Uh uh.. kruh (i ostali proizvodi od bijelog brašna) jako diže inzulin i onda je nuspojava dobivanje na kilaži. Izbjegavajte svakako bijelo brašno, jedite integralno, pomoći ćete si puuuuno![]()
Uh uh.. kruh (i ostali proizvodi od bijelog brašna) jako diže inzulin i onda je nuspojava dobivanje na kilaži. Izbjegavajte svakako bijelo brašno, jedite integralno, pomoći ćete si puuuuno![]()
sve je to stvar navike astral. Ja nekad nisam mogla zamisliti obrok bez kruha, nije bilo teorijske šanse. Sve mi oduzmi samo kruh nemojAli onda sam uvidjela da zaista nemam ništa od toga, da se puno bolje osjećam ako ga ne jedem, nemam osjećaj pretrpanosti nakon obroka, ne spava mi se nakon jela, a i šećer u krvi mi je zahvalniji sigurno. Jedem kruh, ali što integralniji (švedski), i sada se ne bih uhvatila za bijeli kruh nema šanse - nije mi niti fin i imam osjećaj da bih ga morala pojesti tonu da se najedem. I jedem ga za doručak/večeru, uz ručak ne. A donedavno bih se svrstala u kategoriju "ovisnice" o kruhu
![]()
Da mi je samo znati otkud onda meni tih 7 kila , ja kruh jedem jednom tjedno![]()
vidi, stvarno, nisam do sad tako razmišljala o tome, ali ja inače jedem dosta kruha i to bijelog, sigurno pola (ako ne i više) francuza dnevno...i uvik mi se čini da bi ga mogla još toliko pojesti
morat ću pokušat sa integralnim jer stvarno ne želim opet 25+ a ne želim ni biti gladna![]()
da se i ovaj tjedan javim...
36 tjedana i čudom +13kg još uvijek
inače je proteklih nekoliko tjedana bilo +kg na tjedan
ali nije da jedem nego metem sve po redu
voće,povrće,palačinke,pizze,tjesteninu
ma malo sam dobila koliko jedem
inače do 22tj.sam bila u minusu
imala sam užasne mučnine,i ništa mi se nije dalo jesti
možda zato sad jedem u nenormalnim količinama...![]()
vrlo smo brzo gladni ako ne jedemo dovoljno proteina i masti. Eto recimo "francuz" je divan primjer, niti ima jedno a niti drugo, možeš ga jesti beskonačno i ubrzo opet(barem ja
)
Žitarice sve jesti integralne (recimo zob povećati - sjajna je u prehrani, ima više proteina od ostalih), gledati da se unosi dovoljno DOBRIH masti (maslinovo ulje itd), povećati unos proteina, jesti više povrća i voća - a sve ostalo što ne bi spadalo u zdravu hranu zaobići u širokom luku. Niti ćete se zdebljati pretjerano a i zdravlje će vam biti zahvalno (a i beba jer će dobivati sve što joj treba)![]()
pa ja u biti sve to i jedem-maslinovo ulje svaki dan, voće i povrće, nekada malo mesa, samo eto ne integralne žitarice, ali sada ćemo i to počet jesti umjesto bijelog kruha i bijelog brašna
tnx, anči, na prosvijetljenju![]()
Posljednje uređivanje od astral : 23.12.2011. at 14:39 Razlog: dodala smajlić
Kako ovo sve lijepo zvuči u teorijiI što je najžalosnije, to mi je uobičajena prehrana. Ali u trudnoći nema šanse. Opet sam trudna, i opet kao u prvoj trudnoći. Ne želim vidjeti variva, juhice, salatice, voće, slatko, ništa od toga. Želim špeka, luka, masno, ljuto, ma hoću da se najedem ko bauštelac. Od svega drugog diže mi se želudac. I kako da ja sad ostanem mršava, kako ? ?