Stranica 42 od 57 PrviPrvi ... 32404142434452 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,051 do 2,100 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ajmeeee, sad sam skroz ubedirana, ja sam 17+5 i na +4 sam
    A stvarno ne jedem pretjerano, imam 3 normalna obroka i vocne meduobroke. Ponekad pretjeram, obicno vikendom kad pecem kolace pa se onda malo opustim, ali u pravilu ne pretjerujem u nicem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

floridita, pa to uopce nije strasno, nemas nikakvog razloga za bediranje, narocito ako pretezito zdravo hranis.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

30 tt +3 kg,ali jos u -5kg ( izgubila po mojoj gin.8 kg a vratila 3)

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ma bit ce to sve okej, bitno da bebolina dode ziva i zdrava ❤️

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Krenula sam istim stopama kao i u prijašnje dvije trudnoće, u 17. tjednu sam i trenutno +3 kg...prvi puta ću biti ogromna trudnica prek ljeta pa se nadam da će vrućine istopiti kile. Mislim, inače nemam problema sa kilama, i nakon poroda ih brzo skinem, no teško mi je hodati i budem živčana sama na sebe kad skupim preko 20 kg...

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da izbacim samo taj kruh kojeg jedem u većim količinama, sve bi bilo u redu....ali ne, ja si moram napraviti sendvič, ili pojesti hamburger ili recimo pizzu, uvijek me vuče na tu nezdravu i visoko kaloričnu hranu

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Mi smo u 37tt i do sada 16/17kg. Al na tih 16/17 sam već neko vrijeme i ne debljam se dalje.
    Nadam se da je to to što se mojih kg tiče, a da je curi dobro i da prima koliko joj treba.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Jao meni, ja sam započela ovu trudnoću debela. Nisam se dovoljno rano otrgla od nezdrave svekrvine kuhinje- u sve krkne 2-3 kašike masti, hehe! Čak i u raštiku koja je zelenjava i trebala bi biti zdravo jelo! A u tuđoj kući jedeš tuđu hranu. Ne možeš to do kraja izbjeći. Tako da sam prvu trudnoću započela sa 72KG (moje idealno, ni mršava ni debela!), a ovu sada sa 84KG. I kako sam vratila SVOJOJ kući i svojoj ishrani, sada održavam između 81 i 82 kile. Četvrti mjesec i zdrava ishrana i mnogo šetnje i nadam se da prije šestog ili sedmog mjeseca trudnoće neću ići gore s kilama. Nije meni radi kila već radi pokretnosti i mog zdravog tijela.

Sreća je da me na pregledima UOPĆE nisu vagali još, a ni pitali za kile. Ja samo "udaram" po svježem voću, povrću i lešo pripremi svega! MM se osuo od jada, hehe, fali mu masno i premasno...
    Posljednje uređivanje od zekana : 28.05.2014. at 07:05

unique avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Zekana, iako sam skoro sve trudničke kile maknula, ipak sam ovu trudnoću počela deblja nego inače (jer u prošlu trudnoću sam počela s jedno 5 viska) a da sve bude gore, samo jedem smeće prvu trudnoću sam vise pazila.. A računam da ću pazit poslije..

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

34 tjedna, +22kg
    Nitko ih ne primjećuje osim moje vage jer sam visoka pa se valjda ravnomjerno rasporedilo

unique avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Bateriju s vage u kupaoni sam prebacila u onu kuhinjsku. Ovo ima i vise od simboličnog značenja

Sent from my iPad using Tapatalk

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam se dovoljno rano otrgla od nezdrave svekrvine kuhinje- u sve krkne 2-3 kašike masti, hehe! Čak i u raštiku koja je zelenjava i trebala bi biti zdravo jelo!
    e da znaš koliko žena na ovom forumu mršavi tako što jedu zelenjavu s masti

ja sam 33+4, i u plusu sam 13-14 kila. I oprostila sam se od nekih svojih fantazija da ću dobiti manje, to je samo za kilo jače od prošle trudnoće i to je očito moj ritam debljanja, ne jedem ni strašno puno ni nezdravo, najviše voće tamanim.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

sa 18+3 na +1kg.
    bila sam prije 2 tjedna +2kg...

moj "problem" je što popodne i navečer uopće ne mogu jesti. pojedem nešto reda radi, ali mi baš ne paše.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

25+4 8 kg

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

30t +9kg, ove kile samo lete gore :O

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

35t u plusu 11kg

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Cure jeli netko probao kremu od divljeg kestena, za natecene noge? Ili kako se vi stim borite (onaj ko nema problema stim blago mu seee!) ? Ja sam 32tj.i ove vrucine mi samo pogorsavaju

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj Hope_12 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure jeli netko probao kremu od divljeg kestena, za natecene noge? Ili kako se vi stim borite (onaj ko nema problema stim blago mu seee!) ? Ja sam 32tj.i ove vrucine mi samo pogorsavaju
    čaj od koprive...jako pomaze, ali popiti...ja si napravim ledeni caj! smiju ga trudnice, dobar je i za željezo!

