Stranica 43 od 57 PrviPrvi ... 33414243444553 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,101 do 2,150 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

evo mene opet
    29+3tt u plusu 10kg...
    najgore je to što me sad počelo primat ludilo na slatkiše i samo trpam u sebe što god slatkoga ugledam, čokoladu za kuhanje, nutella sa žlicom, pekmez na kruhu ili na žlicu - svejedno, đem, rum štangice - mmmmmmljac...
    izludiću!!!! ako nastavim ovako u ovih zadnjih par mejseci ću natuć još 10 kila

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

36tj. +14.5kg ... da vidimo do koliko ćemo dogurat.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

34tj ...u +7kg

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

34 tt +11 kg

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

28tt, +4kg.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Majko moja mila ja sad idem na kontrolu jutros se vagala opet 1,5kg u plusu,kako me je krenulo neče biti dobro,of of

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

ja se ne vazem, zadnji put kad me dr izvagao bilo je +7kg, prije 2-3 tjedna, tak da sam pretpostavljam +10 s 26 tjedana! Strava!
    No, pozitivna stvar je da sam rijesila dilemu celulita- sta je celulit? cista mast!!!! odjednom su mi noge= celulit. inace sam bila fit zenska s istreniranim nogama

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

40tj +14kg.. Termin prolazi..biti ce jos kg

ana2507 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Pozdrav,nova sam na forumu a i nova trudnica!pratim vas vec neko vrijeme pa da i ja
    doprinesem svojim kilicama!trenutno sam 10+3tt a dobila sam vec 3kg trenutno se drzim propisane prehrane iz prve trudnoce do 1800kcal dnevno jer sam u prvoj trudnoci do 4.mj.natukla 12kg pa me dr.oprao i stavio na tu"dijetu" na koju sam se kasnije navikla i uz 5-6 obroka dnevno odrzavala sam tezinu do kraja do +15kg!sad sam krenula istim tempom jesti jer sam dobivala napade gladi i za tren tri kg gore!al uspjesno ih odrzavam vec tri tjedna,dr.me podrzava i ja sretna!

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

kakva vam je to dijeta?
    u zivotu nisam bila na dijeti, pa najbolje da cu sad kad sam trudna!!
    jel ima tko tu dijetu, da vidimo sta to dr preporucaju

juhica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ovo mi je prva trudnoca... Krenula sa 48 kg na 162 cm..
    - sa 7 tj - 48 kg
    - 11+3 - 49 kg
    - 15+3 - 51 kg
    - 19+4 - 53 kg .
    Dosad 5 kg, ako nastavim ovim tempom do kraja ću biti kao tenk.

bubamara! avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

23tt u plusu 2kg
    Posljednje uređivanje od bubamara! : 24.08.2014. at 12:15

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj boogie woogie prvotno napisa Vidi poruku
    kakva vam je to dijeta?
    u zivotu nisam bila na dijeti, pa najbolje da cu sad kad sam trudna!!
    jel ima tko tu dijetu, da vidimo sta to dr preporucaju

Ma to je zapravo propisana prehrana za trudnice s trudnickim dijabetesom, ali ako se previse udebljas bez obzira na dijabetes ti propisu tu prehranu

Sent from my iPhone using Tapatalk

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj juhica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je prva trudnoca... Krenula sa 48 kg na 162 cm..
    - sa 7 tj - 48 kg
    - 11+3 - 49 kg
    - 15+3 - 51 kg
    - 19+4 - 53 kg .
    Dosad 5 kg, ako nastavim ovim tempom do kraja ću biti kao tenk.
    ako nastaviš ovim tempom do kraja bi trebala imati 58kg..daleko si ti od tenka...ti si jedan mali fićo

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam na kraju dogurala do +11 i sad 10 dana od poroda mislim da sam negdje na svojoj početnoj kilaži.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

32+2 tt = + 7,5 kg

Vlatka35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Da se priključim i prijavim...

14+2 = + 1,5 kg

Malo se bojim da će krenuti prema gore s obzirom da imam dvije bebice. Cure..može iskustva blizanačkih kila.

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Eto mene s blizancima na 22+4 tt mislim da je +7
    Sok kad sam stala na vagu. Ovako se ne vidi nesto posebno pa mi je cudno da imam toliko
    Uglavnom, na pocetku sam se brinula kako nista ne dobivam i kako je mali trbuh

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Za sve vas koje se prekomjerno debljate u t, savjet iz iskustva - smanjiti sol

Ja sam bila uvjerena da su problem slatkiši, voće, sokovi, mliječni proizvodi... skoro sam sve to izbacila i dobijala po 5 kg mjesečno i dalje. U prošloj t sam došla skoro do 30+ kg. Da, da. Usprkos povraćanju prva 4 mj. Dvaput me slali na Ogtt, savršeno uredan. Dok nisam smanjila sol. Dakle - soliti minimalno ili nikako, jela koja zahtijevaju puno soli (jaja, pomfrit i sl) ne jesti uopće ako treba. Nikakve salame, sirevi, paštete, namazi, hrenovke, kruh je krcat, ali krcat solju. Sol veže vodu i zbog nje smo debeli, natečeni i napuhnuti, a da ne govorim kako povisuje tlak. U početku bi bilo jako teško, ali ako pojačate ostale začine, sol vam skoro i ne treba. Ja bih u salatu znala natrpati češnjaka, papra, vlasca, origana, bosiljka, svega što bi 'izvuklo' okus, a čak ni ukućani nisu primjetili da soli nema.
    Rezultat - maksimalno 1 kg mjesečno u plusu. A i dalje pojedem i slatko, voće, popijem sok, zaslađeni čaj...

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Danonino daj nam napisi malo opsirnije sta si jela? Jel ja za sta god se primim je puno soli.
    Kako si jela juhu? Meso? Ja se stvarno trudim da nista nesolim vec 15 dana al izludi me neznam sta bi jela a da mi nebude bljutavo bas toliko...a doktor mi je doslovno rekao da je za mene SOL tabu tema.

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj aprilili prvotno napisa Vidi poruku
    Danonino daj nam napisi malo opsirnije sta si jela? Jel ja za sta god se primim je puno soli.
    Kako si jela juhu? Meso? Ja se stvarno trudim da nista nesolim vec 15 dana al izludi me neznam sta bi jela a da mi nebude bljutavo bas toliko...a doktor mi je doslovno rekao da je za mene SOL tabu tema.
    Naravno. Iskoristila sam sve sezonsko povrće i voće (sad ga je ljeti barem bilo puno), sve salate bi jela s aceto balsamicom, maslinovim uljem i začinima, ali ne vegetu jer i ona ima soli. Jedem svo povrće kuhano bez soli, samo začinim maslinovim uljem i dr. začinima. U umake stavim minimalno soli, jer ne mogu baš cijelu obitelj staviti na neslanu dijetu. Jedem jako puno lubenice jer je prirodan diuretik, pa se tako riješiš suvišne tekućine. Za doručak bi jela pahuljice s mlijekom i takve stvari, kasnije voće, za ručak bilo što, samo bi prije soljenja ostalima sebi odvojila ili minimalno posolila. Za večeru bi jela salate i često palačinke jer ih moji jako vole, a ni ja se ne bunim Od sira bi jedino jela mozzarellu u salati s rajčicama jer mi se on čini manje slan.

Dobro gledati deklaracije, skrivene soli ima posvuda. Dakle, nikako ne konzumirati suhomesnate stvari, nikakve sirne i mliječne namaze, konzervirane stvari, kruh i peciva poželjno kompletno izbaciti, čak i dvopek ima soli, ali pročitaj deklaraciju, možda ima dobrih izuzetaka. Ništa iz dostave, nikakve pizze, pancerote, sendviče, ćevape, hamburgere, hrenovke, umake sa sirevima na bazi vrhnja, tunjevine, inćune... O krekerima i grickalicama da ne govorim

Zapravo je bit svega jesti sezonsku i izvornu hranu, po mogućnosti kuhanu, ništa prerađeno. I pojačati ostale začine jer tako izvučeš okus i sol zaista nije potrebna. Mislim, tako bi trebalo i inače u životu, al jbg sad

aprilili avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Danonino bas ti hvala. Sutra idem na pregled pa cu taj problem rijesiti i sa doktorom. Radice mi i glukoza test pa kad budemo imali sve rezultate nek mi prepise prehranu i voljno.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

8 tt 2 kg i sve mi je u trbuhu.
    Kad gledam vas koliko ste se malo zdebljale sve me strah kolika cu ja biti.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    8 tt 2 kg i sve mi je u trbuhu.
    Kad gledam vas koliko ste se malo zdebljale sve me strah kolika cu ja biti.
    Ne brini, ja sam u prvih 12 tjedana dobila 4 kile i sad sam na 35tt i +13 kg; sto je kao neka gornja granica, ali je sasvim u redu. Beba je procjenjena da bude do termina 4000gr tako da je sve to super. Pripazi na slatkise i jedi puno voca i povrca, zapravo- jedi normalno i sve bude okej. Ja nisam gotovo nista promijenila u prehrani, jedem 3 obroka na dan kao i prije, dva meduobroka kao i prije i sve je super

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Sad mi je lakse.
    Jedem kad sam gladna, a to je cesto (i prije trudnoce sam bila stalno gladna). Dosta sam visoka i nemam puno kg-a pa cu se nekako prosvercati s dobivenom kilazom.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Danas 33 tt i u plusu 15 kg...a zaista jedem kao i inače...čak se trudim što više tekućine unositi kako bih imala manji apetit..

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ja sam 18tt, nisam sigurna koliko imam kila jer nemam doma vagu pa se važem samo kod ginića, ali mislim da sam 5-6kg u plusu ziher. ali nemogu si pomoći.ja sam toliko gladna, stalno, cijeli dan,od jutra do mraka, non stop...poludit ću..samo jesti jesti i jesti, sve, bilo što!
    u prvoj trudnoći natukla 20kg.krenula sa 58kg a vratila se raditi sa 53kg. tako da se tješim...

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

29 tt = +8,5 dr kaže previše, poslao me na ogtt

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ovi prenatali povećavaju apetit jer su krcati vitaminima B

ja sam ga pila sam prvo tromj. i prestala, a onda mi je ginekolog rekao da trebam do kraja

a vrijeme kad ga nisam pila jela sam normalno. Inače rupa u želucu pola sata nakon ručka

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne znam baš Danonino, meni je ovo prvi puta da trošim dodatne vitamine a najmanji apetit dosad. U prve dvije trudnoće sam doslovce sve živo trpala u sebe, inikakve vitamine nisam trošila..i natukla 25 kg.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja se ne zamaram time hoću li se zdebljati koliko dr-i "dopuštaju" jer je to sve relativno individualno. Jedem koliko mi organizam traži i nemam nekih spešl želja. U početku sam jela puno povrća, al sad jedem što mi gastritis, žgaravica i lagane mučnine toleriraju. U početku sam pila po 3,5-4 l vode jer sam bila užasno žedna (al nemam povišeni šećer), sad sam na 2,5-3 l. Baš me zanima koliko ću biti teška na kraju. A ak se i zdebljam malo više, skinut ću to kad rodim.
    Kad rodim, speći ću si domaći kruh, nabaviti dobrog pršuta (sad ne jedem suhomesnato) i zaliti sve pivom.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

mislim da vitamini nemaju nis s tim, jednostavno je stvar kak si postavis stvari u glavi. i ova prica sa soli- ja recimo imam uzasno nizak tlak i da ne jedem zasoljenu hranu bila bi mrtva ( ne doslovno, ali ne bi bilo dobro)- i opet nisam dobila prevec kila. nema nekih pravila, pravilo je jesti cesto i po malo i jesti NORMALNO. znaci ne jest pizze i hamburgere, torte i kolace, cokolade i sta-ja-znam-sta por normalno nego tu i tam i pridrzavat se neakvog normalnog rezima prehrane kojeg bi se pridrzavali i inace. mi doma jedemo fakat sve, cuspajze i tjestenine i zgance i meso i tu i tam kolace, koju kockicu cokolade i salame i kobase i spekeca- sve. al se ne ubijam u hrani vec jedem kolko mi trbuh dopusta, tj. kolko trebam. je da bi ja jela gumene bombone i rum stangice i stapice i cips non- stop, ali znam da to mojoj bebi ne bude donijelo nikakve hranjive tvari, samo prazne kalorije i onda se suzdrzim i to si dopustim jednom- dvaput na mjesec. nisam na nikakvoj dijeti, samo se brinem za svoje dijete kone trenutno nema niakvog izbora nego jest sta ja jedem, a ako ja jedem zdravo- jest ce i moja beba. mozda sam malo zabrijala, al tak je jela i moja mama kad je mene nosila i skroz sam "normalna" ( hahahhaa) i zdrava osoba. i ocekujem da cu do poroda dobiti jos cca 2-3 kg sto je sasvim normalno i u granicama koje su kakti propisane ( znaci bit cu na +15/16kg)

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moji savjeti vezani za izbacivanje soli iz prehrane i eventualno vitaminskih nadomjesaka su namijenjeni curama koje se prekomjerno debljaju u trudnoći, kao što sam naglasila u prvom postu. Za sve ostale - ako vam ne smeta, samo uživajte

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Danonino prvotno napisa Vidi poruku
    Moji savjeti vezani za izbacivanje soli iz prehrane i eventualno vitaminskih nadomjesaka su namijenjeni curama koje se prekomjerno debljaju u trudnoći, kao što sam naglasila u prvom postu. Za sve ostale - ako vam ne smeta, samo uživajte

Ma ofskroz, se razme, samo velim, treba obratit paznju i na druge stvari. Jer nema sanse da se covjek deblja od zraka- debljas se od klope koju se papa u prevelikim kolicinama. Malo zauzdat mozak i sve bude u redu. I ja imam zelje i znam kak je kad MORAS pojest nekaj jer ak ne pojedes mislis da ces umrijet, pa pojedem, ali zato kasnije stisnem, jedem voce kad bi radije jela cokoladu i tak... Malo samokontrole ne skodi. A multivitamini si krcati sa B vitaminima i da- od tog smo jos jace gladne. Al velim- malo si slozis stvari u glavi i nekak guras iz dana u dan. Mene su isprepadali da imam velike sanse za gestacijski dijabetes jer imam dijabetesa u obiteljskoj anamnezi i od pocetka sam bila u strahu i pazila i kad sam napokon napravila ogtt i dobila super rezultate- onda sam se opustila. Ali totalno opustila. Prva stvar koju sam otisla kupit su cevapi u Sevdah, onda sam trazila da mi kupe vrecicu rum stangica, gumene bombone i najljuci moguci cips koji nađu i onda sam bila hepi. I od onda svaki tjedan barem jednom pecem kolac ili palacinke z nutelicom Al ne pretjerujem ipak, beba je ionak procjenjena na 4000gr u terminu tak da ne bi bilo dobro da bude jos veca- kak budem ju stisnula van????!!!

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma ajde, nemojte tolko brinut zbog kila, ja sam u trudnoci dobila 27 kg ( nikako od zraka, nego od hrane, hrane, i to samo kolko hrane ) i evo me 8 mjeseci nakon poroda na svojoj tezini od prije trudnoce.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

floridita nije te strah jesti salame i kobase i spekeca? Ja u svemu vidim listeriju. Tak bih pojela pršuta il fine šunkice, al se ne usudim. Mislim si, ak u RH samo 1 trudnica dobije listeriju, ne tješi me to puno ak to budem ja.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ne, nije me strah jer je sve suhomesnato koje jedem je domace od provjerenog uzgajivaca, testirano, dobro osuseno. Uostalom, ne jedem to non stop, jedem ponekad. Razgovarala sam sa svojom doktoricom i ona je umrla od smijeha na sve one price neeee jesti tunu, neeeee suhomesnato, neeeee bojat kosu- sve moze samo umjereno. Tak je i inace u zivotu, tako je i u trudnoci- ne pretjerivat s nicim. Nemres jest dve kile tunja dnevno jer je prepun žive, al jednom mjesecno ak ti je bas ćef- nis ne bude bebi, od kobase za želju ili malo špekeca tu i tam isto nis nemre bit ak kupujes od provjerenoga ili imas domace za koje znas sta je i cije je i kakvo je. Ja sam zadramila jer sam pojela neakvu cokoladu u kojoj je bilo alkohola pa mi se smijala ko da sam ovog casa iz Jankomira zbrisala. Previse citamo i onda previse panicarimo, a trebale bi uzivati. I to s kilama- ak ti ne smeta, ak nema negativnih utjecaja na bebu, ako ste oboje zdravi- udebljaj se kolko ti volja. Ionak budes sa dojenjem skinula duplo vise. Ja sam se fakat bedirala u pocetku citajuci ovdje kak cure dobijaju po 10 kila u cijeloj trudnoci, al to je besmisleno. I onda ginekolozi kad pocnu radit zenama paniku... poluudim. Citam danas jednu curku kojoj je ginekolog rekao da se previse udebljala jer je do 29tt dobila 8,5 kg- haloooooo?!??? Pa to je po svim tablicama koje sam ikad igdje nasla i procitala najnormalnija kilaza za te tjedne!!!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pa šta bi bilo kad bi mu ja došla na pregled,sama sebi sam si dala ime tončica-slončica jer fakat sam velika i dosad sam dobila 11kg.-24tt.
    I nemožemo se svi ravnati svatko drugačije nosi svoju trudnoći,u ovoj trudnoći ja doslovno uživam ne u hrani več u pažnji toliko me mužić pazi da se od ljepote udebljam,u prošloj je sve išlo po pesu u 26tt udebljala se 5kg.a kad je sve krenulo nizbrdo od živce i muke sam se do 36tt a to je 12 tjedana udebljala sam se 25kg ne nisam jela jednostavno sam se napuhavala,niti jedan lječnik nije mi spomenuo kile rodila i ležala na sv.duhu,tako da je sve te silne kile sve individualno,niti sad me nitko ne pita kako ste došli do tih kg. nisam neodgovorna i nepromišljena tako sam loše odreagirala na cijelu pripremu i postupak da sam do bete pozitivne več bila u plusu14kg.,poslje bete sam imala hiperstimulaciju gdje mi je trbuh bio kao da ču svaki čas roditi,do 15tt sve se je smirilo,ali dok mi je beba ok a ja pokretna i poletna mogu objesit mačku o rep te svoje filozofije o kg,jer jedan lječnik mi je reko da sa svakom stimulacijom ovo vrijedi za nas koje smo u vodama ivf naš metabolizam toliko usporava da moj nako 8 postupaka radi na 30%,kaže da sa laktacijom nasreču to se normalizira nadam se ,tako cure moje uživajte mazite se i kvragu kg.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ma oni nas na sve strane samo zafrkavaju, da ne velim ono drugo sto sam htjela rec.... Ja sam imala srecu pa ni jednom nisam imala hiper, nisam se napunila sa vodom, nisam otekla ( za sad), imam redovitu probavu.... Ma Bog me pazi ovaj put i hvala mu na tome. A te njihove fore predebela sa 8,5 kg u 29tt nek prodaju nekom drugom. Moja sogo dobila 35 kg u trudnoci, rodila predivnog i zdravog djecaka, niakvih problema nije imala- ni tlaka ni secera, jednostavno joj bilo fino papati. I kad je mali napunio 3 godine ona je bila mrsavija nego kaj je bila kad je ostala trudna. Prvo ju je cical skoro dve godine i tu je vec zgubila skoro dvajs kila, na porodu otislo oko 10 jer je maleni bio bucko i sad ju gledam kak je mrsava, strah me da ju vjetar ne otpuhne kakva je. Tako da je to sve individualno. Slazem se da se treba pripazit- cisto radi sebe same, ali rekla sam- ak nema opasnosti za bebu i za mamu- zakaj glumatat?!

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Citiraj jo1974 prvotno napisa Vidi poruku
    jer jedan lječnik mi je reko da sa svakom stimulacijom ovo vrijedi za nas koje smo u vodama ivf naš metabolizam toliko usporava da moj nako 8 postupaka radi na 30%,kaže da sa laktacijom nasreču to se normalizira nadam se ,tako cure moje uživajte mazite se i kvragu kg.
    Ma znala sam ja da postoji neki "dublji" razlog za moje kile
    Nadam se da će se stanje normalizirati. Ja sam sad u 39 tt na +13/14 kg ali sam prije trudnoće imala viška od jesenskog postupka.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja sam sada 20tt i strah me stati na vagu. Ogromna sam i s tolikim trbuhom koliki je sad sam išla rodit Malog. Neki dan su me vidjele kolegice i sve su redom zinule.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Baš nekidan gledam sliku, dignuta majica, onako gol trbuh, slikano 2 dana prije drugog poroda i onda ustanem dignem majicu i stanem pred ogledalo i trbuh mi sad nije ništa manji, ali zaista nije.. a imam još 3 mjeseca do termina..gledam i svoju kumu, ona je malo trudna 11 tjedana, ali već ima trbuh..ne znam što je to sa trbusima..jel to trbuh svaku trudnoću sve veći??
    a i vidim da me ljudi s kojim nisam svaki dan u kontaktu, pitaju koliko još do kraja, kad im kažem još 3 mjeseca da me nekako čudno pogledaju

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

E i da napomenem da sam dobila svega 2kg, danas mi je točno 27 tjedana..

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Pih...meni po kvartu misle da sam trudna vec godinu lol. Ne ozbiljno, trbuh mi je ogroman, ne vidim si stopala uopce, niti vidim na vagu kada stanem. Zapinjem trbuhom od svasta...plocice u kupaoni, kvake, vrata itd...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    Baš nekidan gledam sliku, dignuta majica, onako gol trbuh, slikano 2 dana prije drugog poroda i onda ustanem dignem majicu i stanem pred ogledalo i trbuh mi sad nije ništa manji, ali zaista nije.. a imam još 3 mjeseca do termina..gledam i svoju kumu, ona je malo trudna 11 tjedana, ali već ima trbuh..ne znam što je to sa trbusima..jel to trbuh svaku trudnoću sve veći??
    a i vidim da me ljudi s kojim nisam svaki dan u kontaktu, pitaju koliko još do kraja, kad im kažem još 3 mjeseca da me nekako čudno pogledaju
    Pročitala sam u knjizi (Klinika Mayo) za "zagrijani efekt" - tijelo zapamti trudnoću i kako se ponašati, pa je s idućim trudnoćama spremno i brže krenu mučnine, organi se počnu ranije micati i sl.

Ja sam se u ova 2 mjeseca zdebljala 2 kg što mi i nije puno koliko sam gladna. Al sve mi je u trbuhu, napuhnuta sam i otečena (gastritis, utrogestani, što li još već) i stvarno imam trbuh. Kad će mi se beba počet nazirat neću ju skužiti odmah. Čekam da mi naraste trbuh od bebe da sakrije ovo što sad imam.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala sam u knjizi (Klinika Mayo) za "zagrijani efekt" - tijelo zapamti trudnoću i kako se ponašati, pa je s idućim trudnoćama spremno i brže krenu mučnine, organi se počnu ranije micati i sl.

Ja sam se u ova 2 mjeseca zdebljala 2 kg što mi i nije puno koliko sam gladna. Al sve mi je u trbuhu, napuhnuta sam i otečena (gastritis, utrogestani, što li još već) i stvarno imam trbuh. Kad će mi se beba počet nazirat neću ju skužiti odmah. Čekam da mi naraste trbuh od bebe da sakrije ovo što sad imam.
    OOO vjeruj mi da hoces...isto sam i ja tako mislila sa istim simptomima, kasnije se nekako zaokruzi, tvrdi je tj. kompaktniji. Ja parputa dnevno pomislim kako sam mogla misliti da mi je trbuh veliki a koliki je sada..a dobila 6.5kg u 31tt.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hahaahah..a jesi me nasmijala sa ovim da cekas trudnicki trbuh da sakrijes to sto imas..i ja sam to cekala pa i docekala..ove tri trudnoce su jedino vrijeme u mom zivotu kad mi je trbuh tvrd..inace je to bozemepomozi...
    Ma ja i bez trudnoce izgledam kao da sam nekoliko mjeseci trudna..ali ovoliki trbuh u 6 mjesecu..pa ne mogu da se ne zapitam kako cu do kraja izgledat.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Eh da..ovo sto je kris spomenula da ne vidi vagu od trbuha..haha..na zadnjem pregledu stala ja na vagu i pita sestra koliko? Ja se naginjem naprijed, a kako se ja micem tako se i vaga nikako stabilizirati..skuzila sestra napokon da ja ne vidim nista od trbusine pa onako nasmijano kaze samo se vi uspravite ja cu ocitati kilazu..

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    Eh da..ovo sto je kris spomenula da ne vidi vagu od trbuha..haha..na zadnjem pregledu stala ja na vagu i pita sestra koliko? Ja se naginjem naprijed, a kako se ja micem tako se i vaga nikako stabilizirati..skuzila sestra napokon da ja ne vidim nista od trbusine pa onako nasmijano kaze samo se vi uspravite ja cu ocitati kilazu..

Slatke muke
    Moj trbuh je brzo krenuo rast..čak sam se bojala kolika ću biti pred kraj.. i onda je jedno vrijeme stao..sad imam samo jednu malu lopticu naprijed...a i pojačanje na bedrima

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ma i ja nekako vjerujem da neće više toliko rasti prema naprijed, da će se još samo dobro zaokružiti...Stanem pa razmišljam, moj pišonja još nema ni 1kg, znači tek sada će početi ubrzano dobivati na masi, pa se mislim, ako mi je ovoliko trbuh sad kad nema niti 1kg, koliko će biti kad bude imao 3kg ili više...ali kažem, mislim da će se to još samo lipo zaokružiti..
    Ma nek su nam oni dobro, podnijet ćemo mi taj teret ogromne trbušine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •