Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
Super objašnjenje! Vrijedi li to za jabuke ili zbog šećera? ja sam danas nešto gladna svako malo...
Zbog šećera. Iako nema dodanog šećera, ima voćnog koji također potiće izlučivanje inzulina i osjećaj gladi kad šećer u krvi padne. Jabuke, bolja opcija (imaju vlakana ), ali također kod osoba osjetljivih na inzulin mogu stvoriti jak osjećaj gladi . Zapravo je osobama koje su osjetljive na skokove šećera u krvi bolje pojesti voće nakon obroka, neće biti tog osjećaja gladi.
Sokovi (i prirodni, bez DODANOG šećera) su veliki NE. Može jedna čaša uz obrok, ali između obroka samo će stvarati osjećaj gladi.
Obroci moraju biti konkretni, proteini, masnoće i ugljikohidrati, ne grickati s nogu.
Paziti i na unos kave, kofein potiče izlučivanje inzulina i stvara osjećaj gladi.