-
Malo sam iscitavala ovaj pdf,pa sad kad vidim da je normalno natuci do 18 kg u trudnoci,malo mi je lakse...jer ja sam upravo presla polovicu
trudnoce i polovicu ove kilaze sam u plusu.Nigdje ne primjetim da sam se udebljala osim u trbuhu-nogice su mi tanke kakve su i bile,mozda
malo bedra su sira..Inace sam bila dugo na stabilnih 60-63 kg prije trudnoce,a onda je samo najedamput krenulo na vise, recimo od 16.tjedna,17.tjedna..
Trebam mirovati,vise lezati,makar mi je jedina indikacija visoke godine i prva beba.Za sad me ne muci ni tlak,ni secer,zatvorena sam...ali dr kaze,
preventivno..i tako ja znam provesti cijele dane u relaxici na boku.Izidjem tu i tamo,kad ne bi bilo tih izlazaka iz kuce,vjerovatno bi bilo jos gore.
Imam genetske predidspozicije(majka mi je gojazna,od poroda mene i brata ostale joj sve kile i jos ih natukla do menopauze do 100) te se bojim
da ne bih slicno i mene zadesilo.
Ne znam da li sam dovoljno hrabra za radiklan preokret u prehrani(jedem vise ugljikohidrata,ali tako je oduvijek) i da li bi mozda to bio stres
za bebu i organizam uopce?Kako da sprijecim to talozenje kila?Doruckujem jabuke,popijem ness,redovno imam stolicu.Jutro mislim da nije
problematicno..ali tijek dana...pijem puno soka od jabuke Ivkovic 100%,volim integralni tost,jedem lagana mesa,pase mi zelena salata...
i to je sve u redu,ali...trpam dosta slatkog,Nutela je otisla u 3-4 dana,pite od jabuka i visanja nemojte staviti pred mene....baklava..
Ok,razumijem,ako dobijem puno kila do kraja,nije to najtragicnije sto se moglo desiti,bitno da bude bebo ok,ali bojim se da ne ostanu.
Genetiku ne mozes pobijediti.Il mozes?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma