Da se maknemo od brojki na kratko...Koliko pazite na zdravu prehranu u trudnoći?![]()
Da se maknemo od brojki na kratko...Koliko pazite na zdravu prehranu u trudnoći?![]()
Last edited by anchie76; 22.11.2011 at 11:02.
pa, mislim da se i inače hranim relativno zdravo iako jedem i neke "nezdrave" proizvode. ali nekako mi najteže ide voće...zaboravim ga jesti
ručak je uvijek kuhano, pirjano ili pečeno meso sa povrćem i salata ili nekakvo varivo i sl. večera nekad blitva ili druga zelenjava a nekad na "suho" ili pura s jogurtom, a nekad uleti i pizza
međuobrok me ubija jer ja ne mogu bez kruha, MM i ja pojedemo cijeli francuz dnevnotako da su to večinom sendviči sa sirom i šunkom i sl.
jedino bez čega mogu i što me totalno ne privlači (i kad nisam trudna) su slatko, kolači i čokolada ( jedino nekad volim namazati nutelu ili meda na kruh)
zaboravila sam dodati. jedem i do 6 puta na dan po manje obroke i uvijek sam tako. ne mogu izdržati 4 sata da nešto ne pojedem, dođe mi slabo![]()
Pazim itekako - nema gladovanja ujutro, jede se svježe voće i povrće, integralne žitarice, pazim i na unos proteina, čak sam uvela i mlijeko i mliječne proizvode koje inače nisam baš jela. Sada hranim i dvoje dječice, pa mi je motivacija visoka...nadam se da će neke navike ostati i nakon trudnoće...
Ah, zdrava prehrana. Vikendom kad si kuham ili sam na ručku kod familije svakako, ali tijekom radnog tjedna kako kad. Naručujemo si gablece i trudim se uzimati kuhana variva, al to je nekad toliko masno i začinjeno da mi se čini zdravije pojesti sendvič. Zavidim svim trudnicama koje su doma kroz trudnoću, ne rade i koje si kuhaju, šeću, uživaju. Ja se borim sa dimom cigareta i polujestivom hranom, a nema šanse da si nakon posla još doma kuham za drugi dan, jedva dočekam malo leći i ispružiti se. Isto tako imati više manjih obroka dnevno je utopija...Ali barem jedem puno voća![]()
35tj, + 13kg