta Al sve je nekako u trbuhu i malo u nogama ..

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    nanimira, 7 kila do 37tt??? Ja sam na 20+2 i imam 5-6 dodatnih. Ali isto mi se čini da su sve u trbuhu.
    Ne ne, dobila sam do sad 11 ukupno ali sam zadnje 3-4 dobila u tjedan dana pa sam zbunjena od kud to... doktor misli da je voda vjerojatno i ne zabrinjava se pošto nisam ni napuhnuta ni ništa, ali ja se zabrinjavam-tko će to skinut

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Uh, svejedno mi se čini to sve jako šlank Između nas je 17 tjedana i samo 5 kila. A čini mi se da mi se otvara apetit lava.
    No, cijelo vrijeme govorim kako smo sve različite, pa se sad s tim trebam i složiti, hahaha. (A sad trk na slike trbuha)

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

33tt i 15kg u plusu doktorica nije nimalo bila sretna sa tom brojkom (kao ni ja) iako veli da nebi nikad rekla jer izgledam kao da sam samo trbuh dobila, pa me pitala gdje su te kile ni meni nije jasno jer još uvijek stanem u stare traperice, jedino ih ne mogu zakopčati, ni ruke mi nisu nabujale... stvarno mi nije jasno
    cice su za dva broja veće, trbuh je velik... ali opet +15kg!!!! nije sve moglo baš u to dvoje otići.....

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

32 tt + 7 kg, nevjerujem ni ja da sam samo toliko dobila, cicke su mi iste u početku su buknule a sad su se smanjile odnosno došle na svoje,a ko će ih znat.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam došla u bolnicu s +6 na 28+3. Sad nakon 2 tjedna nemam pojma, ali znam da nas hrane s puuuuuno kruha, krumpira i palente, a viču ako ne pojedeš, paaaa....iskreno se nadam da ću uskoro pobjeći doma i javiti definitivno novu brojčicu.
    Bluebella ne nerviraj se! Ako si dobro izgledaš, i nemaš nekih problema, sve će to otići nakon poroda.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bbella ja sam isla radjati sa +17 kg
    Nitko nije ni trepno na brojku, pitali su me ko i tebe da di su mi te kile
    A bebe uopce nisu bile velike, prva 2660g (tocno 38tt), druga 3220g (39tt)

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    33tt i 15kg u plusu doktorica nije nimalo bila sretna sa tom brojkom (kao ni ja) iako veli da nebi nikad rekla jer izgledam kao da sam samo trbuh dobila, pa me pitala gdje su te kile ni meni nije jasno jer još uvijek stanem u stare traperice, jedino ih ne mogu zakopčati, ni ruke mi nisu nabujale... stvarno mi nije jasno
    cice su za dva broja veće, trbuh je velik... ali opet +15kg!!!! nije sve moglo baš u to dvoje otići.....

Kao što sam napisala, ja sam 3 tjedna manje od tebe i na 15+ sam ( na večer i na 17+ ) .. apsolutno isto ko i ti, nigdje mi se ne vidi , sve je u trbuhu i malo u nogama ( bokovi) .. Čak su mi i cice na istom broju.. Svi me hvale kako dobro izgledam a ja si mislim aha čekaj još malo xD .. Nije mi jasno, očekujem da ću se jedno jutro probuditi i razlit po krevetu, ono, doći će sa zaostatkom

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Kao što sam napisala, ja sam 3 tjedna manje od tebe i na 15+ sam ( na večer i na 17+ ) .. apsolutno isto ko i ti, nigdje mi se ne vidi , sve je u trbuhu i malo u nogama ( bokovi) .. Čak su mi i cice na istom broju.. Svi me hvale kako dobro izgledam a ja si mislim aha čekaj još malo xD .. Nije mi jasno, očekujem da ću se jedno jutro probuditi i razlit po krevetu, ono, doći će sa zaostatkom
    ajde... vidjet ćemo nakon poroda kakvo će biti stanje tu smo negdje s terminom.
    mene zapravo i ne brinu više toliko te kile, znam da ih lako skidam... al nije mi baš ugodno kad doktorica kaže da je to previše. po njenoj procjeni do poroda bi to moglo biti i +20 u najboljem slučaju +17 do 18...

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mene je isto doktorica zašpotala kad sam prije mjesec dana došla sa 10+, sve me strah šta će biti u srijedu haha.. A šta ja mogu, stvarno se zdravo hranim, jedino padnem na čokoladi tu i tamo, al opet ne tolko da postanem tenk :D

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

meni je tjestenina sa domaćom šalšom slabost.. mogla bi ju jesti svaki dan u neograničenim količinama al opet.. suzdržavam se.
    čokolada i slatko općenito... puno više sam jela dok nisam bila turdna, sad mi bude muka od slatkog ili imam žgaravicu.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Uh, paše i meni tjestenina sa svim , samo ne smijem rajčicu nikakvu jest jer umrem od žgaravice
    Al zato čokolada.. molim ljude da mi ne kupuju slatko, jer da mi donesu kilu čokolade, ja bi sjela i nebi se digla dok ju ne smažem do kraja ( provjereno -.- )

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

22 tj + 7
    joj a trebalo i na tome stati jer imam plus 20 od prije....

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja imam osjećaj kako sam jela više prije trudnoće. Sad se samo veselim puno više slatkom. Sladoled mi je na prvom mjestu. Njam.

iva222 avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

31 tt, ja na +7. Nekako usporilo u zadnjih par tjedana.
    Možda zato što mi je probava proradila (otkrila sam sok od šljive, njamiiiiiii).

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam došla u bolnicu s +6 na 28+3. Sad nakon 2 tjedna nemam pojma, ali znam da nas hrane s puuuuuno kruha, krumpira i palente, a viču ako ne pojedeš, paaaa....iskreno se nadam da ću uskoro pobjeći doma i javiti definitivno novu brojčicu.
    Ja došla do vage u bolnici. Uz sve navedeno, Mlinara pokraj bolnice, sav trud da svaki obrok pojedem, i cjelodnevno ležanje...ja i dalje na +6, 31tt. Ajme bit će špotancije. A baš sam bila uvjerena kak ću napokon nešt skupiti kila.
    Posljednje uređivanje od Muma : 22.10.2013. at 21:06

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja došla do vage u bolnici. Uz sve navedeno, Mlinara pokraj bolnice, sav trud da svaki obrok pojedem, i cjelodnevno ležanje...ja i dalje na +6, 31tt. Ajme bit će špotancije. A baš sam bila uvjerena kak ću napokon nešt skupiti kila.
    Ako je beba skupila koliko joj treba, ja ti dajem podršku da na ovoliko i ostaneš

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ima dovoljno grama, ali i zaostaje u rastu trbuščića pa si svašta predbacujem. Iako dr kaže da je sve ok jer ni ja ni muž nismo ljudine.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo nekih podataka koje sam našla kroz jedan od mojih kalendara trudnoće:

Weight gain

The average woman will gain about 12 kilograms during her pregnancy. Don´t worry if you only gain 5 kilograms or maybe as much as 25 kilograms, almost anything is normal.

The average distribution of this weight gain is as follows:
    Baby: 3200 to 3500 grams
    Extra fluid: 2000 grams
    Extra fat: 2000 grams
    Extra blood: 1500 grams
    Uterus: 1000 grams
    Amniotic fluid: 800 grams
    Placenta and membranes: 750 grams
    Your breasts: 400 grams heavier than before you were pregnant

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo na okruglih 27 tt i okruglih +10kg
    ogtt uredan, dr nista nije komentirala, ne vidi se da sam toliko dobila, ja zadovoljna

Muma, ja i dalje mislim da tvoj malac nista ne zaostaje

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Meni je sad pri kraju sve otišlo kvragu...em je tlak podivljao ( navodno,doma mi je niži a lim dođem do bolnice skače do 140/90),em sam dobila u nekih mjesec i pol dana oko 5kg, sad sam mjerila šećer pa je 5,3 i tak...a 3 tjedna do poroda.. do sad sve super, odjednom blaah

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Na mojih okruglih 21tt, 5,5kg u plusu. Ogtt nisam još radila, to mi slijedi. Sad u petak imam pregled. Pročitavši ogtt temu samo sam se smrznula. Nisam ni pomišljala da bi s tako nečime mogla imati problema.

Muma, zašto si hospitalizirana?

nanimira, i što ti je doktor sad promijenio? Se nešto mijenja kad se to dogodi pred kraj?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

ništa,samo ako tlak bude nastavio biti takav i porastao do 150 da se odmah javim u bolnicu...za sad mjerim svaki dan 3x dnevno...ali meni se sve čini i da mi je štitnjača malo otišla u hiper pa ću izvadit hormone za svaki slučaj,jer ako sam hiper nisam ziher da će mi bilo što drugo pomoći nego smanjenje doze hormona

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ima dovoljno grama, ali i zaostaje u rastu trbuščića pa si svašta predbacujem. Iako dr kaže da je sve ok jer ni ja ni muž nismo ljudine.
    Joj,to ti se sve tak brzo kod njih mijenja, moja je bila manja pa je za mjesec dana bila čak i ovelika za svoje tjedne..isto sam to pratila i uspoređivala a bez veze...piše na UZV da postoje odstupanja od oko 15% a ono što izmjere vrijedi za +/-2 tjedna,tako da je sve to normalno.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Danas ponavljamo, ne očekujem previše, samo da ne ode u rikverc.
    Fino papajte trudničice moje

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nisam imala sa štitnjačom problema, jednom sam to provjeravala, ali ispalo je sve u redu. A ovo mi je super sročeno
    Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    jer ako sam hiper nisam ziher
    Ja sam manje trudna, ali sa 17 tjedana je moja cura gotovo u svemu bila starija bar tjedan i pol. Doktor mi je rekao da to ništa ne znači. Osim što joj je izmjerena bedrena kost bila isto toliko veća pa možemo očekivati dugonogu.

Muma, mojoj prijateljici je bebica imala zadnjih dva mjeseca premalen opseg trbuha i hospitalizirali su je jer su rekli da bi trebali ranije roditi. Na kraju je rodila samo 14 dana prije termina. Razlog manjeg opsega je bila stara posteljica. Rodio se preslatki, zdravi dečko.
    Ne želim vam rikverc!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hehe,a da, a treba i malo humora ubacit Dok me razuvjerio,kaže da su uzrok dizanju tlaka u visokoj trudnoći hormoni posteljice ako je tlak bio uredan do sad. Al ja svejedno ošla izvadit hormone

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Sretno Muma
    I Nanimira tebi i malenoj želim da budete dobro i lijepo izgurate još ovih mjesec dana bez stresa

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sretno Muma
    I Nanimira tebi i malenoj želim da budete dobro i lijepo izgurate još ovih mjesec dana bez stresa
    Hvala Apsu,također

Mucica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

29 tt i +7,5 kg

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja sam sada 28tt i dobila sam 13kilica ali kaže meni dok. da izgledam dobro, vadila oggt i 4,6 mi je.....

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj corinaII prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam sada 28tt i dobila sam 13kilica ali kaže meni dok. da izgledam dobro, vadila oggt i 4,6 mi je.....
    juhu sad je meni lakše tolko sam i ja imala, sad sam 31tt i imam još 5 više haha..
    Btw.. prijavljujem prve strije

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Btw.. prijavljujem prve strije
    ma neeeeeee jel se mažeš?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke