A ja sam +9 na 33+6. U petak slijedi vaganje kod doktora. A sutra ovo kućno na 34tt. Možda se iznenadim. Nekako mi se otvorio apetit.
A ja sam +9 na 33+6. U petak slijedi vaganje kod doktora. A sutra ovo kućno na 34tt. Možda se iznenadim. Nekako mi se otvorio apetit.
Ja sam sutra punih 28tj i do sad sam se udebljala 7kg..do 21 tjedna sam bila na +2, a onda je krenulo -u 5 tjedana 5 kg.. i od tad vec 2 tjedna nista.. moja doktorica se nije cudila, iako imam ohoho viska od prije, gleda porast od pocetka i kaze da je to ok..
evo 28+2 tt...+11kg
pitam se sta ce to bit do kraja....
Posljednje uređivanje od Ninunanu : 25.01.2014. at 18:45
I čisto me zanima kad ce neko nacuit ljude da nekomentiraju trudnice, jao kako mi je to počelo ici na žživce. Doduše večina ima pozitivne komentare, al pobogu govorit ženama "waaaauuu kako si se ljepo zaokružila" "baš si lipo popunjena" ma daj mršstvarno nerazumijem tu potrebu konstantnog kometiranja debljinei sličnih stvari
Ja mislim da se ljudi općenito osjećaju pozvanima pristupati trudnicama za bilo što.
ma nek komentiraju,ja sam u +2kg,asvi koliko si dobila,alo ljudi ja inače imam puuuuuuuuno kila
Ma da....dobro meni stvarno nesmeta kad mi bliski prijatelj ili roditelji prokmentiraju, al onako neki ljudi koje nevidiš mjesecima i nisi zapravo u nikakvim odnosima pa odma krenu komentirat + još ako me pocmu dirat po trbuhudođe mi da i ja njih pocmem dirati cisto eto
Posljednje uređivanje od Ninunanu : 26.01.2014. at 16:06
I meni idu na živce lokalni dušebrižnici koji su odjednom jako zainteresirani za kile (kao da je to jedina stvar u trudnoći koja se mijenja) i puni savjeta i priča o vlastitim iskustvima ili iskustvima njihovih susjeda, prijateljica, susjedinih prijateljica itd..![]()
samo me jedna mala curica u busu dirala po trbuhu ne najavljeno,ali to mi je bilo slatko
e to je recimo baš slatko
Meni je recimo danas jedan stariji gospodin na stanici od autobusa samo prišao i nasmiješio mi se i samo mi rekao neka ti je sa srecom....a ja nabijena hormonima samo mi suza u oku, ja sam postala koma u trudnoci, emotivac žešći, nemogu više ni filmove gledat a da ne plačem.
a što se tiće kilograma ja kontam dok se god osijećam dobro bez obzira na brojku na vagi sve 5
uf i ja plačem to je normalno,istina dok god ti znaš nositi svoje kile,dobro se osjećaš sve 5 je
Evo, ja danas sa pregleda - 33+1, u plusu ravno 14 kg!!! U obje prošle trudnoće dobila po 20 kg i sve mi je relativno brzo otišlo, tako da se ne opterećujem previše.
Da se i ja ovdje ukljucim s obzirom sam trenutno bas u tim brigama oko kg i koliko sam ih dobila i KAKO.
Ja sam u 24+3tt i dobila devet kg. Mislim osjecam se dobro, nisam trutava il teska sama sebi, al ne znam jel to previse il ipak ok.
A ne jedem nista vise nego prije. Nemam posebnih zelja, trudnim se u popodnevnim satima i navecer ne jesti kruh, al kilogrami su tu.
Ima itko savjete o prehrani?![]()
Posljednje uređivanje od Lili_nova : 22.02.2014. at 22:19
pridružujem se i ja.
u prošloj sam T izgubila 20 kila. dakle, curka je rasla i dobivala sve koj joj treba, a ja sam ili stagnirala ili mršavila. zahvaljujući njoj jer mi je bilo užasno muka čim bih nekaj pojela, tak dam jela zdravije, češće nego kad sam npr. na poslu, lai količinski manje jer bi mi odmah bilo muka.
sad u ovoj T mi je stalno muka i nemrem prokljuvit jel mi paše da jedem ili da ne jedem ( sa sinom u 1. T mije bilo muka ako ne bih jela pa sam natukla 11kg s njim). uglavnom, u 2 tjedna sam dobila skoro kilu i mislim da trebam stat na loptu!! sad se opet šopam voćem i jogurtima, ali nekad pokleknem pa se namlatim
. nisam na dijeti, da me krivo ne shvatite, ali zbog toga jer radim ne stignem jesti baš pravilno i zdravo kao kad sam bila na komplikacijama s curkom....
Franny, znaci da jedem jogurt i voce da se ipak ne sirim prebrzo ili?
Ja svaku vecer pojedem jogurt,il obicni il vocni. Ako me bas uhvati glad il ako vidim da se krece prema tome, pojedem nesto prije sedam. Iako dosta kasno rucam i uvijek kuham, tako da navecer ni nemam neku preveliku potrebu jest.
A inace, niza sam, 165cm, imam osjecaj da cu u jednom trenutku u ogledalu vidjeti pravu bombicu.![]()
ja sam još i niža- imam 162 i prava sam bombetina. sad imam kila koliko sam imala kad sam sa sinom ostala trudna, a prije nego sam zatrudnila s njim, tj. od kad sam prohodala s mužem kojeg se ni grama hrane ne hvata, zdebljala sam se uz njega 20 kila
. ja se debljam i od vode
.
pa si onda možeš zamisliti da nisam baš neka mršavica, unatoč činjenici kaj sam skinula 20 kila u 2. trudnoći (tijekom ovih 17 mj. sam vratila 5kg).
Ja danas stala na vagu... Znala sam da sam puno dobila, ali kad sam vidjela 90, uhh...
Dakle, 29+4 u plusu 14 kg...
U prosloj trudnoci sam dobila ukupno 24 i zaista bila kao slon, nadala sam se da ovaj put nece tako biti![]()
ja sam prvo dijete isla roditi sa 35 kila vise, ok dobar dio toga je bila voda, na porodu je otislo 20 kila.
u trecoj trudnoci sam smrsavila 6 kila. moj problem je sto nakon poroda uvijek natucem 10ak kila u negdje tjedan-dva jer sam gladna ko slon i nemrem prestati jesti.
ja sam sad u terminu i +17kg
u prve dvije trudnoće dobila sam po 16kg, tako da mi je to tu negdje i ok. jer uglavnom u prvih 6-8 mjeseci ode većina
ostanu možda 2-3 viška, i to ako uopće ne pazim (a uglavnom ne pazim)
1. trudnoća +21kg
2. trudnoća +17kg
3. trudnoća (25tj)+3kg
4. trudnoća za sada u 17tj +5kg
Nakon svake trudnoće sam se vratila na staru kilažu pa se nadam da ću i sada.
Ja se davim u voću. Baš trenutno jedem voćnu salatu.![]()
Danas sam 38+4 i ja sam na +11\12 kila.
Ma sve do 15kg mi se cini ok (za mene i moju gradju i visinu).
A cini mi se sve vise od toga da cu bit prava BOMBA.lol:
Ninunanu isto sam imala skok od 4kg prije dva pregleda. :-O
Ja sam na 31+3 bila u plusu 9 kg.. nadam se da me vaga neće iznenaditi u ova zadnja dva mjeseca...![]()
ma sto te briga :D
Kad cemo se debljat nego sad, a s vremenom ce sve to oticu pocetku sam se zamarala sad više ne. Doduše vecinu života i prije trudnoce sam bila mršava tako da mislim da ce to doc na staro.
Ja se znam zajebavat da nesmijem previše jer si još moram muža naci heheh
banane i grožđe ne jedem, iako sam u prošloj T bila isključivo na tonama grožđa. jako me vuklo. a jogurt koji pijem nije voćni već obični. pojedem cca 2 jabuke i 2 naranče izmiješane u voćnu salatu. moj svekar je dijabetičar i stalno mlati jabuke, a čak smo i mi u vinogradskoj koje smo bile npr na dijetalnoj prehrani zbog tlaka stalno dobivale jabuke, ono 3X dnevno..
makar, meni jabuka otvara apetit.
ja sam sad na 20tt ravno, i dobila sam dosad oko 5 kila. Debljam se otprilike ritmom kao u prošloj, kad sam dobila 14kg do kraja, s tim da sam sad krenula sa 2-3kg više nego onda.
Trbuh mi je zadnja 2-3 tjedna baš buknuo, i sama se iznenadim kad se vidim u ogledalu.
Ma sta god s tim kilogramima.![]()
Najvaznije je da se nase malene bebice razvijaju i rastu.![]()
Sad sam 20 tt i dobila sam 2 kg. Nije mi jasno kako tako malo s obzirom da sam sva buknula, cice, noge a tek trbuh.
Mada sad imam dvoje za kojima jurcam pa se valjda i kile teže primaju. A jedem dosta često.
23 tj i +6kg..ne znma jel to puno, malo...mah
Prijavljujem na 29+2 u plusu 11 kg, a slično je i bilo i u prvoj trudnoći kada mi je ukupni porast bio 20tak kg, pa sličan "rezultat" očekujem i sada do kraja... A onda polagano skidanje. Trebalo mi je 2 godine da dođem na staro i nadajmo se da će ovaj put ići brže. Ne jedem previše, trudim se jesti što zdravije, ali kad me ulovi želja za slatkim onda si ne mogu pomoći i kile samo idu, u zadnjih 2 mjeseca kila tjedno...
Evo da se i ja prikljucim...
Ja sam 15.tjedan+7 dana i 6,5 kg vec vise
U trudnocu sam usla sam 95,a sada imam 101,5
Kako da smanjim jelo i da se kontroliram...?
Slavicice1,meni je dobro rjesenje bilo cesto pranje zuba( bas onako skolski-i zubno meso mekom cetkicom, njezno pod kutom, i jezik!). Nekako mi je ta svjezina u ustima smanjivala apetit,u protivnom mi se javljala silna zelja za slatkim, pa slanim, pa slatkim...
Plus setnje! I po kisi,i po suncu!
Posljednje uređivanje od Sony : 03.03.2014. at 09:16
sutra nam je 38 tt , za sad sam jos uvijek na +12 nadam se da bude tak i ostalo do kraja.
33 tjedna +8kg
Evo ja imam jos tjedan do pregleda i zasad kilo vise od proslog puta. Zasad znaci +10 i okej sam. Jedino sto navecer imam dva kg vise nego ujutro.![]()
34tt +5kg a do kraja me baš zanima koliko bude??
Andeo pa ti si mrsavica!
Kako si uspjela to?
Ja ne jedem nista vise nego prije trudnoce pa sam ipak na +12kg. Joj!
o draga ja sam s užasno prekomjerenom težinom nisam smijela ništa dobiti u trudnoči ali ipak jesam i da izgledam ogromno i baš me briga![]()