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Citiraj Amari prvotno napisa Vidi poruku
    čaj od koprive...jako pomaze, ali popiti...ja si napravim ledeni caj! smiju ga trudnice, dobar je i za željezo!
    Koristiš svježe koprive, sušiš ili kupiš? Daj molim te recept jer moje noge ne mogu više!
    Ja se povremeno namažem nekom kao prirodnom kremom za vene, reumu i sl. ali nije baš da pomaže. Ovaj tjedan mi ne pomaže apsolutno ništa

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Izbjegavaj slano jesti,obuća 2-3cm povišena na peti,ortopedska. Moje su noge izazivale zgražanje kolike su bile. Važno je držati ih na povišenom češće. Mene je spašavalo namakanje u slanoj vodi. Proći će i to...joj kad se sjetim

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Susena kopriva ali list...ima za kupit u trgovackim centrima ali ja kupim u bio I bio I kosta nekih 10 kn!

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

34+3 tt + 3 još uvijek stojimo na mjestu sa mojom kilažom :D

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

27+2 i dalje + 3 kg a beba naprednija za tjedan

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo ja sam dokaz da je svaka trudnoća drukčija. Nisam trudna ni dva mjeseca (7 tj.) trbuh kao da sam na početku četvrtog mjeseca. Ne stanem ni u jedne hlače, trenerke mi vise na kukovima jer preko trbuha stišću. Možda sam otekla od duphastona... Na vagu me strah stati.

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

U 21tt sam bila na +9kg. Sad sam 33tt i dalje na +9kg zahvaljujući bolničkoj prehrani

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam samo 5 kila udebljala u 6 mesecu

kalemica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

ja sam 20tt i dobila devet kila, ali nije to strasno jel sam zatrudnila sa 44kile, sada sam bas super popunjena

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

31. tj +12kg

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

prva trudnoća +6, s tim da sam 3kg dobila u prvih 2mjeseca
    druga trudnoća +1, taj kilogram sam dobila u zadnja 2tjedna
    sad sam trudna 15tjedana i na +1-2 kg..a možda ni to, jer nisam bila sigurna koliko sam kg imala prije trudnoće.
    Moram napomenuti da sam ja uvijek imala višak kg, posebno prije 2. trudnoće..Bila sam jako zabrinuta u 2. trudnoći jer su kilogrami stajali na mjestu kroz cijelu trudnoću, ali dijete je jako lijepo napredovalo, a gin mi je objasnio da dijete dobiva sve potrebno iz mojih "zaliha"..ali sam zato mjesec dana nakon trudnoće imala 14kg manje nego na početku trudnoće..tako da je meni druga trudnoća ispala kao svojevrsna dijeta

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

37+2tt, +24kg, opasno se približavam stotki. Inače kile bježe od mene, još uvijek mi ljudi govore da se nisam ništa udebljala, samo trbuh.

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Evo ja na 37+2 ....u plusu 14 kg!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    prva trudnoća +6, s tim da sam 3kg dobila u prvih 2mjeseca
    druga trudnoća +1, taj kilogram sam dobila u zadnja 2tjedna
    sad sam trudna 15tjedana i na +1-2 kg..a možda ni to, jer nisam bila sigurna koliko sam kg imala prije trudnoće.
    Moram napomenuti da sam ja uvijek imala višak kg, posebno prije 2. trudnoće..Bila sam jako zabrinuta u 2. trudnoći jer su kilogrami stajali na mjestu kroz cijelu trudnoću, ali dijete je jako lijepo napredovalo, a gin mi je objasnio da dijete dobiva sve potrebno iz mojih "zaliha"..ali sam zato mjesec dana nakon trudnoće imala 14kg manje nego na početku trudnoće..tako da je meni druga trudnoća ispala kao svojevrsna dijeta
    Čitam i ne vjerujem, zaista si sretnica! Ja sam u prvoj nabrala 25, u drugoj 20...sada na polovicu puta sam na +6kg i ponosna što je tako malo...iako stignem natući još podosta do kraja...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

32+1 tt
    + 12 kg

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

36+6 - nekih 15kg čini mi se
    ja sam zadovoljna, baš sam si lijepa

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Blago vama sa vašim sitnim kg,ja sam samo u postupku dobila 8kg + 2kg koje sam dobila do sada 11+3tt,a fala bogu u postupak krenula sa pozamašnom brojkom blago rečeno ja sam baš debela a sve sam si ljepo skupila u zadnja 4 postupka zahvaljujući dodatno kontracepcijskim pilulama i duhapstonima koje su za mene smrt jer se debljam od njih brzinom svjetlosti,za sada je sve ok ja sam od onih debelih trudnica koje imaju jako nizak tlak 100/55 i šečer 4,7,kks uredna, tsh 0.84 a još sam i na heparinu pa zato radim sve ove nalaze svaka tri tjedna,beba ljepo raste i sve je ok, nadam se da če tako i ostati a da kg neće vrtoglavo ići prema gore.

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

35tt, u plusu 11kg. Kasnije cemo , sad ne brinem

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam i ne vjerujem, zaista si sretnica! Ja sam u prvoj nabrala 25, u drugoj 20...sada na polovicu puta sam na +6kg i ponosna što je tako malo...iako stignem natući još podosta do kraja...
    Promaknuo mi je tvoj odgovor krstina Da, zaista sretnica, jer da sam na svoje kilograme dobila još nekakvih 10-15kg zbilja bi me bilo lakše preskočiti nego zaobići Ali zaista nisam pazila na to da se ne udebljam, jela sam kao i prije trudnoće, a kg su jednostavno stajali na mjestu. Evo skoro 18tt i još uvijek stoje na mjestu..

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moja "prirodna" težina je 57 kg i obično nisam imala problema sa skidanjem nakon poroda, no sad je tu ipak i 7 godina više u odnosu na prijašnje trudnoće pa ćemo vidjeti kako će ovaj puta to ići.. Evo me u 25 tt sa + 8 kg...zadovoljna sam unatoč činjenici da su vjerojatno sve kile u nogama i dupetu! Skupljam tu gdje sam i inače sklona dobiti koju kilu..tako je to, neće mene u prsima, ni prije trudnoće a niti poslije

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sjetih se svoje rođakinje koja me nedugo vidjela i rekla: "Pa nisi niš u cicama dobila..." Rekoh ponosno: "O jesam, jesam!!" (a ono sa jedinice skočila na mršavu dvojku )

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

joj cure, ja sam 22+4 i dobila 7kg!!!!!
    nisam u zivotu imala ni priblizno toliko kg, pa ni sama ne vjerujem. znaci ne gine mi jos toliko bar! auuuuuuu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam anita i ulazim u osmi mesec da li je normalno udebljati se 9 kila

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Anita prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam anita i ulazim u osmi mesec da li je normalno udebljati se 9 kila
    ja sam rodila blizance prije 2 mj. i udebljala sam se 17 kila u trudnoći. moj dr. je govorio da je bolje manje nego više

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ja sam 20kg dobila u trudnoci i evo skoro ih sve skinula nakon 3 mjeseca...tako da brigu na veselje

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Ninunanu prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam 20kg dobila u trudnoci i evo skoro ih sve skinula nakon 3 mjeseca...tako da brigu na veselje
    iako ne ide to svima tako lako, život je po pitanju tih kila jako nepravedan
    ali jedna moja kolegica je u obje trudnoće dobila dobro preko 20kg (na visinu cca 165cm), druga beba je bila malo zahtjevnija, na poslu je napredovala i dobila više posla i više stresa, eno je ko manekenka sad

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    iako ne ide to svima tako lako, život je po pitanju tih kila jako nepravedan
    ali jedna moja kolegica je u obje trudnoće dobila dobro preko 20kg (na visinu cca 165cm), druga beba je bila malo zahtjevnija, na poslu je napredovala i dobila više posla i više stresa, eno je ko manekenka sad
    Da, zavisi kako tko reagira na stres..mene je stres i nespavanje psihički iscrpilo, ali su barem kile otišle dolje, doslovce sam se prisiljavala da nešto pojedem tako da sam čak u jednom periodu bila mršavija no ikad..

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

36+4 tt, +10 kg

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Hajde da ne otvaram novu temu pa da ovdje uguram komentar...

Vezano jeste za debljanje u trudnoći. Ja sam 24+4, mjerim 85 kila, a zapravo ne dobijam i ne gubim, ne bih tako mogla ocijeniti kilažu u trudnoći. Recimo da se krećem od 82 do 86 kila od početka trudnoće. Ono što ja radim je zdravom ishranom kočim da se ne udebljam previše. Prošlu trudnoću sam započela s 72kg i to je moja idealna kilaža. A ovu sam započela natovarena kilama zahvaljujući konstantnom trpanju nezdravom hranom. Zato se gledam što više kretati, ponekada znam s curom šetati i dva puta po 3-4 sata po vani (šetnja, igra i sl.). Nije to samo radi kila, to je prvenstveno radi divnog vremena koje je idealno za moju curu i njen boravak vani. Onda i za moju kondiciju jer od 1.9. počinje školska godina i trebala bih raditi do 12.10. (28 dana prije poroda) kako bi ostvarila pravo na punu plaću za vrijeme porodiljnog.

Eh sad, već 4 dana kao da je netko rekao- E sad ćeš se umarati 10puta više i brže! Bole me leđa, pritisak dolje u stomaku- kao da mi je netko dodao 50 kila u stomak da imam osjećaj kako oteže do poda! Popusti nakon sat vremena odmaranja. A to je recimo već nakon sat vremena šetnje po vani i standardnih obaveza po kući. Dakle, ni pod nokat blizu mojoj uobičajenoj aktivnosti! Iako sam sada 10 kila teža nego u prvoj trudnoći, onda sam tu težinu i umaranje osjetila već sredinom 5og mjeseca trudnoće. Nekako sam se prepala da će me pobijediti taj umor i kile i da će mi se sve sastati da neću moći maknuti. To me nagoni da inzistiram na kretanju još više, ne toliko da se premorim, ali dokle god ide. Trudim se slušati svoje tijelo i mislim da je ono najbolji pokazatelj što prolazi od mojih želja, a što ne. No s druge se strane bojim da ne pretjeram i da nešto ode krivo i da si ne izazovem problem.

Kako ste mi vi (koje ste s viškom kila kao ja) s kretanjem i kako se nosite s težinom i umaranjem???

srecha avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

35 tj, u plusu 8 kg

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Zekana, ja sam 20+3 danas, imam čak i nekoliko kg više nego ti..nastojim se kretati koliko god mogu, pri tom ne mislim na neki teški fizički rad, ali krećem se, prošetam, idem s djecom na more kad god to vrijeme dopusti..ovo ljeto je dosta "čudno" 2-3 dana lijepog vremena se uspije spojiti i onda kiša i lagano zahlađenje, no meni to odgovara..jer kad su one nesnosne sparine osjećam se jaaako umorno, nervozno ma svašta nešto..ima dana kad se osjećam kao da imam 200kg, a ima dana kad se osjećam lagana ko perce..ništa mi nije teško i imam osjećaj da mogu sve, a ima dana kad mi je teško i na wc otići..to je valjda tako, zato te dane kad osjećam da sam dobro iskoristim kako god mogu što se tiče aktvinosti s djecom, kućanskih poslova itd..a kad osjetim da ne mogu, onda ne mogu i gotovo, ne forsiram se onda nego kažem sama sebi sutra, preksutra će biti bolje pa ćemo sve nastojati nadoknaditi..moj muž je pomorac i ako on nije doma puno više obaveza je na meni, a najbitnije su mi one obaveze oko moje djece i ako neki dan nisam sposobna za niišta bude mi najviše teško radi djece jer želim im nekako ispuniti dan, sad je dragi doma sljedećih mjesec dana i mirna sam što se djece tiče jer znam ako ja i ne mogu da će ih on odvesti na more, šetnju itd.. Moje kile stagniraju od početka trudnoće, 1kg+-, hranim se kao i obično, kile stoje, nadam se da neće pretjerano ići na više ni do kraja, jer da na ove kg dobijem još 10-15kg zbilja neznam kako bi to izgledalo..u prethodnim trudnoćama sam imala sreće što se tiče dobivanja na kilaži u trudnoći, pa se nadam da će tako biti i ovaj put..već sam napisala u prvoj trudnoći dobila 6kg, u drugoj 1kg. U drugoj trudnoći sam se jako brinula jer su kile stajale na mjestu cijelo vrijeme, doktor mi je objasnio da nema razloga za brigu, dijete uredno napreduje..prva curica je rođena za 3260 i 50cm, druga sa 3450 i 51cm..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala bogu pa nemam nista na kukovima kukovi su isti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •