A čime se mažete? Ja se mažem uljem sjemenki grožđa, bademovim uljem ili karite maslacem. Zasad ih nema, ali ja sam 21+2.
bademovo ulje ili olival ulje protiv strija prije spavanja, po danu Palmers kakao maslac po trbuhu, ako sam cijeli dan doma i po dva - tri puta.
ispočetka sam se mazala sa biobazom za trudnice ali kasnije mi više nije bila dovoljna jer mi je koža bila suha i nije bila onako "mesnata" kao kad se uljem namažem, nego je izgledalo kao da je površinksi sloj nategnut... ne znam kak bi to opisala...
Meni karite ostavlja najviše "mesnatu" kožu. Njega stavljam navečer, kombiniram s uljem sjemenki. A bademovo je za po danu jer se super upija, a i fino mirišiiii![]()
Au, Apsu! Ja sve čekam kad će meni krenuti strije, posebno jer kažu da žene s puppp su sklone strijama.
Da kucnem u drvo, još nema niti jedne. Mažem A-dermom od kad me dermatitis uhvatio. 1 i 2 tromjeseče sam mahala s maslacem koji sam sama napravila od bademovog, jojobinog, pšeničnog ulja, shea maslaca, kokos...ma svašta sam smućkala![]()
Imam to ulje iz L'occitanea. http://hr.loccitane.com/ulje-za-poda...6549,85373.htm Stvarno krasno miriši.
Ja sam u Mulleru kupila bademovo ulje s vitaminom E, platila nekih 56kn i s njim se mazala cijelu trudnoću ( znači cijela bočica mi je trajala evo 9 mjeseci, 100ml),ni jednu (novu) striju nisam dobila a svaki put kad me zasvrbila koža na trbuhu namazala sam s tim i prošlo je.
I da,samo s tim sam se mazala, inače imam suhu kožu i još k tome pureću![]()
Posljednje uređivanje od nanimira : 26.10.2013. at 11:15
Mislim da je mene zeznuo kalorifer ( ona mala grijalica koja puše vruči zrak) .. Bilo mi je zima u stanu par dana pa sam se prije tuširanja stala lijepo gola ispred toga da me puše.. a znam lijepo da mi svaku zimu isuši kožu.. al ne, ja sam budala![]()
Kapni so kapljicu omiljenog eteričnog u svoje bademovo i imati ćeš mirisno-bademovo![]()
Nije da vas plašim, al mislim da strije imaju veze s genetikom. Nema čim se nisam mazala u trudnoći. Do samog kraja sam bila sva sretna kako nema strija. Al kad je beba izašla iz buše pojavio se mali milijun strija.
Moe, a jesu li ti te strije i tako brzinski otišle? Reci da jesu
Ja sam neke od tih stvari koje sad imam dobila na poklon. Ne bih inače imala toliko proizvoda na sličnu temu.
E, krasno! Baš se veselim!
Sad kad smo prokometirale tvoj super izgled, mogu reći kako mi je i tvoja curica jako slatka!![]()
E hvala vam na komplimentima. Al da doprinesem nešto temi.
Ova moja slatka cura se rodila s 2,8 kg, a ja dobila u trudnoći 14 kg.
Baš je zanimljivo pročitati ovu raspodjelu mase u trudnoći koju je nanimira stavila na prethodnoj stranici.
To su tek neke prosječne vrijednosti, baš sam jučer škicnula u knjigu trudnica i vidim da iako sam ušla s viškom u trudnoću dobila sam najmanje od svih upisanih taj dan za svoje tjedne trudnoće. Iako dobim oko 1kg tjedno sad u zadnjem mjesecu,koma,nevezano uz unos hrane, svi me špotaju kak slabo jedem.. varira i po 2,5kg od jutra do večeri, ali doktor se ne zabrinjava jer su to normalne vrijednosti. ugl.sad je +13 za 38+5 s tim da su zadnje 4 došle u zadnja 3,5 tjedna.
Da se i ja prijavim, 9+4, 3 kg sam u plusu. Opraštam si jer sam se prva 2 mjeseca trudnoće osjećala užasno. Prestala sam pušiti, osjećala sam stravičnu glad, mučnine i pospanost, samo sam htjela jesti i spavati. Već 10ak dana osjećam se bolje, popravila sam prehranu (izbacila slatkiše, sokove, bijeli kruh i večere), ne osjećam više toliki umor i kile su stale. Nadam se da će s ovakvim režimom još dugo stajati![]()
Ajme rehab, kad čitam što si sev izbacila...ja barem jedan sladoled pojedem na dan. U jelovniku mi je i kruh (ali dobro, ne poželim ga svaki dan) i tijesto i krumpiri... sve što kao ne bi trebalo biti. Ali glavno da mi dan započinje dinkelovim pahuljicama s voćem.![]()
33. tt, u plusu 8 kg. Nekako je stalo
Ajde barem da do kraja zaokružim na 10, da me bebač ne pojede![]()
33 tj = + 15 kg .. Tko bi rekao da kad izbaciš previše čokolade onda kile stanu.. već 3 tjedna smo na ovoj cifri![]()
13+4 a vec 3 kg u plusuOsim ta 3 startala sam sa 3 vise nego u prvoj trudnoci, pa se osjecam kao da je +6...
S prvom bebom sam tek u 20 tt bila na +3 i opet uspjela natuci 23-4 do kraja... Nadam se da ce sad biti obratno, vise na pocetku, pa onda kocnica
za sad sam 5 kg u plusu i sve je otislo u trbuh!
Ja sam 22+5 i dalje se vrtim oko tih 5-6 kila. A bebelica ima već pol kile!![]()
danas bila na kontroli trudnoća 30+4 a kile +6 od toga bebač procjenjen na 1600g :D Zadovoljna iako ne znam što očekivati u iduću dva mjeseca. Prvu sam bebu rodila sa 36 tjedana pa ne znam kako ide prirast na težini u to zadnje doba
Primjerice,ja u zadnjih mjesec i pol dana nisam kile dobila,rodila 40+0..nema pravila
ja krećem na dijetu za trudnice, onu 1800 kcl. Sad sam na +8, a tek 25.tj Ima li još netko da je na toj dijeti?
To ti je doktor preporučio? Ja sam 23tt +5, 6 kila. Kako koji dan. Kod doktora je bilo prije dva tjedna +4kile (a kod mene taj isti dan +5). Zašto tako rigorozno postupiti?
Ja jedine strije koje imam su iz doba kad sam bila u pubertetu, od trudnoće niti jedna tako da ne bih rekla da je stvar u genetici jer da je ja bih ih opet dobila.
Sto se kila tice ja ih najvise dobila zadnja 2 mj. po 2 mjesečno u cijeloj trudnoći 12 koje su se već istopile 2 mj poslije
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 07.11.2013. at 11:10
Zadnje vaganje bilo +5kg 17tjedan, za tjedan dana pregled i strah me stati na vagu haha, sad je 20tjedan
Strah me sta ce biti do kraja :D
A što se tice strija nadam se duboko da ih necu dobiti, iako kad majku pogledam ne piše mi se dobro, dobila u trudnoci 9kg i puna strija, doduse nije se mazala pa se tješim :D
U pocetku trudnoce je bilo samo da nedobijem preko 15kg, a sad sam se prebacila dp +20kg![]()
Posljednje uređivanje od Ninunanu : 30.11.2013. at 11:50
Danas točno 36 tjedana i 19 kg + .. Još uvijek ne znam gdje su mi te kile, al napokon je otišlo malo u podbradak haahah
Jutros sam napisala post o svojim kilama i sad ga ne vidim? Hm.
Ukoliko ga i vi ne vidite... jučer 26+2 i +6 kila.
(ili sam pobrkala teme i negdje krivo to objavila)![]()
37 tt, + 9,5. I ja i doktor zadovoljni, sam trbuh od mene, al zato strijeeeeeee![]()
Posljednje uređivanje od iva222 : 30.11.2013. at 18:05
Hajde da i ja dam doprinos ovoj temi.
27+1 9,5 kg
rahela, stvarn se pratimo
ja sam u proslim trudnocama dobila 16,17 kg
u ovoj mi isto te kilice idu brze
evo, u 33tt ja sam na +14kg...a debljanje tek slijedi...uf
cini mi se da cu ovaj put oko dvadesetke![]()
Danas na kontroli trudnoća 34+4 ja u plusu 7,5kg. Doktorica kaže malo i da trebam doći makar na +10 jer je beba mršava hmmmm. Inače procjenjena težina bebača je 2400g. U prošloj trudnoći rodila sam curicu u 36tjednu i težina je bila 2390g. Inače konstitucijski nisam sitna i startala sam u trudnoću sa 65kg i prvi i ovaj put. Ali dr kaže da je bebin trbuščić i želudac manji od onog kako bi trebao biti te da bez obzira na kilažu od 2400g misli da je bebač mršav. Drži li to sve skupa vodu i kako ciljano udebljati bebu :D A i sada jedem sve što mi padne na pamet i kada mi padne na pamet. Ne pijem nikakve vitamine iako mi ona konstantno u trudničku upisuje da moram piti Elevit 1*1. Meni od početka trudnoće vitamini ne pašu pa sam ih iz tog razloga skroz izbacila i odlučila se na zdravu prehranu (što zdraviju). Sad me zabrinula![]()
ja sam bila prije dva tjedna kad smo bili 23 tt na kontroli imala +6 kg , sad me stah stati na vagu!![]()
E ja do 30 tt bila totalno fit trudnica,uprkos lezanju, i saaaad,ajmeeee u zadnja dva t, dobila pet kg. Od lezanja zadnjica mi postala kao smezurana palacinka, strije vidim da ce doci,jer mi je koza postala jako suha, ne mazem stomak,jer su rekli da ga niposto ne diram.. lice mi je velika trudnicka fleka. Jbt, je l moguce :D :D...
od kojeg tt treba počet mazat trbuh,ja sam tek 10tt i čini mi se da je to još dosta rano,makar mi trbuh već sad izgleda ko da sam trudna 4 mj,al to mi ostalo od stimulacije,malo utrogestani..